Aftonbladet > Sport

Saturday, 26 September, 17:53

Aftonbladet - 14 nov 11 kl. 22:22

?Finland är bättre än Sverige?Landslaget hånas av Danmark..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Sverige, Danmark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlandär bättre , än, Sverige
YLE - 04 dec 16 kl. 23:06

Flera partier i Finland och Sverige öppnar för allians mellan länderna

Yle Nyheters kartläggning visar att flera partier i Finland och Sverige är öppna för en försvarsallians mellan de två länderna. Men kritiker påpekar att konsekvenserna av ömsesidiga försvarsgarantier kan bli större än vi nu kan föreställa oss. Försvarssamarbetet med Finland fördjupas hela tiden och alla riksdagspartier i Finland och Sverige är måna om att berömma samarbetet.

YLE - 29 apr 16 kl. 14:30

Natoutredning: Finland och Sverige borde fatta samma beslut

Finland och Sverige borde ha samma linje i förhållande till Nato. I annat fall kan det bli problem. Om Finland ansöker om Natomedlemskap kommer spänningen att öka på grund av Rysslands reaktioner.

YLE - 06 sep 17 kl. 17:32

Finland och Sverige oense om förbud mot kärnvapen – “Nato-optionen gör att Finland inte vill vara med”

Sveriges utrikesminister Margot Wallström hoppas på ett totalförbud av kärnvapen i världen. Att Finland väljer en annan väg förklarar hon med att man är rädd för att stänga dörren till Nato. När Margot Wallström besöker Helsingfors för att diskutera nordiskt samarbete är det tredje gången på en vecka hon möter sin finländske kollega Timo Soini.

YLE - 12 jan 15 kl. 17:09

Gemensamma ubåtsjaktövningar för Finland och Sverige

Finland och Sverige ökar försvarssamarbetet ytterligare bland annat i form av gemensamma ubåtsjaktövningar som genomförs om ett till två år, meddelade Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist och försvarsminister Carl Haglund (SFP) vid den stora försvarskonferensen i Sälen i Sverige i dag. Inom luftövervakningen blir det aktuellt med utbyte av luftlägesbilder. På det här sättet blir det möjligt att upptäcka luftrumskränkningar tidigare och bättre.

HBL - 12 jan 15 kl. 16:53

Finland och Sverige ska öva ubåtsjakt

Sverige och Finland kommer under de närmaste åren att öva ubåtsspaning tillsammans, meddelar ländernas försvarsministrar.Försvarsminister Carl Haglund (SFP) säger att Finland kommer att stöda Sveriges ubåtar med ytfartyg under övningarna. – Det här är en ny övningsform som ger båda länderna kapacitet att svara på hot av det här slaget om sådana uppstår i framtiden, sade Haglund under säkerhets- och försvarskonferensen i Sälen i Sverige.

YLE - 08 dec 12 kl. 21:49

Finland och Sverige möts i VM-final

Finland och Sverige möts i VM-finalen i innebandy. Sverige slog Tyskland övertygande med 13-0 i sin semifinalmatch. I den tidigare semifinalmatchen slog Finland värdnationen Schweiz i förlängningen.

HBL - 08 nov 14 kl. 13:37

Expressen: Finland och Sverige grundar marinledning

Det svenska försvarets övelbefälhavare Sverker Göranson säger till Expressen att Sverige och Finland grundar en gemensam marin försvarsledning 2023. ÖB Sverker Göranson säger i intervjun med Expressen att den gemensamma svensk-finska försvarsstyrkan ska vara på plats 2023, och att också andra länder välkomnas med i samarbetet. Ledningen för försvarsstyrkan är tänkt att vara gemensam.

YLE - 06 maj 14 kl. 11:38

Tätare försvarssamarbete mellan Finland och Sverige

Finland och Sverige planerar att avsevärt öka samarbetet inom alla försvarsgrenar. Det kan också innebära gemensam anskaffning av försvarsmateriel till exempel inom marinen. Försvarsministrarna Carl Haglund (SFP) och moderaten Karin Enström från Sverige undertecknade på tisdagen en arbetsplan för försvarssamarbete.

HBL - 19 feb 15 kl. 00:30

Finland och Sverige går i takt

Hur långt är Finland och Sverige beredda att föra det militära samarbetet? En färsk rapport innefattar också stridsuppdrag.I maj i fjol beslöt försvarsministrarna Karin Enström, moderat, och Carl Haglund, SFP, om en handlingsplan för fördjupat försvarssamarbete mellan Finland och Sverige.

YLE - 25 feb 14 kl. 16:48

Finland och Sverige i samma grupp

Grupperna till VM i innebandy lottades på tisdagen i Göteborg. Finland och Sverige möter varandra redan i gruppspelet. Förutom Finland och Sverige spelar Lettland och Tyskland i grupp A.

YLE - 30 jun 17 kl. 16:48

Finland och Sverige med i snabbinsatsstyrkan JEF

Finland och Sverige har gått med i snabbinsatsstyrkan Joint Expeditionary Force, JEF, som leds av Storbritannien. Försvarsminister Jussi Niinistö (Na) undertecknade anslutningsavtalet i Stockholm på fredagen. Enligt den brittiska försvarsministern Michael Fallon kan man med hjälp av samarbete mellan de nio länderna i JEF snabbare och smidigare än Nato svara på möjliga krissituationer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.