SVT > Videos

Saturday, 19 September, 10:50

SVT - 14 nov 11 kl. 18:52

Ringhals ledning pressadEfter skarp kritik o hjt tonlge frn strlskerhetsmyndigheten mste nu ledningen fr Ringhals agera fr att hja skerheten. Den kostsamma branden som Vstnytt rapporterat om r bara ett av de misstag som ledningen grs ansvarig fr. Nu kan det bli aktuellt att ta in extern konsult fr att f bukt med problemen. Medverkande: Leif Karlsson, enhetschef Strlskerhetsmyndigheten Bertil Dihn, vd Ringhals AB Betsy Jansen Atti Gransson Hellman Reporter: Susanne Jungmar Fotograf: Katarina Lundevall.
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ringhals, ledning, pressad
Expressen - 10 okt 12 kl. 09:23

Ringhals ledning samlade i krismöte

Flera av Greenpeace-aktivisterna som tog sig in på Ringhals befann sig fortfarande inne på kärnkraftsverkets område på onsdagsmorgonen. Det fick Ringhals ledning ? som redan ifrågasatts starkt för säkerheten på kärnkraftverket ?

DI - 08 nov 11 kl. 19:24

Ringhals ledning får kritik av SSM

Ledningen för kärnkraftverket Ringhals är för dålig på att följa rutiner och instruktioner. Det anser Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM), som förnyar sin kritik mot Ringhals och överväger nya åtgärder..

Sydsvenskan - 08 nov 11 kl. 17:09

Ny kritik mot Ringhals

Foto: Arkiv AP
Kärnkraftverket Ringhals har fortfarande sådana brister i säkerhetsarbetet att verket måste kvarstå under särskild tillsyn från Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM), skriver myndigheten i ett pressmeddelande.
Kärnkraftverket Ringhals har fortfarande sådana brister i säkerhetsarbetet att verket måste kvarstå under särskild tillsyn från Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM), skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Ringhals sattes under särskild tillsyn 2009 och har i höst lämnat en ny redovisning till SSM.

UNT - 12 dec 12 kl. 01:29

För höga stråldoser på Ringhals

Vid flera tillfällen i år har personer utsatts för onormalt höga stråldoser på kärnkraftverket i Ringhals. Ingen har fått någon skadlig dos, men Ringhals ledning ser allvarligt på misstagen, skriver Hallands Nyheter.(TT).

GöteborgsPosten - 12 feb 15 kl. 08:34

Ringhals vill sälja ut räddningstjänsten

Ringhals planerar att lägga ut hela sin interna räddningstjänst på entreprenad. Oron är stor bland brandmän och interna räddningsbefäl. Men Ringhals ledning anser att förändringen innebär en förbättring..

Affärsvärlden - 30 maj 13 kl. 11:10

Northlands ledning hårt pressad

Det var en hårt pressad ledning för det kraschade gruvbolaget Northland Resources som fick ta emot frågor på torsdagsmorgonens presskonferens..

Cornucopia - 28 dec 18 kl. 12:11

Ringhals 2 stoppad - kommer bara köra 50% framöver

Reaktorn Ringhals 2, som ska läggas ner nästa år, har stoppats och kommer framöver bara köras till 50% på grund av ett fel på en generator. Vi får väl hoppas att det blir en mild vinter?
Ringhals kärnrkaftverk.

Nyheter 24 - 08 feb 12 kl. 07:22

Efter branden - Ringhals mörkar brister i säkerheten


Uppdrag Granskning avslöjar hur ledningen på Ringhals valt att mörka vad som faktiskt låg bakom branden i reaktor 2. VARBERG. Reaktor 2 på kärnkraftverket Ringhals har stått stilla sedan branden i maj 2011.

Cornucopia - 30 jul 18 kl. 17:43

Ringhals 2 stoppas - havsvattnet för varmt

Vattenfall har nu stängt ner reaktorn Ringhals 2. Kylvattnet, som tas ur havet, har blivit över 25 grader och för varmt för att köra reaktorn säkert.
Ringhals.

Cornucopia - 22 jun 20 kl. 15:14

Skyhöga elpriser trots sommar - Svenska kraftnät köper in Ringhals 1 som kraftsäkrare - hindrar strömavbrott i södra Sverige

Trots att det är sommar har elpriserna skjutit upp till skyhöga nivåer och iskalla vinterpriser på över 70 öre idag. Efter förra veckans avslöjande om att det råder akut risk att södra Sverige kan behöva stängas ner på grund av brist på elkraft har nu Svenska kraftnät säkrat upp reaktorn Ringhals 1 som säker kraftförsörjning i sommar. Det är ett tydligt besked att Sverige inte klarar sig utan de kärnkraftsreaktorer som nu stängs ner permanent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.