Sydsvenskan > Kultur

Monday, 28 September, 20:30

Sydsvenskan - 14 nov 11 kl. 06:30

Musik som kommer näraMelissa Horn
Genre: Pop
Konserthuset i Malmö 12.11
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Horn Genre, Konserthuset, Malmö, Melissa Horn, Horn, Annika Norlin, Malmöspelning, Horns, Riccardo Campogiani

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Musiksom kommer , nära
YLE - 10 apr 17 kl. 13:32

Musik skapas på löpande band i Svenskfinland - frågan är om den också är nyskapande

Det musiceras och skapas ny populärmusik i Svenskfinland som aldrig förr. En stor del av den har också möjligheter att nå ut utanför landets gränser. I hur stor grad den sedan för med sig nytänkande och nyskapande inom genren är inte lika självklart.

Skånskan - 03 jan 20 kl. 06:00

Mötesplatser för musik och publik är Maria Frejs passion

I februari tar danska Maria Frej över som vd och konserthuschef för Malmö Live. Och hon tar med sig ett brinnande och brett intresse för musik och för att skapa musikmötesplatser som är till för alla.
– Jag vill gärna göra lite skillnad i världen och här har jag möjlighet till det, säger hon entusiastiskt om vad som lockar mest med nya jobbet.

Skånskan - 25 maj 16 kl. 09:05

Pianist hittade hem med sin egen musik

Kultur och Nöje Ibland tar livet plötsligt en ny riktning. Det gjorde det för Johan Hugosson från Lund efter att han utbildat sig till konsertpianist i Köpenhamn och London.– Efter min utbildning på Musikkonservatorier i Köpenhamn och Royal College of Music i London började jag arbeta som konsertpianist, men jag kände att något saknades, berättar han.

Dagensanalys.se - 31 mar 17 kl. 09:34

Musik får dig att spendera mer

I en stor studie vid Stockholms Universitet undersöktes hur musik kan få dig att spendera mer när du är på restaurang. Under fem månader studerades närmare 2 miljoner transaktioner i de 16 McDonalds-restauranger som deltog i studien. Vi har länge vetat att musik påverkar hur människor känner sig.

Kristianstadsbladet - 17 sep 13 kl. 07:00

"Jag var oerhört trött på musik och musiker"

Foto: Howard Barlow
När skotten Alan McGee insåg att han inte var tillräckligt talangfull för att bli rockstjärna bestämde han sig för att se till att andra blev det. I?dag har han ett cv som få andra inom musikbranschen, och är mannen bakom artister som The Jesus And Mary Chain och Oasis.

Dagensanalys.se - 24 okt 16 kl. 11:26

Snälla, låt mig välja min egen musik!

Det har hänt en hel del i världen sedan det var höjden av lyx att äga en grammofon eller att kunna gå till ett konditori med en egen stråkkvartett. Det är hög tid för dagens caféer att inse det och hänga med i den digitala utvecklingen. Att gå på café var något helt annat för hundra år sedan än det är idag.

YLE - 19 sep 15 kl. 07:00

Musik och Talang lockar unga musiker

Då musikkongressen Musik och Talang inleddes i Vasa på fredagen satt många unga musiker i publiken för att ta del av låtskrivaren Thomas G:sons föreläsning. Evenemanget ordnas för femte gången och en av grundtankarna till kongressen är att deltagarna får möjlighet att knyta kontakter. Det är just av den här orsaken som bröderna Adam och Joel Rönn från Nykarleby valde att delta i den två dagar långa musikkongressen.

Dagen - 23 mar 12 kl. 03:00

All musik är skapad av livets Gud

Senaste tidens debatt om frikyrkan som bär eller eventuellt inte har också berört musik. När musik berörs så blir det ofta i skarpa tonlägen och med mycket känslor.


När Mozarts musik var ung så sa man att "Så där kan man väl inte göra heller!

Magazin24 - 05 jul 12 kl. 17:02

Njut av musik i sommar

Ljumma sommarkvällar och musik är en perfekt kombination. Därför tipsar vi här om olika musikaktiviteter som anordnas i länet. Kungsör Den sjunde juli klockan 17.

Skånskan - 13 nov 16 kl. 14:00

Samlades kring musik för de yngsta

Fyra frågor Kulturredaktionen ställde fyra frågor till Anna-Carin Fogelqvist, projektledare för Ung Musik i Syd Utvecklingscentrum som arrangerade en heldagskonferens om musik för de allra yngsta i Kristianstad den onsdagen 9 november. ERWP.fif(2)Varför var det viktigt att arrangera en konferens om musik för de yngsta barnen?

Skånskan - 28 maj 19 kl. 18:00

”För mig är det en dröm att få göra musik till teater”

Sångerskan och låtskrivaren Jenny Wilson skriver all musik till höstens storsatsning Orlando.
– Om jag ville göra musik till Orlando var den mest underbara frågan att få när man heter Jenny Wilson, säger hon entusiastiskt.Virginia Woolfs roman Orlando (1928) berättar om den den unge aristokraten Orlando som på 1500-talet bestämmer sig för att inte bli gammal.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.