Nyheter 24 > Inrikes

Saturday, 19 September, 10:51

Nyheter 24 - 14 nov 11 kl. 16:56

SD-ledaren bjuds på lunch - av Kungen
På Nobelfesten får han inte hålla till - men hos Kungen och Drottningen är Jimmie Åkesson välkommen på lunch. Jimmie Åkesson, sverigedemokratisk partiledare, har även i år nobbats från att delta på Nobelfesten. Men den glamourösa tillställningen kan han mycket väl avstå ifrån - den 6 december är han nämligen välkommen till det Kungliga slottet på lunch.? Detta är en tradition sedan många år tillbaka att kungaparet bjuder alla nya partiledare på lunch. De tar inte ställning till politikerns roll i övrigt, säger Bertil Ternert, informationschef på Hovet, till Metro.
Läs mer på Nyheter 24
Läs mer om:
Kungen, Nobelfesten, Drottningen, Jimmie Åkesson, Åkesson, Kungliga, Bertil Ternert, Hovet, Metro, Beril Ternert, Konung Carl XVI Gustaf, Silvia, Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD-ledaren, bjuds, lunchav , Kungen
Magazin24 - 11 okt 11 kl. 15:21

Elizabeth till bords med kungen

I morgon besöker Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia Västmanland. Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia kommer under morgondagen att besöka Köping.
Företaget GKN Drivelines besöks på förmiddagen innan deltagarna bjuds på lunch Bil- och teknikhistoriska museet.

YA - 14 okt 13 kl. 10:27

Kungen bjuds in att besöka Tomelilla

Foto: Johan Nilsson

?Kungen, Kungliga slottet, Stockholm? är knappast det vanligaste mottagarnamnet i adressfältet på utgående brev från Tomelilla kommun.

BT - 18 okt 12 kl. 15:35

Kungen beklagar uppmärksamhet

Kung Carl Gustaf vill inte berätta varför han inte delade ut priset Årets miljöhjälte till fältbiologen Alva Snis Sigtryggsson. De båda träffades för ett kort samtal efter prisceremonin, men någon förklaring fick hon inte. Fältbiologen Alva Snis Sigtryggsson är en av initiativtagarna till protesterna mot Nordkalks avverkningar i Ojnareskogen vid det omstridda planerade kalkbrottet i Bunge på norra Gotland.

BT - 28 maj 13 kl. 21:43

Olsson: Fick inte prata med kungen

Tre frågor till Ulf Olsson (S), kommunstyrelsens ordförande, som åt lunch med kungaparet på Stockholms slott i dag. Varför var du inbjuden? ?

Nyheter 24 - 25 maj 11 kl. 10:06

"Lettström ljuger och vilseleder kungen i sitt brev"


Innehållet i Anders Lettströms brev är inte sant. Kungen är vilseledd. Det menar Nuri Kino - mannen bakom boken Den svenske Gudfadern som satte igång den nya kungaskandalen.

Barometern - 09 apr 18 kl. 14:54

FBC hyllas av kommunen – bjuds på lunch i stadshuset

FBC Kalmarsunds herrar tog steget till SSL i helgen. På tisdagen bjuds laget på lunch i stadshuset..

BT - 27 maj 13 kl. 16:07

Ulf Olsson lunchar med kungen

På onsdag äter kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) lunch hos kungen på Stockholms slott. Indonesiens president Susilo Bambang Yudhoyono är på officiellt besök i Sverige. Borås har ju haft samarbete med Indonesien i projektet Waste Recovery, och Olsson tror att det kan vara anledningen till att han är medbjuden på lunch på slottet.

BT - 13 jan 14 kl. 14:49

Duger det åt kungen så?

När Kungen och drottningen besöker Borås är det Almåsgymnasiets elever och kockar som lagar maten, men de får inte laga skollunch till de andra eleverna på skolan. Istället lagas maten på annan plats och transporteras till Almåsskolan. Slöseri, menar Anna Svalander.

SmålandsPosten - 28 aug 18 kl. 08:26

Kommunrepresentant på lunch med kungen

Under tisdagen kommer Catharina Winberg (M), styrelseordförande Växjö kommunföretag AB, att delta i en lunch med kungen under Trä och teknik-mässan i Göteborg..

BT - 24 feb 12 kl. 08:09

Kungen: "Prinsessan heter Estelle och är väldigt söt"

Den nyfödda tronarvingen ska heta Estelle Silvia Eva Mary och hon blir hertiginna av Östergötland, berättar kungen. Kungen berättar också om besöket hos den nyfödda prinsessan Estelle. ?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.