Newsmill > Opinion

Friday, 30 October, 20:03

Newsmill - 15 nov 11 kl. 15:32

Förnekare av den specifika hederskulturen sviker offrenhttp://www.newsmill.se/trackback/40844Idag är ett år sedan Jian Subhi Arif, 21 år gammal, blev brutalt hedersmördad av sin far i Katrineholm. Om vi inte vågar föra en ärlig diskussion kring hedersförtryck sviker vi alla de unga invandrartjejer som kränks genom att ständigt få sin frihet kringskuren. Det skriver Tara Twana (S), kommunfullmäktigeledamot i Stockholm..
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Jian Subhi Arif, Katrineholm,  Tara Twana, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förnekareav den , specifika, hederskulturen, sviker, offren
SVT Debatt - 04 jun 13 kl. 11:38

Mota rasismen genom att prata om hederskulturen som dödade Fadime

HEDERSVÅLD Elva år efter mordet på Fadime Sahindal finns det fortfarande politiker och myndighetspersoner som inte tar ordet hedersvåld i sin mun. I Sverige aktar vi oss för att diskutera vissa gruppers specifika behov av rädsla för att bli kallade rasister. Men rasismen livnär sig inte på sanningar, utan på okunskap.

GöteborgsPosten - 20 mar 16 kl. 05:00

Vår feministiska regering sviker förortens kvinnor

I feminismens Sverige gäller fortfarande könsförtryckande traditioner. Hederskulturen frodas i jämställdhetens bästa land. Så här kan det inte fortsätta.

Expressen - 20 nov 17 kl. 06:21

Det känns som om vi sviker våra barn

Klimatförnekare är ofta män som är trångsynta och har låg empati, och gillar rangordnade maktstrukturer.Ungefär som rasister, alltså?Häng mig inte nu, det är forskarna som säger det..

Supermiljöbloggen - 16 mar 19 kl. 14:52

SVT publicerar klimatförnekare samma dag som klimatstrejk

På SVT Opinion lät mediehuset igår publicera en debattartikel skriven av rena klimatförnekare. I ytterligare ett debattinlägg menas att Sverige inte har något ansvar för att minska sina utsläpp och att klimatstrejkarna har en dold agenda.  Samma dag som över 1 miljon ungdomar gick ut på gatorna i över 100 länder för att kräva handling mot den pågående klimatkrisen, valde Sveriges Television att ge utrymme åt rena klimatförnekare.

Expressen - 09 sep 19 kl. 16:00

Klimatförnekare vill stoppa Greta Thunbergs framfart

Hundratals klimatförnekare – i ett nätverk med akademiker, politiker och lobbyister – mobiliserar för att stoppa nettonollmålen, rapporterar nätverket DeSmog.Initiativet är ett svar på klimatrörelsens framgångar med Greta Thunberg i spetsen, uppger Robert Brulle, som studerar klimatförnekare, till sajten. .

Newsmill - 01 maj 12 kl. 17:25

Fördöm offentliga personer som förnekar hederskulturen

http://www.newsmill.se/trackback/44692Kulturrelativisternas trivialiseringar måste belysas, bemötas och förkastas.

GöteborgsPosten - 18 okt 13 kl. 06:00

Hederskulturen stöds av vår svenska byråkrati

Tiotusentals ungdomar i hedersmiljöer får inte leva som sina jämnåriga här i Sverige. Och en förändring av förhållandena motarbetas av våra egna myndigheter. De varken tar hederskulturen på allvar eller stödjer dem som utsätts för den, skriver Euduardo Grutzky och Lars Åberg..

GöteborgsPosten - 18 okt 13 kl. 06:00

Debatt: Hederskulturen stöds av vår svenska byråkrati

Tiotusentals ungdomar i hedersmiljöer får inte leva som sina jämnåriga här i Sverige. Och en förändring av förhållandena motarbetas av våra egna myndigheter. De varken tar hederskulturen på allvar eller stödjer dem som utsätts för den, skriver Euduardo Grutzky och Lars Åberg..

GöteborgsPosten - 22 okt 13 kl. 14:30

Incest och våldtäkt ingår i hederskulturen

Det är varken rasistiskt eller islamofobiskt att betrakta incest och våldtäkt som en integrerad del av hederskulturen, skriver Sara Mohammad, Riksorganisationen GAPF..

Expressen - 23 nov 13 kl. 05:47

Hederskulturen måste bekämpas

Jag blir med jämna mellanrum kontaktad av tjejer som plågas av hederskulturen. De säger att de inte vill sina familjer ont, att de inte vet vad de ska göra..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.