BT > Nyheter

Tuesday, 29 September, 00:19

BT - 14 nov 11 kl. 15:22

Odlare: Kungsgranen mindre poppisDen sttliga kungsgranen kan vara p vg ut som julgran. Den gamla, spretiga och barrande svenska rdgranen tar ver. Ett trendbrott kan vara p gng.
Kungsgranen har slts bra under flera r. Men priset stiger.
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Odlare, Kungsgranenmindre , poppis
Nya Wermlands Tidningen - 23 dec 11 kl. 14:45

Kungsgranen tar över hemmet

I många år har rödgranen varit mest eftertraktad. Men i år är det den dyrare kungsgranen som kommer pyntas till jul. Den barrar inte och kan hålla fyra veckor längre än rödgranen..

Sydsvenskan - 05 sep 17 kl. 16:30

Poppis med egen odling i stan – nu är det skördetid i Enskifteshagen

Ett hundratal odlare - och intresset för en plats i stadsodling ökar.

Trelleborgs Allehanda - 27 dec 11 kl. 17:14

Poppis med spelning på Parken

Foto: Tom Wall
Med musik, dans, lek och limbo bjöd Rockis, Poppis och Fjortisarna Trelleborgs barn på en bejublad föreställning på Parken.
Barn och föräldrar har följt konserten i 20 minuter när Sten & Stanleys "Jag vill vara din Margareta" plötsligt byts mot helt andra toner. Från högtalarna strömmar istället jamaicanskt inspirerade reggaetakter.

YLE - 28 dec 13 kl. 12:07

Färre odlare och större arealer är trenden inom grönsaksodlingen

Antalet grönsaksodlare i Finland har på dryga tio år minskat från omkring 8000 till dryga 4000. Samtidigt har odlingsarealerna fördubblats för de enskilda frilandsodlarna. Trenden går mot färre och samtidigt mer specialiserade odlingar.

Kristianstadsbladet - 20 apr 11 kl. 06:50

Panik bland odlare efter giftstopp

Foto: Scanpix
Det blir nu stopp för bekämpningsmedlen Betanal SC och Butisan S. Odlare står utan alternativ.
I Önnestad är Sune Abrahamsson jordgubbsodlare sedan 1982 och han har 100 hektar.

Sydsvenskan - 05 jun 11 kl. 06:30

Priskrig hotar odlare

Ehecutbrottet kan stå de svenska grönsaksodlarna dyrt. Smittan slår till precis när högsäsongen drar igång och leder till att priserna på grönsaker riskerar att rasa.
Priserna pressas främst av att Ryssland i torsdags införde importstopp för grönsaker från EU.

Sydsvenskan - 10 dec 11 kl. 06:31

Skånska odlare: näringen är hotad

Det skånska äppelriket är i gungning. Länsstyrelsen sätter stopp för flera odlares användning av bekämpningsmedel. - Blir det totalstopp är det katastrof.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 11:29

EU-stöd till odlare


Frukt- och grönsaksodlare som får avsevärt mindre betalt för sina produkter till följd av det ryska importförbudet kan få stöd från EU.EU-kommissionen har beslutat om särskilda krisåtgärder. Stödet omfattar även svenska odlare, men hittills har har stoppet inte fått några större konsekvenser i Sverige, enligt Jordbruksverket.

TA - 29 aug 14 kl. 11:29

EU-stöd till odlare


Frukt- och grönsaksodlare som får avsevärt mindre betalt för sina produkter till följd av det ryska importförbudet kan få stöd från EU.EU-kommissionen har beslutat om särskilda krisåtgärder. Stödet omfattar även svenska odlare, men hittills har har stoppet inte fått några större konsekvenser i Sverige, enligt Jordbruksverket.

BT - 29 aug 14 kl. 11:29

EU-stöd till odlare

Frukt- och grönsaksodlare som får avsevärt mindre betalt för sina produkter till följd av det ryska importförbudet kan få stöd från EU. EU-kommissionen har beslutat om särskilda krisåtgärder. Stödet omfattar även svenska odlare, men hittills har har stoppet inte fått några större konsekvenser i Sverige, enligt Jordbruksverket.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.