ÖstersundsPosten > Nyheter

Saturday, 26 September, 10:02

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Övergångsställen dissas överallt utom i ÖstersundÖstersund och Luleå har de säkraste övergångsställena..
Läs mer på ÖstersundsPosten
Läs mer om:
Östersund, Luleå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Övergångsställen, dissas, överallt, utomi , Östersund
YLE - 18 jul 17 kl. 13:15

Övergångsställen tas bort vid livligt trafikerade vägar - bedöms vara för farliga

Åtminstone nio övergångsställen i Nyland kommer att tas bort under det pågående året. Bland annat i Esbo, Tusby och Vichtis finns farliga och överflödiga övergångsställen som kommer att bli borttagna. Största delen av de vägavsnitt som berörs kommer ändå att förändras genom att hastighetsbegränsningen vid avsnittet sänks eller att de byggs om helt.

YLE - 01 apr 14 kl. 11:37

Polisen övervakar övergångsställen

Polisen övervakar övergångsställena extra noga denna vecka. Fältchef Magnus Jakobsson från polisen i Vasa hoppas att bilisterna skall köra så vettigt att polisen slipper dra in körkort för hänsynslöshet. Varje år sker det omkring 1000 olyckor vid övergångsställen.

SmålandsPosten - 02 maj 14 kl. 13:45

Översyn av övergångsställen

Allt fler kommuner minskar antalet övergångsställen då undersökningar visar att de snarare leder till fler olyckor för gångtrafikanter. Alliansen i Växjö vill nu ha en översyn av kommunens alla övergångsställen. Alliansen i Växjö skriver i en skrivelse att de vill ha en översyn av alla övergångsställen.

YLE - 28 mar 14 kl. 10:50

Övergångsställen synas – drullar blir av med kortet

Nästa vecka håller polisen hård koll på övergångsställen. Speciellt kommer man att fästa uppmärksamhet vid situationer där bilisterna kör om en bil eller spårvagn som redan har stannat vid övergångsstället. - Om man gör sig skyldig till det här blir man direkt av med kortet, säger polisöverinspektör Risto Lammi vid polisstyrelsen.

YLE - 04 apr 15 kl. 15:18

Många struntar i att stanna vid övergångsställen

I början av veckan höll polisen ett extra öga på övergångsställen. Mer än 300 gjorde sig skyldiga till brott. Nu meddelar polisen att många struntar i att följa reglerna.

SmålandsPosten - 28 okt 14 kl. 09:03

Föräldrar kräver fler övergångsställen

Det måste bli fler övergångsställen på Söder. Det anser föräldrar och ledning vid Växjö Montessoriskola och Kronoberg skola. Och på Högstorp har föräldrarnas klagomål gett resultat.

HBL - 09 apr 14 kl. 14:16

Polisen bötfällde slarv vid övergångsställen

Polisen ingrep över hundra gånger i sin intensivövervakning av övergångsställen förra veckan.Framförallt höll polisen ett öga på fordon som fortsatte köra trots att ett annat fordon stannat framför övergångsstället, vilket är farligt för fotgängare. Polisen registrerade 310 förseelser av det här slaget.

YLE - 26 maj 15 kl. 04:26

#jagstannar - delta i diskussionen om säkerhet på övergångsställen

Hur gör du då du ser någon stå på trottoarkanten och vänta på att få gå över gatan? Kampanjen Jag stannar Bild: YLE Övergångsställe heter "suojatie" på finska - alltså skyddsväg. Men ett övergångsställe ger inget heltäckande skydd.

YLE - 10 mar 17 kl. 10:29

Övergångsställen specialbevakas nästa vecka i Åboregionen

Polisen specialbevakar övergångsställena nästa vecka i Åboregionen. Olycksstatistik visar att riskerna för olyckor vid övergångsställen växer markant om chaufförerna är distraherade och därför granskar polisen också användningen av mobiltelefoner. Mellan åren 2009 och 2013 ökade antalet olyckor där barn och unga skadades vid övergångsställen med en tredjedel.

YLE - 15 sep 17 kl. 10:42

Skärpt övervakning av övergångsställen och mobilanvändning i trafiken nästa vecka

Polisen skärper trafikövervakningen i början av nästa vecka. Mobilanvändning bakom ratten, användning av säkerhetsbälten och uppmärksamhet vid övergångsställen är fokusområden. Kampanjen är en del av evenemanget "En dag utan trafikdöd" som ordnas i hela Europa den 21 september.

HBL - 31 mar 14 kl. 07:48

Övergångsställen under lupp

Den här veckan kommer polisen att specialövervaka trafiken vid övergångsställen. Fokus kommer speciellt att ligga på bilister som struntar i att bilen eller spårvagnen bredvid har stannat strax före ett övergångsställe. De här förarna utgör ett allvarligt hot mot fotgängarnas säkerhet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.