SvD > Ekonomi

Saturday, 26 September, 04:42

SvD - 14 nov 11 kl. 22:58

EU-miljarder försvinnerSpanien, Italien och Tjeckien värsta budgetssyndarna..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Tjeckien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-miljarder, försvinner
DI - 16 nov 19 kl. 08:55

Tipsen: Så enkelt höjer du pensionen – 7,5 miljarder försvinner i onödan

Rätt val kan öka pensionen med flera tusenlappar i månaden. För privatanställda tjänstemän försvinner totalt 7,5….

Expressen Dina Pengar - 23 nov 13 kl. 07:15

Miljarder försvinner i oanvända presentkort

Julklappsångest? Skippa ändå att ta den lätta utvägen med presentkort. Bara i Norge går 2,5 miljarder norska kronor förlorade på presentkort som inte blir inlösta, det visar en ny uträkning från Norges Handelshøyskole..

PrivataAffärer - 15 sep 15 kl. 11:20

Miljarder försvinner i onödiga pensionsavgifter

Privatanställda tjänstemän betalar 7,1 miljarder kr i onödigt höga pensionsavgifter och utebliven avkastning under en tioårsperiod, enligt nya beräkningar från Collectum....

SR - 07 maj 19 kl. 06:00

Över 500 miljarder försvinner i momsbedrägerier

EU:s medlemsländer beräknas luras på drygt 500 miljarder kronor varje år, i gränsöverskridande momsbedrägerier. Bedrägerierna har kunnat fortgå år efter år..

NSD - 14 feb 13 kl. 11:57

Miljarder försvinner i rymden

Riksrevisionen sågar den svenska rymdverksamheten, där rymdbasen Esrange i Kiruna är navet.Myndigheten skriver i en färsk granskningsrapport att de skattepengar som investeras lönar sig dåligt - och att regeringen bör styra upp verksamheten..

SR - 06 nov 14 kl. 12:07

Skatteverket: Miljarder försvinner i skatteuppläggen

I Bryssel och EU väcker de tusentals dokument från Luxemburg som visar hur landets skatteverk hjälpt stora företag att skatteplanera reaktioner. Men på svenska Skatteverket är det inget som överraskar. Läs mer: Sverige förlorade miljoner på skatteplanering i Luxemburg.

Cornucopia - 29 aug 18 kl. 10:33

Verkliga kostnaden för familjeveckan: 32 miljarder om året

Lobbyorganisationen Svenskt Näringsliv har nu räknat på den verkliga kostanden för sosseriets sk vallöfte om en familjevecka. Skattekostnaden om 5 miljarder SEK är bara en sjättedel av den verkliga kostnaden, som landar på 32 miljarder kronor. Trots allt behöver exempelvis sjuka vård även om personalen drar hem till sina barn, och istället måste man hyra in dyra vikarier.

Cornucopia - 12 okt 15 kl. 12:05

När försvinner ränteavdraget?

Efter gårdagens partiledardebatt måste man ställa sig frågan när möjligheten att kvitta underskott av kapital, det sk ränteavdraget, mot inkomst av tjänst försvinner. Alla pratar om det och miljarderna kommer behövas i en snabbt blödande statskassa.

Statsminister Löfven medger dock att om man drar ner på ränteavdraget kraschar bostadspriserna och dessutom kraschar den privata konsumtion av ändliga resurser som likt ett mantra påstås hålla upp svensk ekonomi.

HBL - 13 mar 14 kl. 19:30

Alkoholen kostar 14 miljarder per år

Restriktiv alkoholpolitik är det enda som kan minska alkoholkonsumtionen, anser experter. Regeringen reviderar alkohollagen i vår.De som jobbar inom hälso- och missbrukarvården tycker inte alkoholpolitiken ska gå i en mer tillåtande riktning.

BT - 20 feb 14 kl. 11:46

Staten tappar miljarder

Statens utdelning från de statligt ägda bolagen blir i år den lägsta sedan 2005, enligt regeringens prognos. Av de fem företag som brukar dela ut mest pengar till staten uteblir utdelningen från minst två. Klirret i statskassan från de statligt ägda bolagen var i fjol 26,6 miljarder kronor, varav 23,5 miljarder kom från de fem som delade ut mest.

TA - 08 apr 14 kl. 09:21

Transportprojekt för miljarder

Regeringen presenterar i dag samtliga investeringar för de närmaste tolv åren i den så kallade nationella transportplanen 2014-2025. Bland annat lägger regeringen 200 miljarder på nya järnvägar.
Planen bygger på regeringens infrastrukturproposition som antogs av riksdagen i slutet av 2012.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.