DI > Ekonomi

Wednesday, 23 September, 11:43

DI - 14 nov 11 kl. 22:19

Oljejätte avbryter borrningDen amerikanska oljejätten Chevron har avbrutit borrandet efter olja utanför Rio den Janeiro i Brasilien på grund av oljeläckage..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Chevron, Rio, Janeiro, Brasilien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljejätte, avbryter, borrning
Dagens PS - 03 jan 18 kl. 10:48

Oljejätte går med på gigantisk förlikning

Statliga brasilianska oljejätten Petrobras har gått med på att betala 2,95 miljarder dollar, motsvarande cirka 24 miljarder kronor, i en förlikning i USA. Investerarna hävdade att man förlorade pengar på den omfattande korruptionsskandalen. Det rapporterar flera medier däribland Reuters.

SvD - 28 nov 16 kl. 09:39

Maersk och Dong kan bilda dansk oljejätte

Den danska konglomeratjätten Maersk och det danska energibolaget Dong Energy överväger slå samman sina oljeverksamheter. I så fall skulle en oljejätte värd 8 miljarder pund skapas. Det skrev Sunday Times på söndagen..

Dagens PS - 11 dec 19 kl. 08:13

Oljejätte tar nedskrivning på 10-11 miljarder dollar

Oljebolaget Chevron gör nedskrivningar på 10-11 miljarder dollar i det fjärde kvartalet. Mer än hälften av nedskrivningarna relaterar till skiffertillgångarna i Appalacherna, enligt ett pressmeddelande. Nedskrivningen kommer också från att bolaget ser lägre råvarupriser på lång sikt, vilket som följd gör att produktionsvärdet vid offshore-fältet Big Foot i Mexikanska golfen måste tas ned.

Helsingborgs Dagblad - 26 sep 12 kl. 01:44

Oljejätte: Borra inte i Arktis

Miljöriskerna med att borra i Arktis är för stora, säger den franska oljejätten Totals vd Christophe de Margerie. Han varnar i en intervju världens energibolag för att söka olja i det sårbara området. Det är första gången ett stort oljebolag offentligt kritiserar exploatering till havs i Arktis, skriver brittiska Financial Times som intervjuat de Margerie..

Sydsvenskan - 26 sep 12 kl. 14:12

Oljejätte avråder från Arktis

Miljöriskerna med att borra i Arktis är för stora, säger den franska oljejätten Totals vd Christophe de Margerie..

Nyhetskanalen - 26 sep 12 kl. 15:03

Fransk oljejätte: Borra inte i Arktis

Miljöriskerna med att borra i Arktis är för stora, säger den franska oljejätten Totals vd Christophe de Margerie.
Enligt brittiska Financial Times är det första gången offentlig kritik mot exploatering i Arktis kommer från ett oljebolag. Miljöaktivister protesterade i augusti vid Gazproms plattform i Prirazlomnoje- fältet, den första oljetillgång Ryssland tänkt exploatera i norr.

TA - 26 sep 12 kl. 03:36

Oljejätte: Borra inte i Arktis


Miljöriskerna med att borra i Arktis är för stora, säger den franska oljejätten Totals vd Christophe de Margerie. Han varnar i en intervju världens energibolag för att söka olja i det sårbara området.Det är första gången ett stort oljebolag offentligt kritiserar exploatering till havs i Arktis, skriver brittiska Financial Times som intervjuat de Margerie.

Metro - 26 sep 12 kl. 14:05

Oljejätte: Borra inte i Arktis

Miljöriskerna med att borra i Arktis är för stora, säger den franska oljejätten Totals vd....

DI - 19 aug 13 kl. 13:45

Oljejätte säljer för miljarder

Den norska oljejätten Statoils försäljning av andelar till det österrikiska oljebolaget OMW var betydligt bättre än väntat och aktien stiger..

Sydsvenskan - 04 sep 14 kl. 19:33

Dom mot oljejätte efter miljökatastrof

En domstol i USA fastställde i dag att katastrofen i Mexikanska golfen 2010 förorsakats av att oljejätten BP agerat med "grov vårdslöshet"..

UNT - 21 okt 14 kl. 01:52

Vd för oljejätte död i flygkrasch

Den franska oljejätten Totals vd Christophe de Margerie har omkommit i en flygolycka vid Moskvaflygplatsen Vnuko, uppger ryska medier..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.