Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 27 September, 12:08

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 11 kl. 12:28

Vänstern vill utesluta skatteparadisMed anledning av skandalen kring vårdföretaget Carema som nyligen uppdagats så vill Vänsterpartiet i en motion till fullmäktige att kommunen i framtiden ska utesluta företag som har kopplingar till skatteparadis. Detta ska skrivas in i regler för inköp, anbud och utmaningar. Partiet pekar på att Kalmar och Nybro i sina regler för upphandlingar tagit ställning mot aktörer som undanhåller skatt..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Carema, Vänsterpartiet, Kalmar, Nybro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vänsternvill , utesluta, skatteparadis
YLE - 08 sep 12 kl. 17:07

Pensionspengar investeras medvetet i skatteparadis

Minst två miljarder euro finländska pensionspengar placeras i skatteparadis - till exempel på Cayman-öarna i Karibiska havet. Pensionsbolagen uppger att det är så gott som omöjligt att undvika det. Det är ändå något som flera placeringsexperter inte håller med om.

YLE - 08 apr 13 kl. 17:00

Itella involverat i skatteparadis

Det statliga postföretaget Itella har redan i många år haft ett dotterbolag i skatteparadiset på de brittiska Jungfruöarna. Yles tv-program MOT har tagit del av uppgifter som läckt ut om finländska företags kopplingar till skatteparadis. Den omfattande dokumentläckan kommer från två företag som säljer tjänster i anknytning till skatteparadis.

Barometern - 05 jun 14 kl. 07:16

Vänstern vilse i kampen mot vinster

För ovanlighetens skull, och något oväntat, blev landstingsfullmäktiges sista möte före valet en närmast ideologisk sammandrabbning.
Oväntat var det för att mötet, som hölls i Borgholm, annars började i den totala samstämmighetens tecken: mot läkarutbildningen i Kalmar fanns inga invändningar överhuvudtaget.
Också om hälsovalet, rätten att välja fritt bland såväl privata som offentliga hälsocentraler i länet, rådde det i princip enighet.

Barometern - 05 jun 14 kl. 07:16

Vänstern vilse i kampen mot vinster

För ovanlighetens skull, och något oväntat, blev landstingsfullmäktiges sista möte före valet en närmast ideologisk sammandrabbning.
Oväntat var det för att mötet, som hölls i Borgholm, annars började i den totala samstämmighetens tecken: mot läkarutbildningen i Kalmar fanns inga invändningar överhuvudtaget.
Också om hälsovalet, rätten att välja fritt bland såväl privata som offentliga hälsocentraler i länet, rådde det i princip enighet.

Nya Wermlands Tidningen - 10 apr 18 kl. 19:29

"Vänstern det enda partiet som gör något åt ojämlikheten"

Jonas Sjöstedt drömmer om att Sverige återigen ska bli ett av världens mest jämlika länder. Och det är klassisk vänsterpolitik som ska leda dit: högre skatter för de rika och för företagen.– Sverige har blivit ett litet skatteparadis för de allra rikaste, säger han..

Sydsvenskan - 03 dec 11 kl. 06:30

Malmö vill blockera bolag kopplade till skatteparadis

Kommuner vill stoppa bolag med kopplingar till skatteparadis att bedriva vård. Kalmar och Malmö går i bräschen med regler som förbjuder kommunen att handla upp tjänster från sådana bolag.
I spåren av Caremaskandalerna har regeringen sagt att de vill lagstifta mot möjligheten för företag som bedriver vård och omsorg i kommunerna, att slussa pengarna vidare till olika skatteparadis.

YLE - 29 nov 12 kl. 12:07

Skattemedel till skatteparadis

Våra kommunala beslutsfattare har uppmanats att undvika bolag som har kopplingar till skatteparadis. Det är lättare sagt än gjort. Bolagen som håller på med sofistikerad skatteplanering bryter nödvändigtvis inte mot lagen.

YLE - 23 jul 13 kl. 04:25

HS: Finländska rederier registrerar fartyg i skatteparadis

Finländska rederier och rederier som är verksamma i Finland registrerar sina fartyg i skatteparadis och i länder med låga skatter. Det skriver Helsingin Sanomat i dag. Rederier hyr också in fartyg från dotterbolag som ligger i skatteparadis.

Dagens PS - 12 dec 16 kl. 08:36

Europa har fem skatteparadis

Dagens PS har tidigare berättat att skatteparadisen minskat i antal och att det åtminstone så sent som för ett par år sedan var vanligt att rika svenskar stoppade in sina slantar i skatteparadis. Nu listar hjälporganisationen Oxfam världens mest förmånliga skatteparadis och fem länder i Europa finns med bland de tio länder som ligger i topp: Nederländerna, Schweiz, Irland, Luxemburg och Cypern. ”Det är ingen smickrande läsning för Europa”, skriver nyhetsbyrån TT.

YLE - 09 apr 13 kl. 20:40

Flera statsbolag har kopplingar till skatteparadis

Flera finländska företag har kopplingar till skatteparadis.I går avslöjade Yle:s MOT att bland annat Itella har kopplingar till skatteparadis. Många andra statsbolag förlitar sig också på skatteparadis, medger bolagen för Yle Nyheter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.