Nyhetskanalen > Nyheter

Sunday, 27 September, 12:12

Nyhetskanalen - 14 nov 11 kl. 18:14

Kritik mot privata etableringslotsarRunt en halv miljard har betalats ut i satsningen p privata etableringslotsar som ska hjlpa nyanlnda invandrare in p arbetsmarknaden. Men mycket f personer har ftt jobb. Och kritikerna menar att kontrollen av fretagen r fr dlig..
Läs mer på Nyhetskanalen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , privata, etableringslotsar
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kritik mot etableringslotsar

För ett och ett halvt år sedan infördes så kallade etableringslotsar, för att nyanlända flyktingar snabbare ska komma in i samhället. Nu riktas hård kritik mot reformen, uppger Ekot.Det är en rapport från Statskontoret som visar att en arbetsförmedlare, en etableringslots, mer ägnar sig åt socialt stöd, än att hjälpa människor ut i arbetslivet och samhället.

DI - 24 jun 12 kl. 08:11

Hård kritik mot etableringslotsar

Regeringens etableringsreform för nyanlända flyktingar får hård kritik i en rapport av Statskontoret..

Nya Wermlands Tidningen - 25 jul 13 kl. 14:45

Kritik mot etableringslots i Karlskoga

Privata företag ansvarar tillsammans med Arbetsförmedlingen för att nyanlända invandrare etablerar sig på arbetsmarknaden och i samhället. Ibland riktas klagomål och kritik mot dessa, så kallade etableringslotsar, vilket inträffade i början av juli i Karlskoga då en person var missnöjd med hur företaget Livek skötte sin verksamhet..

YLE - 16 jun 17 kl. 11:44

Kommunexpert: Naturligt att privata företag vill satsa på äldreomsorgen

Sandra Bergqvist är sakkunnig och teamleader på Kommunförbundet och är inte överraskad att privata företag breder ut sig inom äldreomsorgen i Finland. Är det en bra eller dålig utveckling att privata vårdbolag breder ut sig så här kraftigt som de nu gör? - Jag ser det som en naturlig utveckling på den situation vi har idag.

Helsingborgs Dagblad - 24 jun 12 kl. 01:32

Etableringslotsar får hård kritik

Regeringens etableringsreform för nyanlända flyktingar får hård kritik i en rapport av Statskontoret. En arbetsförmedlare, en så kallad etableringslots, skulle vara den främsta kontakten för den nyanlända när stat och arbetsförmedling tog över ansvaret från kommunerna, skriver Dagens Nyheter. ?

YLE - 09 maj 17 kl. 03:40

"Patienter har ju redan bred valfrihet - privata aktörer kommer att gynnas av reformen"

I dag publicerar regeringen sitt lagförslag om valfrihet inom social- och hälsovården. Grundtanken med reformen, som drivits framåt i hastig takt, är att öka utbudet av vårdleverantörer och samtidigt minska på kostnaderna inom hälsovården. Förslaget har ändå väckt stark kritik bland experter, som inte alls är övertygade om att reformen i sin nuvarande form kommer att gynna patienterna.

Expressen - 3 timmar sedan

Tröjorna toksågas: ”Är under all kritik!”

Thorengruppen inledde SSL-säsongen planenligt med seger mot Falun.Trots det fick laget kritik.Anledningen?

FriaTider - 15 nov 13 kl. 16:44

Privata konsulter hjälper invandrare söka bidrag – notan på 4 300 000 000 kronor hamnar hos skattebetalarna

För tre år sedan infördes ett system med ”etableringslotsar” som skulle hjälpa invandrare att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden. Men nu visar en granskning att de närmare 300 skattefinansierade lotsföretagen mest ägnar sig åt att erbjuda invandrarna andra former av service, som till exempel hjälp med att söka bidrag från Försäkringskassan och betala räkningar. Under 2014 vill regeringen spendera 4,3 miljarder kronor på lotsverksamheten..

Sydsvenskan - 15 nov 11 kl. 20:33

Sen reaktion på kritik

Foto: Scanpix
Först tre år efter det att Riksrevisionen kom med sin kritik mot regeringens bristande koll på den privata äldreomsorgen, tar regeringen itu med viktiga delar av kritiken.
Riksrevisionen tog i sin rapport 2008 bland annat upp meddelarskyddet som en viktig del i att öka insynen i privatdriven äldreomsorg. Först nästa år, kanske, kommer en utredning att på nytt undersöka om det går att ge privatanställda i vården ett grundlagsfäst meddelarskydd.

YLE - 12 feb 16 kl. 09:24

Mest klagomål på privata flyktingförläggningar – övervakningen trappas upp

Kritik mot hur privata företag sköter en del flyktingförläggningar har fått Migrationsverket att effektivera sin egen övervakning. Brist på hälsovårdare och respektlöst bemötande har bland annat rapporterats. Migrationsverket ställdes inför en stor utmaning i höstas då flera tusen asylsökande snabbt behövde tak över huvudet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.