UNT > Utrikes

Friday, 25 September, 04:20

UNT - 15 nov 11 kl. 07:18

Breivik hålls i "trerummare"Som första fånge någonsin på det norska fängelset Ila får Anders Behring Breivik disponera tre celler. Han kan därmed ha ett sovrum, ett arbetsrum och ett träningsrum. Syftet är att han inte ska ta skada av isoleringen. (TT).
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Ila, Anders Behring Breivik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Breivik, hållsi , trerummare
SvD - 15 nov 11 kl. 07:18

Breivik hålls i ?trerummare?

Som första fånge någonsin på det norska fängelset Ila får Anders Behring Breivik disponera tre celler..

Kristianstadsbladet - 31 jan 13 kl. 23:20

Breivik hävdar att han "torteras"


Massmördaren Anders Behring Breivik har lämnat in ett klagomål till norska polisen om att han utsätts för tortyr i fängelset. - Breivik tror att de försöker göra hans situation så outhärdlig som möjligt för att pressa honom att begå självmord, säger hans advokat Tord Jaret som tillägger att Breivik även tycker att hans yttrandefrihet inskränks: - Han tillåts inte diskutera sin ideologi med någon.Breivik hålls sedan i juli 2011 isolerad i tre åtta kvadratmeter stora rum..

TA - 24 aug 12 kl. 09:15

Breivik döms till 21 års fängelse

Foto: Heiko Junge/SCANPIX
Anders Behring Breivik är straffrättsligt tillräknelig och döms till 21 års fängelse för terrordåden i fjol, meddelar Oslo tingsrätt. Breivik tog emot beskedet med ett leende inför en fullsatt sal 250 i Oslo tingshus. När domare Wenche Elisabeth Arntzen bett alla i salen att sätta sig ned fortsatte hon med att läsa om Breiviks familjeförhållande och bakgrund.

Aftonbladet - 15 nov 11 kl. 09:56

Trerummare ? i fängelset

Som första fånge någonsin på det norska fängelset får Breivik tre cellerEtt sovrum, ett arbetsrum och ett rum för träning..

Kristianstadsbladet - 02 apr 14 kl. 06:01

Breivik vill få isoleringen prövad


Terrordömde norrmannen Anders Behring Breivik överväger att ta strid för att få förhållandena som han avtjänar sitt straff under på Ila-fängelset förklarade som rättsvidriga.Försvarsadvokaten Tord Jordet säger till Aftenposten att Breivik vill göra en rättssak bland annat av att han hålls isolerad från andra fångar och nekas kontakt med personer utanför fängelset. - När en domstol utdömer ett fängelsestraff, så är det frihetsberövandet i sig som ska utgöra straffet, man ska inte påföras ytterligare straff från kriminalvården genom strängare soningsvillkor än nödvändigt, säger Jordet.

BT - 02 apr 14 kl. 06:01

Breivik vill få isoleringen prövad

Terrordömde norrmannen Anders Behring Breivik överväger att ta strid för att få förhållandena som han avtjänar sitt straff under på Ila-fängelset förklarade som rättsvidriga. Försvarsadvokaten Tord Jordet säger till Aftenposten att Breivik vill göra en rättssak bland annat av att han hålls isolerad från andra fångar och nekas kontakt med personer utanför fängelset.- När en domstol utdömer ett fängelsestraff, så är det frihetsberövandet i sig som ska utgöra straffet, man ska inte påföras ytterligare straff från kriminalvården genom strängare soningsvillkor än nödvändigt, säger Jordet.

BT - 02 apr 14 kl. 08:14

Breivik vill få isoleringen prövad

Terrordömde norrmannen Anders Behring Breivik överväger att ta strid för att få förhållandena som han avtjänar sitt straff under på Ila-fängelset förklarade som rättsvidriga. Försvarsadvokaten Tord Jordet säger till Aftenposten att Breivik vill göra en rättssak bland annat av att han hålls isolerad från andra fångar och nekas kontakt med personer utanför fängelset. – När en domstol utdömer ett fängelsestraff, så är det frihetsberövandet i sig som ska utgöra straffet, man ska inte påföras ytterligare straff från kriminalvården genom strängare soningsvillkor än nödvändigt, säger Jordet.

Sydsvenskan - 20 apr 16 kl. 05:48

Dom i målet Breivik versus staten

I dag faller domen i målet där terrordömde Anders Behring Breivik har stämt den norska staten. Han hävdar att de stränga restriktionerna i högsäkerhetsfängelset där han avtjänar sitt straff kränker hans mänskliga rättigheter.Staten medger att restriktionerna är stränga men anser att de inte bryter mot konventionen om mänskliga rättigheter.

Helsingborgs Dagblad - 02 apr 14 kl. 06:03

Breivik vill få isoleringen prövad

Terrordömde norrmannen Anders Behring Breivik överväger att ta strid för att få förhållandena som han avtjänar sitt straff under på Ila-fängelset förklarade som rättsvidriga. Försvarsadvokaten Tord Jordet säger till Aftenposten att Breivik vill göra en rättssak bland annat av att han hålls isolerad från andra fångar och nekas kontakt med personer utanför fängelset..

Sydsvenskan - 04 jan 16 kl. 17:46

Ny Breivik-rättegång i fängelset

Gymnastiksalen i fängelset i Skien ska användas som rättssal för massmördaren Anders Behring Breivik som har stämt den norska staten för brott mot de mänskliga rättigheterna.Oslo tingsrätt har beslutat att flytta rättegången av säkerhetsskäl, uppger NRK. Rättegången hålls den 15 mars.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.