SvD > Nyheter

Monday, 28 September, 22:59

SvD - 14 nov 11 kl. 19:07

Ryssar vill flytta till LapplandSorseles nskan att locka ryssar till kommunen kan bli en succ..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryssarvill , flyttatill , Lappland
YLE - 28 nov 15 kl. 19:36

Finavia: Livlig jultrafik till Lappland

Jultrafiken till de lappländska flygplatserna blir i år ännu livligare än i fjol, meddelar flygplatsoperatören Finavia. Omkring 430 charterflyg väntas till Lappland under december. Och julfirare anländer också med de reguljära flygen.

NT - 14 nov 11 kl. 18:51

Massor med ryssar vill till Lappland

Sorseles önskan att locka ryssar till kommunen för att öka sin befolkning kan bli en succé. Men än 900 ryska familjer har redan anmält intresse för att flytta till Västerbottens inland, rapporterar SVT:s Västerbottensnytt..

UNT - 14 nov 11 kl. 18:51

Massor med ryssar vill till Lappland

Sorseles önskan att locka ryssar till kommunen för att öka sin befolkning kan bli en succé. Mer än 900 ryska familjer har anmält intresse för att flytta till dit, rapporterar SVT:s Västerbottensnytt. (TT).

Sydsvenskan - 14 nov 11 kl. 19:12

Ryssar vill till Lappland

Arkiv: Anna Simonsson
Sorseles önskan att locka ryssar till kommunen för att öka sin befolkning kan bli en succé. Mer än 900 ryska familjer har anmält intresse för att flytta till dit, rapporterar SVT:s Västerbottensnytt.
Tanken är att ryssarna ska lära sig svenska innan de kommer till Sorsele.

YLE - 03 mar 14 kl. 17:00

Ryssar i Finland: Vi vill ha fred

Bland de ryssar som bor i Finland går diskussionen het på Facebook. Många har bytt sin profilbild mot Ukrainas flagga. Andra vill försvara Putin.

Skånskan - 19 aug 16 kl. 14:00

”Lappland inte med i planeringen”

höör Nyligen informerades personal och boende i Grottbyn att en flytt till Lappland kan bli aktuell för de asylsökande när flyktingförläggningen i Höör avvecklas. Under torsdagen kom nya besked från Migrationsverket.
– De uppgifter jag har just nu är att de som flyttas först flyttas regionalt, säger Mirsad Slavotic, kommunikatör på Migrationsverket.

HBL - 09 sep 13 kl. 11:00

Allt fler funderar på att flytta till Europas Kuwait

Den ökande välfärden i Norge ? som också kallas Europas Kuwait ? syns överallt.

YLE - 13 jul 13 kl. 09:13

Forskare: Lika många ryssar i Finland som finlandssvenskar 2050

Antalet ryskspråkiga i Finland har fördubblats under 2000-talet. Enligt forskare kommer det att i Finland finnas lika många ryskspråkiga som finlandssvenskar 2050. Justitieminister Anna-Maja Henriksson tror inte att det åtminstone på hundra år kommer att finnas lika många ryskspråkiga som finlandssvenskar.

YLE - 13 jul 13 kl. 09:20

Forskare: Lika många ryssar som finlandssvenskar i Finland 2050

Antalet ryskspråkiga i Finland har fördubblats under 2000-talet. Enligt forskare kommer det att i Finland finnas lika många ryskspråkiga som finlandssvenskar 2050. Justitieminister Anna-Maja Henriksson tror inte att det åtminstone på hundra år kommer att finnas lika många ryskspråkiga som finlandssvenskar.

YLE - 13 jul 13 kl. 09:37

Lika många ryssar som finlandssvenskar i Finland 2050

Antalet ryskspråkiga i Finland har fördubblats under 2000-talet. Enligt forskare kommer det att i Finland finnas lika många ryskspråkiga som finlandssvenskar 2050. Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) tror inte att det åtminstone på hundra år kommer att finnas lika många ryskspråkiga som finlandssvenskar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.