NT > Nyheter

Thursday, 24 September, 09:53

NT - 14 nov 11 kl. 22:12

Oljespill vid borrning i AtlantenDen amerikanska oljejtten Chevron har avbrutit borrandet efter olja utanfr Rio den Janeiro i Brasilien p grund av oljelckage. Hundratals fat rolja har av oknd anledning lckt ut i vattnet, vilket lett till att Brasiliens president Dilma Rousseff krvt en "rigors utredning" fr att ta reda p orsaken till olyckan..
Läs mer på NT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljespillvid , borrningi , Atlanten
SvD - 21 dec 16 kl. 06:40

Obama förbjuder borrning på federala vatten

President Barack Obama förbjöd på tisdagen ny borrning efter olja och gas på federala vatten i Atlanten och Norra ishavet. Det rapporterar Reuters. .

Sydöstran - 22 jan 11 kl. 03:00

Oljespill rakt ner i havet?

SÖLVESBORG Snömassor kan innehålla både oljespill och diesel och ska inte dumpas i havet. Det vet Sölvesborgs Stuveri och Hamn AB. Ändå misstänker Miljöförbundet att företaget för andra gången gjort sig skyldig till miljöbrott och anmäler dem till polisen..

Helsingborgs Dagblad - 20 feb 11 kl. 08:15

Chef ber om ursäkt för oljespill

Rederichefen för det isländska fartyg som i torsdags kväll gick på grund utanför Oslofjorden ber nu om ursäkt för det oljespill som har spridits ut i området, skriver den norska tidningen VG. ? Vi är djupt ledsna för det som hänt i detta vackra naturområde..

SvD - 20 feb 11 kl. 08:13

Chefen ber om ursäkt för oljespill

Rederichefen för det isländska fartyg som i torsdags kväll gick på grund utanför Oslofjorden ber nu om ursäkt för det oljespill som har spridits i området, skriver norska VG. Händelsen är fortfarande....

Helsingborgs Dagblad - 15 jul 11 kl. 10:24

Enormt oljespill utanför Kinas kust

Ett jättelikt oljespill utanför Kinas östkust har smutsat ner ett område sex gånger så stort som Singapore, enligt statliga medier i Kina. Oljespillet kommer från ett oljefält i Bohaibukten, vilket samutnyttjas av de två oljejättarna Conoco Phillips och kinesiska statliga CNOOC..

Helsingborgs Dagblad - 01 apr 12 kl. 07:26

Nytt oljespill nära Rio de Janeiro

Ännu ett oljespill nära Rio de Janeiro spär på oron för hur oljeboomen i brasilianska vatten drabbar miljön, och i synnerhet de världsberömda stränderna. Det senaste oljebältet upptäcktes i helgen, och sträcker sig två kilometer, men uppges i nuläget inte hota Rio. Tidigare större läckor har spårats till Chevrons arbete i havet.

UNT - 23 apr 12 kl. 20:39

Oljespill 60 gånger värre än påstått

Shells oljespill 2008, som ödelagt fisket för tiotusentals invånare i samhället Bodo i södra Nigeria, är minst 60 gånger värre än vad oljebolaget påstår, hävdar Amnesty International. (TT).

Nyhetskanalen - 23 apr 12 kl. 20:43

Shells oljespill 60 gånger värre än påstått

Shells oljespill, som ödelagt fisket för tiotusentals invånare i samhället Bodo i södra Nigeria, är minst 60 gånger värre än vad oljebolaget påstår. Det hävdar organisationen Amnesty i en ny rapport på måndagen. Läckaget som ägde rum 2008 har lett till en gigantisk rättsprocess i Londons High Court.

Kristianstadsbladet - 17 sep 12 kl. 21:43

Miljonböter för oljespill


Den amerikanska oljejätten Chevron får böta 17,5 miljoner dollar (motsvarande drygt 120 miljoner kronor) i samband med ett stort oljespill utanför Rio de Janeiro i fjol. Det meddelade brasilianska myndigheter på måndagen.Oljeläckan spär på oron för hur oljeboomen i brasilianska vatten drabbar miljön, och i synnerhet de världsberömda stränderna..

Nyhetskanalen - 17 sep 12 kl. 21:48

Miljonböter för oljespill av Chevron

Den amerikanska oljejätten Chevron får böta 17,5 miljoner dollar (motsvarande drygt 120 miljoner kronor) i samband med ett stort oljespill utanför Rio de Janeiro i fjol. Det meddelade brasilianska myndigheter på måndagen. Oljeläckan spär på oron för hur oljeboomen i brasilianska vatten drabbar miljön, och i synnerhet de världsberömda stränderna..

GT - 16 aug 13 kl. 11:35

Bilbrand på E20 - oljespill längs vägen

En bil har börjat brinna på E20. På vägen ska det vara oljespill..

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Lind: Kulturlivet lever trots det svåra läget

Glöm trängseln bland förlagsmontrarna på Bokmässan i Göteborg. Bokmässan Play strömmar seminarier direkt och gratis till alla intresserade. –Det svåra läget till trots så lever vårt kulturliv, säger kulturminister Amanda Lind (MP), som invigde den digitala mässan på torsdagsmorgonen..

NT - 15 minuter sedan

Hemester får Skistar att satsa på sommaren

Coronapandemin gör att Skistar nu storsatsar på sommarsäsongen. Bolaget ska försöka locka svenskar att rata utlandsresor för aktiva semestrar på hemmaplan..

NT - 15 minuter sedan

Här fortsätter husbilssatsningen att locka besökare

I över en vecka har det i princip varit fullbelagt med husbilar på ställplatserna vid hamnen i Valdemarsvik, trots att vi närmar oss oktober. Håller tendensen i sig kan det trots coronan bli husbilsrekord, enligt hamnvärden..

NT - 15 minuter sedan

Större andel gymnasiebehöriga

Andelen behöriga elever till gymnasieskolan ökar..

NT - 30 minuter sedan

Nytt företag startar i Norrköping: Lindö Tandvård AB

Lindö Tandvård AB ska syssla med "tandläkarklinik"..

NT - 1 timme sedan

Australisk stororder för Saab

Saab ska leverera medicinska moduler till mobila fältsjukhus i Australien, enligt en överenskommelse med landets försvarsdepartement..

NT - 3 timmar sedan

Poliser skjutna vid protester i Kentucky

Två poliser har skottskadats i samband med demonstrationer i Louisville i amerikanska Kentucky. Protesterna har blossat upp runt om i USA efter beslut om att ingen polis åtalas för att ha skjutit den svarta kvinnan Breonna Taylor..

NT - 1 timme sedan

Kraftsamling för att minimera de kriminella gängen

Det förs sedan en tid tillbaka en intensiv debatt från politiken angående vilka åtgärder som skall vidtas för att få ned gängkriminaliteten. Likaså redovisar forskare sina synpunkter vad de kommit fram till..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.