E24 > Ekonomi

Monday, 26 October, 04:46

E24 - 14 nov 11 kl. 15:09

Nordea spår 1 procents räntaAllt fler ekonomer spår nu att riksbanken kommer att sänka räntan i december och många räknar dessutom med att räntesänkningarna fortsätter under 2012..
Läs mer på E24

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, spår1 , procents, ränta
PrivataAffärer - 09 okt 18 kl. 06:58

Så usel sparränta har svenskarna

Enligt statistik från SCB satte svenskarna in 53 miljarder kr på vanliga sparkonton under det andra kvartalet i år. Men samtidigt visar siffror att avkastningen på sparkonton i det närmaste är obefintlig. Enligt SCB:s finansmarknadsstatistik var hushållens genomsnittsränta för nyinsättningar på bankkonton i augusti endast 0,07 procent.

PrivataAffärer - 20 aug 20 kl. 12:30

Storbank har sommarens högsta snittränta

Nordeas snittränta landade på 1,80 procent i juli vilket är hela 0,10 procentenheter högre än Länsförsäkringar som ligger näst längst ned på listan med 1,70 procent. Men relativt dyrt är det även hos andra storbanker. Danske hade 1,69 procents snittränta medan Handelsbanken och Swedbank båda hade 1,63 procent.

Cornucopia - 18 feb 17 kl. 10:33

Fem procents bolåneränta år 2025

Så kallade experter har killgissat hos DI när den rörliga bolåneräntan ska nå fem procent. Avanzas marknadsförare Claes Hemberg gissade t ex år 2025 om man inte följer hans eviga tjat om att pruta på räntan, då det dröjer till 2030. Andra gissningar handlar om 0.

YLE - 17 nov 16 kl. 17:00

Lång bolåneränta - dyrköpt trygghet?

Finländarna har aldrig varit speciellt intresserade av att låsa sina bolån till såkallade långa eller fasta räntor. Men det vill OP-banken ändra på, och lockar nu ägarkunder att slå fast sin ränta för 25 år framöver. Erbjudandet innebär alltså att räntan är stabil under hela återbetalningstiden, i det här fallet under tre procent om kunden är pålitlig, lovar banken själv.

Sydsvenskan - 04 nov 19 kl. 10:38

Sparform hos Nordea får kritik

Nordeas kunder har nio miljarder danska kronor i en sparprodukt som nu får stark kritik. De som valt alternativet "Premium portfölj moderat" kan förvänta sig 0,04 procents avkastning under tre års tid, skriver danska tidningen Børsen. – Det är ett extre.

Helsingborgs Dagblad - 04 nov 19 kl. 10:38

Sparform hos Nordea får kritik

Nordeas kunder har nio miljarder danska kronor i en sparprodukt som nu får stark kritik. De som valt alternativet "Premium portfölj moderat" kan förvänta sig 0,04 procents avkastning under tre års tid, skriver danska tidningen Børsen. – Det är ett extre.

PrivataAffärer - 03 sep 20 kl. 13:00

Bratt: Spararna sätter in miljarder på nollräntekonton

Storbankerna står fortfarande för mer än hälften av den svenska inlåningsmarknaden. För att vara helt exakt står Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken tillsammans för 62 procent av inlåningen enligt statistik från Bankföreningen. Problemet i ett kundperspektiv är att dessa banker ofta ger 0 procents ränta på kontot.

PrivataAffärer - 10 maj 19 kl. 06:55

Här är bankerna där snitträntan rört sig mest

Ser man på de 14 banker och bolåneinstitut som ingår i vår jämförelse så landade snitträntan på tremånaders boräntan under april på 1,47 procent, oförändrat mot mars. Men ser man till enskilda aktörer så var skillnaderna desto större. Den största förändringen syns hos Ålandsbanken, en bank som tidigare var en av de aktörer med allra lägst snittränta.

PrivataAffärer - 08 sep 20 kl. 10:39

Analytikerna: Räntehöjning knappt skönjbar ens vid horisonten

En fråga som flera av dem ställer sig är dock hur mycket räntehöjningar som egentligen blir möjliga då givet hushållens redan i dag höga skulder. – Jag kommer inte att få se någon räntehöjning innan jag går i pension, och så lastgammal är jag inte, säger Nordeas chefsanalytiker Torbjörn Isaksson. – Någon gång långt in i framtiden är det inte omöjligt att räntan kommer att behöva höjas, men det är ganska många pusselbitar som måste komma på rätt plats först.

BT - 06 dec 14 kl. 06:42

Näslund: Är du lånsam, lilla vän?

Min fru fick ett brev härom dagen. Företagets logotyp tryckt med mjuka bokstäver i ljusgrönt, lite som i reklam för intimprodukter. Företagets namn var SevenDay.

PrivataAffärer - 27 jun 18 kl. 10:00

Spararna rusar till bankkonton

Enligt färsk statistik från SCB satte svenskarna in hela 25 miljarder kr netto på vanliga bankkonton under det första kvartalet i år. Det är den högsta noteringen för ett första kvartal sedan 2007 då förmögenhetsskatten avskaffades. De samlade sparandet på vanligt bankkonto var under det första kvartalet astronomiska 1 760 miljarder kr.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.