DalaDemokraten > Nyheter

Friday, 30 October, 11:05

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

?Tid att inse att ungdomars hälsa är viktig?I Borlänge inser man att de tidiga insatserna är viktiga för att främja barn- ungdomars hälsa.
? Jag tror vi börjar bli lite bättre på att samordna så vi ser helheten för de unga, säger Kristina Svensson, ordförande hälso- och sjukvårdsberedningen som anordnade en temakväll i ämnet.

.
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Borlänge, Kristina Svensson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tidatt , inseatt , ungdomars, hälsaär , viktig
SVT - 16 nov 16 kl. 18:27

Svenska ungdomars hälsa kartläggs

Hur mycket snabbmat äter tonåringar? Hur mycket rör de på sig? Finns det miljögifter i deras blod?

SVT Debatt - 02 jul 13 kl. 05:56

Alliansens skolpolitik spär på ungdomars ohälsa

DEBATT ALMEDALEN Den psykiska ohälsan hos skolungdomar har blivit en folksjukdom, och regeringen fortsätter låta utvecklingen eskalera. Medan Sveriges elever längtar efter att själva kunna påverka sin situation fokuserar Jan Björklund bara på betyg och bestraffningar, skriver Grön Ungdoms språkrör Lorentz Tovatt. Skolan är till för eleverna.

GöteborgsPosten - 20 mar 17 kl. 16:03

Placerade ungdomars hälsa kraftigt eftersatt

Varje år placeras mer än 1 000 barn och ungdomar med svåra sociala problem på de låsta statliga ungdomshemmen. En ny studie visar allvarliga brister i omhändertagandet av barnens hälsa. Föreslagna förbättringar räcker inte, skriver bland andra Stefan Kling skolöverläkare..

GöteborgsPosten - 27 jul 18 kl. 11:34

Ta ungdomars ohälsa på allvar

Varje människa som mår psykiskt dåligt hindras från att leva som den vill. Psykisk ohälsa hamnar ofta i bakgrunden i den politiska debatten, trots att det är ett stort samhällsproblem, skriver Helene Odenjung (L) och Hanna Linnea Wettermark, Liberala ungdomsförbundet. .

Barometern - 16 mar 20 kl. 21:35

Nej till assistenter som ska motverka ungdomars ohälsa

Ett omdiskuterat ämne i politiken är det förebyggande arbetet för att motverka ohälsa och drogmissbruk hos ungdomar. I december fick S avslag på en motion i ämnet och under måndagen röstades SD:s motion om att införa två fältassistenter ner..

SmålandsPosten - 05 jan 15 kl. 08:16

Barns psykiska ohälsa - vår tids livsstilssjukdom

Sedan slutet av 80-talet har det skett en mycket kraftig ökning av barn och ungdomar som upplever oro, ångest eller ängslan och därmed tecken på lättare psykisk ohälsa. I slutet av 80-talet uppgav cirka fyra procent av männen att de upplever symptom av psykisk ohälsa och nu upplever cirka 15 procent samma sak. För kvinnor är utvecklingen ännu mer allvarlig.

Skånskan - 01 feb 17 kl. 09:00

Föreningssamarbete kan förebygga ohälsa

Sjöbo Obligatorisk föreningsverksamhet på skoltid. Det föreslår Marie Andersson (S) i en motion för att förebygga fysisk och psykisk ohälsa bland kommunens barn och ungdomar. ERWP.

SmålandsPosten - 12 okt 13 kl. 09:07

Bättre hälsa bland barn och unga

Ingen åttondeklassare röker eller snusar! Det resultatet ger ett av svaren i den elevenkät som genomfördes för snart ett år sedan. ??

SR - 28 apr 17 kl. 14:34

KD vill satsa på barnens hälsa

Kristdemokraterna har presenterat sin skuggbudget idag. Den fokuserar på barns och ungdomars hälsa. Partiet vill bland annat införa en elevhälsogaranti, som innebär att elever får hjälp av elevhälsan inom ett dygn..

Barometern - 17 maj 18 kl. 15:08

Samarbete för bättre ungdomshälsa

Barn och ungdomars hälsa var huvudämne när en strategidag hölls i Kalmar. En av slutsatserna under dagen - kommuner och landsting måste samarbeta och dra åt samma håll. .

Corren - 02 mar 17 kl. 06:57

En heldag för ungdomars hälsa

Schemat var minst sagt späckat när det för femte året anordnades hälsodag på Lysingskolan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.