Opinionen.se > Opinion

Monday, 28 September, 23:13

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Elpriserna dyrare i söder
Det rörliga elpriset i södra Götaland ligger cirka 30 öre högre per kilowattimme än i Norrland.Orsaken till det stigande priset i söder är att det varit vindstilla i Danmark och att vindkraftsproduktionen därför varit låg.Den 1 november infördes en elmarknadsreform som delar in Sverige i fyra elprisområden. Den medför att företag och hushåll i Götaland och Svealand får betala ett högre elpris eftersom det där finns begränsningar i elproduktions- och överföringskapaciteten, uppger SR Ekot..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Götaland, Norrland, Danmark, Sverige, Svealand, SR Ekot

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elpriserna, dyrarei , söder
DN - 10 feb 14 kl. 10:10

Därför kan t–banenotan ge dyrare bostäder

Landstinget betalar Solna stad 250 miljoner för tunnelbanan till Karolinska som ökar värdet på landstingets fastigheter. De kommuner som får nya stationer förhandlar nu med privata fastighetsägare om bidrag till miljardprojektet. I slutändan leder det till dyrare bostäder..

Skånskan - 04 dec 19 kl. 11:04

Dyrare studentbostäder i Lund

Lund Det blir dyrare att bo för studenter i Lund. Det står klart efter att Hyresgästföreningen och AF bostäder har förhandlat färdigt.Resultatet av förhandlingen blev en hyreshöjning på 2,1 procent från och med den 1 januari 2020.

YLE - 25 jan 13 kl. 09:27

Dyrare bostäder i huvudstadsregionen

Bostadspriserna i huvudstadsregionen har stigit rejält. Enligt uppgifter för december månad steg priserna i huvudstadsregionen med 5,2 procent och på andra håll i landet med 2,4 procent. Bostäder i gamla höghus och radhus är nu omkring 4 procent dyrare än för ett år sedan, visar uppgifter från Statistikcentralen.

HBL - 31 maj 13 kl. 12:15

Allt dyrare bostäder i Helsingforsregionen

Bostadspriserna stiger i huvudstadsregionen, men sjunker i resten av landet.Enligt Statistikcentralen sjönk priserna på gamla bostäder i höghus och radhus med 0,2 procent i april jämfört med mars.

I huvudstadsregionen steg priserna med 0,3 procent medan de sjönk med 0,6 procent i de övriga delarna av landet.

Sydsvenskan - 15 nov 13 kl. 06:30

Dyrare bostäder i Malmö

Färre bostäder till salu, nästan stillastående priser – men snabbare affärer.Så kan de senaste tre månaderna på den sydvästskånska bostadsmarknaden sammanfattas enligt siffror från Mäklarstatistik.I centrala Malmö ökade snittpriset på bostadsrätter med en procent, medan rikssnittet blev plus elva procent.

DN - 27 okt 17 kl. 15:41

Utländsk lösning kan ge svaga dyrare bostäder

I Tyskland får låginkomsttagare en bostadscheck som de kan använda för att hyra bostäder som annars är för dyra. Martin Lindvall, samhällspolitisk chef på Fastighetsägarna, tror att svenska politiker kommer att snegla allt mer på andra länders lösningar på bostadskrisen..

HBL - 15 okt 12 kl. 08:58

Dyrare mat gav högre konsumentpriser

Dyrare livsmedel och högre detaljhandelspriser på alkoholdrycker ledde till att konsumentpriserna steg i september jämfört med föregående år. Inflationen låg på 2,7 procent i september. Konsumentpriserna steg från augusti till september med 0,4 procent, vilket främst berodde på dyrare kläder, livsmedel och trafikbränslen.

BT - 28 apr 17 kl. 20:44

Dyrare men färre klädköp

Svenskarna köper färre men dyrare kläder. Modehandeln går fortsatt trögt, visar statistik. Klädförsäljningen steg under förra året med 1,6 procent eller en miljard kronor till totalt 64,5 miljarder kronor, enligt statistik från GFK Fashion Scope som modetidningen Habit refererar till.

TA - 28 apr 17 kl. 20:44

Dyrare men färre klädköp

Svenskarna köper färre men dyrare kläder. Modehandeln går fortsatt trögt, visar statistik. Klädförsäljningen steg under förra året med 1,6 procent eller en miljard kronor till totalt 64,5 miljarder kronor, enligt statistik från GFK Fashion Scope som modetidningen Habit refererar till.

GöteborgsPosten - 28 apr 17 kl. 20:44

Dyrare men färre klädköp

Svenskarna köper färre men dyrare kläder. Modehandeln går fortsatt trögt, visar statistik..

Sydöstran - 28 apr 17 kl. 20:44

Dyrare men färre klädköp

Svenskarna köper färre men dyrare kläder. Modehandeln går fortsatt trögt, visar statistik. Klädförsäljningen steg under förra året med 1,6 procent eller en miljard kronor till totalt 64,5 miljarder kronor, enligt statistik från GFK Fashion Scope som modetidningen Habit refererar till.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.