Hela Gotland > Nyheter

Friday, 25 September, 00:15

Hela Gotland - 15 nov 11 kl. 04:00

Grisbönderna väljer att säger upp avtalEtt 30-tal grisbönder sade i förra veckan upp avtalet med Gotlands Slagteri. Skälet är missnöje med kilopriset för köttet. Nu funderar slakteriet på andra strategier..
Läs mer på Hela Gotland
Läs mer om:
Gotlands Slagteri

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grisbönderna, väljeratt säger upp , avtal
Kristianstadsbladet - 16 mar 13 kl. 09:00

Grisbönderna som går ur LRF i protest

Foto: Lasse Ottosson
LRF är en kaffedrickande förening för social samvaro och inte en branschorganisation som strider för lantbrukarnas intressen. Snarare har LRF bidragit till att de svenska grisproducenterna fått hårdare krav och minskad lönsamhet. Det anser nio grisbönder från Kristianstadsgrisen AB och nu lämnar de organisationen.

YA - 29 jan 14 kl. 06:56

Han tvingas slakta grisar i Tyskland

Foto: Mark Hanlon
Dålig efterfrågan på svenskt kött gör att tusentals skånska grisar skickas till slakt i Tyskland. Henrik Nilsson i Glemmingebro är en av de berörda grisbönderna.
Henrik Nilsson är tredje generationen grisbonde i rakt nedstigande led som arrenderar Henriksfälts gård utanför Glemmingebro.

Kristianstadsbladet - 18 feb 14 kl. 08:00

Konsumenter ratar griskött från Sverige

Svenskar äter alltmer svinkött, men väljer bort den inhemska varianten i allt större utsträckning. Sedan några veckor har slakterier börjat skicka levande djur till Tyskland för slakt. Dock inte Scan.

Trelleborgs Allehanda - 31 okt 12 kl. 06:30

Sveriges största smågrisföretag skapas

Foto: Claes Nyberg
Kvarnlyckan gård i Äspö slår ihop grisproduktionen med Gärsnäs smågris AB. Resultatet blir Sveriges största smågrisproduktion med cirka 54 000 uppfödda grisar om året.
När svensken står vid köttdisken och väljer ut sin middagsköttbit är det plånboken som styr.

YLE - 26 okt 15 kl. 17:07

Djurskyddslagen vill ge kon möjlighet att röra sig fritt – båsladugården på väg ut

Båsladugårdens tid börjar vara förbi. Det är budet från styrgruppen som jobbar med djurskyddslagen. Hälften av mjölkkorna Finland finns i båsladugårdar, så förslaget är långt ifrån oproblematiskt.

BT - 20 dec 12 kl. 11:14

Säljarna spräcker myt om skinkbrist

"Det kan bli brist på julskinka i år. "Ni har läst det förut. Men är det sant?

YA - 16 maj 14 kl. 08:35

Mikael har fått nog av utländskt griskött

Foto: Anette Sjöstrand
Mikael Karlsson, butikschef på Ica Supermarket i Skurup, har bestämt sig – nu åker det utländska färska grisköttet ut ur hyllorna. ”Vi måste ta ställning och aktivt välja att stötta den svenska köttproduktionen”, säger han.
Från och med den 1 juni är det enbart svenskt färskt griskött som kommer att finnas till försäljning i butiken på Korrehusgatan, oavsett vilka kampanjer Ica centralt må köra när det gäller danska fläskfiléer och liknande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.