Opinionen.se > Opinion

Wednesday, 23 September, 13:10

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Två dömda för styckmord vill till HD
Två av de tre som dömts för styckmordet på Christian Larsson från Bollnäs vill att Högsta domstolen tar upp fallet. Hovrättens fällande dom kom för en månad sedan. Nu vill två av de dömda frias i högsta instans, rapporterar SR P4 Gävleborg..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
HD, Christian Larsson, Bollnäs, Högsta, SR P4 Gävleborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, dömdaför , styckmordvill till HD
BT - 11 jan 11 kl. 15:25

Styckmord mycket ovanliga

Styckning av en människokropp i samband med mord är mycket ovanligt. ? Det vanligaste motivet är att gömma eller avidentifiera kroppen, säger rättsläkaren Petra Råsten Almqvist.

GöteborgsPosten - 31 mar 15 kl. 11:08

18 års fängelse för styckmord

En 28-årig man döms av Gävle tingsrätt till 18 års fängelse för att ha mördat och styckat en 24-årig småbarnsmamma. -Jag hade yrkat på livstid, men 18 år är ändå det längsta tidsbestämda straffet man kan döma ut, säger åklagaren Ulf Back..

BT - 19 dec 14 kl. 05:30

Dom om ovanligt styckmord i dag

I dag kommer domen i ett sällsynt mordärende. En kvinna har åtalats för ett styckmord, vilket är mycket ovanligt. Åklagaren kräver livstids fängelse och påstår att kvinnan planerat mordet under lång tid.

Expressen - 11 jan 11 kl. 23:01

"Styckmord är oerhört ovanligt"

Polisen misstänker att Eva, 51, mördats och styckats av sin 51-åriga kollega och före detta chef. Enligt Jerzy Sarnecki som är professor i kriminologi är styckmord väldigt sällsynta. - Det är oerhört få av oss som skulle ha en psykologisk beredskap att stycka en annan människokropp, säger han..

Aftonbladet - 04 mar 11 kl. 12:18

51-åringen kan bli omhäktad för styckmord på Eva

51-åringen kan bli omhäktad för styckmord på Eva.

Nyhetskanalen - 31 maj 12 kl. 17:33

Internationell jakt efter styckmord i Kanada

Kanada har utfärdat ett rikslarm efter ett makabert styckmord i landet. Polis söker efter en ung man efter att flera kroppsdelar postats till politiska partier i Kanada. En vänsterfot och en vänsterhand har postats och en människotorso har hittats i en resväska på en sophög i Montreal.

Expressen - 08 jun 12 kl. 09:48

Porrskådisen utreds för fler styckmord

Han misstänks ha mördat studenten Jun Lin och skickat kroppsdelarna till politiker och skolor i Kanada. Nu väntar porrskådisen Luka Rocco Magnotta, 29, på beslut om utlämning från Berlin. Samtidigt utreds han för ytterligare styckmord..

Helsingborgs Dagblad - 15 jun 12 kl. 09:31

Dödsdom för koreanskt styckmord

42-årige Wu Yuanchun har dömts till döden för ett styckmord som i våras chockade Sydkorea. Det osedvanligt grymma dådet väckte extra uppmärksamhet eftersom polisen schabblade, och inte lyckades rädda offret trots att hon ringde med detaljerade uppgifter om hur hon överfallits. Kroppsdelar från det 28-åriga offret hittades i Suwon söder om Seoul den 2 april.

Kristianstadsbladet - 23 nov 13 kl. 13:30

Så uppmanar SVT till styckmord

Jag säger inte att jag är expert på barnprogram. Inte alls. Jag säger bara att morbror Bengt Ernryd gjorde musiken till ”Fem myror är fler än fyra elefanter” och då har min släkt gjort mer för att lära dig räkna och rabbla alfabetet än alla dina favoritlärare på låg- och mellanstadiet.

UNT - 19 nov 14 kl. 06:30

Åtal i ovanligt styckmord

En 24-årig kvinna kommer i dag att åtalas för ett styckmord och brott mot griftefriden i Närke i somras..

BT - 19 nov 14 kl. 06:30

Åtal i ovanligt styckmord

En 24-årig kvinna misstänks ha dödat en annan ung kvinna och sedan styckat henne för att kunna flytta på kroppen. - Hon har erkänt misshandel och vållande till annans död och även brott mot griftefriden, säger 24-åringens försvarare, advokat Johan Eriksson, till TT.I dag kommer kvinnan att åtalas vid Örebro tingsrätt för mord och brott mot griftefriden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.