Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Saturday, 19 September, 10:26

Nya Wermlands Tidningen - 13 nov 11 kl. 13:13

Höghastighetståg kräver ny järnvägKarlstad?Oslo på en timme och fem minuter. Det kan bli verklighet om det byggs en ny järnväg mellan norska Mysen och Valnäs vid Segmon som trafikeras av höghastighetståg..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Oslo, Mysen, Valnäs, Segmon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höghastighetståg, kräverny , järnväg
Sydsvenskan - 20 apr 17 kl. 16:03

Oppositionen kräver järnvägstunnel under jord

Alliansen och FNL vill ha höghastighetståg under jord för att undvika rivning av hus..

Skånskan - 21 maj 16 kl. 14:00

Kräver fyra spår mellan Lund Hässleholm

höör Höörs kommun kan tänka sig att delta i en överenskommelse som skulle innebära en satsning på höghastighetståg framöver. Men inte utan en hake.
– Vi vill i så fall att Region Skåne hjälper oss med att driva frågan om fyra spår mellan Lund och Hässleholm, säger medkommunalrådet Anna Palm (M).

Cornucopia - 12 sep 16 kl. 10:55

Järnvägen faller sönder - hastighetssänkningar Stockholm-Göteborg, Göteborg-Malmö och Stockholm-Malmö

De svenska satsningarna på järnvägen fortsätter. Detta resulterar i hastighetssänkningar på de flesta större och många mindre sträckningar, inklusive mellan våra tre "storstäder". För att råda bot på problemet vill staten bygga nya, mer underhållskrävande höghastighetstågsträckor, som inte heller kommer underhållas.

Cornucopia - 18 apr 18 kl. 10:11

Höghastighetstågidiotin fortsätter

Ett Sverige som inte ens kan få gammaldags järnvägar att fungera ska bygga höghastighetsjärnväg, som dock inte får kosta så mycket som den kostar. Åtminstone om S+MP får bestämma. Vilket de förstås inte får.

Skånskan - 28 maj 16 kl. 14:00

Stor skepsis mot höghastighetståg

höör En majoritet i Höörs kommunfullmäktige kan tänka sig höghastighetståg - om södra stambanan mellan Lund och Hässleholm får ytterligare två spår. Men att döma av onsdagskvällens debatt är flera partier i Höör fortsatt tveksamma till den enorma tågsatsningen.Höörs kommun ska delta i en överenskommelse med Region Skåne om en framtida byggstart av höghastighetståg i Skåne med villkoret att den södra stambanan mellan Lund och Hässleholm byggs ut.

BT - 22 maj 14 kl. 08:36

Höghastighetståg för miljö och jobb

Klimatomställningen är en av vår tids största utmaningar. Vi socialdemokrater är övertygade om att EU måste leda arbetet, även globalt. För att nå resultat i miljö- och klimatpolitiken behöver vi arbeta tillsammans över nationsgränserna.

Skånskan - 01 jun 19 kl. 14:05

Danmarks första höghastighetsjärnväg är invigd

Den är 60 kilometer lång, har kostat tio miljarder danska kronor att bygga och ska göra det möjligt att köra danska höghastighetståg i 250 km/h från Köpenhamn via Køge till Ringsted och så småningom vidare till den kommande Fehmarn Bält-tunneln. På fredagen invigdes Danmarks första höghastighetsjärnväg av kronprins Frederik. En järnväg som i framtiden även kommer att få stor betydelse för svenska resenärer på väg mot Hamburg.

Skånskan - 04 mar 20 kl. 19:19

Höghastighetståg lockade många

HÖÖR Trafikverket hade laddat upp med 20-talet anställda och fyra sittningar för gårdagens info på Älvkullen om den nya höghastighetsjärnvägen som ska gå någonstans genom Höör på sin väg upp emot Stockholm, men som inte får något stopp här.
Det var det första samrådsmötet av fyra och Höörsborna höll sig än så länge avvaktande till planerna.Någon allmän debatt gavs det inte utrymme till för de 100-tals åhörarna som mött upp.

BT - 02 jul 14 kl. 16:29

Brett stöd för höghastighetståg

Alliansen vill bygga höghastighetsbanor genom hela södra Sverige och en tunnel till Helsingör. Partierna lovar att avsätta 140 miljarder kronor i en ny infrastrukturproposition om de vinner valet.Alliansen har bestämt sig för att höghastighetsbanor behövs hela vägen från Stockholm till Malmö och från Stockholm till Göteborg.

BT - 04 aug 14 kl. 09:08

Höghastighetståg är en utopi

Vansinnig affär. Sverige har för liten befolkning för höghastighetståg. En satsning på sådana är inte ekonomiskt försvarbar.

Skånskan - 10 sep 19 kl. 05:30

Fler och fler lyfter behov av höghastighetståg

Trycket ökar på regeringen att ta initiativ när det gäller höghastighetståg. Det ingår i punkt 28 i Januariöverenskommelsen, men kräver förstås att regeringen agerar.
Vänsterledaren Jonas Sjöstedt tog upp frågan i sitt tal i Umeå i helgen och krävde där att bygget ska ske så snabbt som möjligt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.