DalaDemokraten > Nyheter

Tuesday, 22 September, 16:25

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Färre vikarier försämrar inte äldrevårdenNu stramar Avesta kommun åt hårt, när det gäller nyttjandet av vikarier inom äldreomsorgen.
? Vi ska jobba med en bra grundbemanning i stället, säger omsorgsnämndens ordförande Wojje Nedzewicz MP, som konstaterar att kommunen genom att inte längre nyttja vikarier, minskat underskottet med drygt en miljon.

 
.
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Avesta, Wojje Nedzewicz MP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färre, vikarier, försämrarinte , äldrevården
YLE - 11 okt 17 kl. 06:13

HS: Färre utbildade vårdare inom äldrevården

Andelen utbildade vårdare har minskat inom äldrevården, skriver Helsingin Sanomat. Anställda som anmält brister har bestraffats med uppsägning eller degradering..

YLE - 18 dec 14 kl. 06:57

Ingåbudget leder till färre vikarier

Ingås kommunfullmäktige klubbade sin budget för nästa år efter en fyra timmar lång diskussion igår (17.12). Det krävdes också några omröstningar, men i stort sett godkändes beredningens budgetförslag.

News55 - 30 jan 17 kl. 16:52

Hbtq-personer riskerar att diskrimineras i äldrevården

Hur kunde det vara att som hbtq-person växa upp i en tid när din könsidentitet klassades som ett sjukdomstillstånd? Anna Siverskog har intervjuat hbtq-personer i en avhandling som bland annat belyser hur det är att åldras som sådan i Sverige idag, det rapporterar tidningen Corren. – De har ofta tuffa och våldsamma erfarenheter och har förlorat mycket.

BT - 20 jun 18 kl. 06:25

Flyttade från Finland – för att rädda äldrevården i Borås

För andra året i rad kallas personal från Finland in för att lösa sommarbemanningen inom äldrevården i Borås. Årets trupp om 24 vikarier är åtta fler än ifjol. – Det har blivit en snöbollseffekt, säger verksamhetschefen Yvonne Vedin.

YLE - 12 mar 19 kl. 14:38

Vikarier behövs hela tiden inom äldrevården i Raseborg - 16 nya anställda ska skapa stabilare bemanning

Raseborgs stad borde anställa mera personal som enligt behov kan flyttas mellan enheterna inom äldrevården. De föreslår social- och hälsovårdsdirektören..

BT - 02 jun 13 kl. 13:49

C vill utveckla äldrevården i länet

En av vårdens största utmaningar är att utveckla ett omhändertagagande av äldre som ger ökad trygghet för patienten och dess anhöriga, skriver tre centerpartister som vill satsa på äldrevården i länet. Vid nästa fullmäktige ska vi besluta om budget för 2014 för Västra Götalandsregionen. Centerpartiet har presenterat sitt förslag till budget och vi betonar sjukvården för de äldre och sköraste patienterna, kollektivtrafiken samt en kraftfull och samlad satsning på IT.

YLE - 31 jan 13 kl. 15:20

Äldrevården i Karleby är under lupp

Bristerna inom äldrevården diskuterades på torsdagen i Karleby. Regionförvaltningsverket besökte staden och verket har riktat anmärkningen mot bland annat Ventus åldringshem som har för små rum och för få vårdare. Enligt äldrevårdens chef i Karleby, Maija Juola har man vidtagit åtgärder för att förbättra vården.

Sydsvenskan - 24 jun 20 kl. 05:15

Risk för misstag i äldrevården under värmen

Värmeböljor riskerar att utmatta äldrevården till den grad att personalen gör felbedömningar. Både fack och arbetsgivare oroas av en sommar med kombinerad värme- och virusvåg. I större delar av landet varnar SMHI för höga temperaturer.

Helsingborgs Dagblad - 24 jun 20 kl. 05:15

Risk för misstag i äldrevården under värmen

Värmeböljor riskerar att utmatta äldrevården till den grad att personalen gör felbedömningar. Både fack och arbetsgivare oroas av en sommar med kombinerad värme- och virusvåg. I större delar av landet varnar SMHI för höga temperaturer.

Helsingborgs Dagblad - 22 maj 20 kl. 17:00

Coronasmittan har kommit till Bjuv – färre än fem fall i äldrevården

Få eller inga fall alls inom äldreomsorgen i Klippan, Åstorp och Örkelljunga..

News55 - 04 maj 17 kl. 10:29

Arbetslösa ratar äldrevården

Att hitta vikarier till sommaren är svårt för företagen inom vård och omsorg. Även om kraven är låga lockar det inte arbetslösa att söka sig till vårdsektorn. Motala kommun har nu tagit saken i egna händer och anordnar möten med arbetssökande varje vecka i jakten att få tag i sommarvikarier.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.