Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 15 January, 15:46

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 11 kl. 13:18

Stopp för naken blankning i EUEU-parlamentet har röstat igenom nya regler för riskfyllda finansiella affärer, till exempel med derivat och blankning. Så kallad naken blankning av statspapper förbjuds nu..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stoppför , naken, blankningi EU
VA - 15 mar 11 kl. 09:52

Förbud mot naken blankning ok i kris

15 mars Förstora Möjligheten att förbjuda naken blankning kan behövas i en krissituation men inte i normala fall. Det sade finansminister Anders Borg på väg in till ekofinmötet på tisdagen. EU:s finansministrar ska försöka enas om ett förslag om att reglera blankning.

DI - 07 mar 11 kl. 22:05

EU-parlamentet förbjuder naken blankning

Europaparlamentets ekonomiska utskott röstade på måndagskvällen för ett förbud mot naken blankning av kreditswappar för statspapper..

DI - 08 mar 11 kl. 07:20

EU-parlamentet vill förbjuda naken blankning

Europaparlamentets ekonomiska utskott röstade på måndagskvällen för ett förbud mot naken blankning av kreditswappar för statspapper..

E24 - 08 mar 11 kl. 09:50

EU röstar för förbud mot naken blankning

Europaparlamentets ekonomiska utskott röstade på måndagskvällen för ett förbud mot naken blankning av kreditswappar för statspapper..

DI - 12 aug 11 kl. 12:25

Tyskland vill förbjuda naken blankning i Europa

Tyskland kommer att arbeta för ett förbud mot naken blankning av aktier, statsobligationer och CDS:er (credit default swaps) i hela Europa..

DI - 15 nov 11 kl. 13:06

Nej till naken blankning i EU

EU-parlamentet har röstat igenom nya regler för riskfyllda finansiella affärer, till exempel med derivat och blankning..

E24 - 12 aug 11 kl. 08:27

Stopp för blankning

Frankrike, Spanien, Italien och Belgien kommer att från och med fredagen förbjuda blankning av aktier i ett försök att stabilisera marknaderna..

YLE - 29 nov 12 kl. 06:19

Blankning av aktier sker nu mera öppet

Blankning, det vill säga att spekulera i att aktier ska förlora i värde, ska numera ske mera öppet. Placerare bör meddela Finansinspektionen om de har blankat över 0,5 procent av aktierna i ett börsbolag.
- Behovet av att införa blankningsregeln hänger samman med de störningar på marknaden som uppstod i början av finanskrisen år 2008, säger Laila Hietalahti, marknadsövervakare vid Finansinspektionen.

Nyhetskanalen - 12 aug 11 kl. 17:13

Inget svenskt förbud mot blankning

Eurokrisen fortsätter att hålla Europa i ett järngrepp. Sverige har dock inga planer på att förbjuda så kallad blankning av aktier, trots att fyra länder införde ett temporärt stopp på fredagen för att skydda banker.
.

SR - 10 aug 11 kl. 07:48

Kritiker anser att blankning göder börsnedgångar

Den senaste veckans börsoro har fått både Grekland och Sydkorea att införa tillfälliga förbud mot blankning, alltså affärer som ger vinst när börsen faller. I Sverige är det tillåtet men det finns kritiker som menar att blankning göder börsnedgångar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.