Alliansfritt Sverige > Opinion

Saturday, 20 April, 08:53

Alliansfritt Sverige - 05 nov 11 kl. 13:54

Regeringen straffbeskattar ovanliga köksväxterMATLANDET SVERIGE. Regeringen har efter moget övervägande beslutat att mångfald verkar lite överflödigt på jordbruksområdet. Därför har de infört en skatt på ovanliga köksväxter. Skatten består i att en kotrollavgift får betalas för varje frösort du säljer, oavsett hur mycket du säljer av sorten i fråga. Därmed slår skatten hårdast mot små och medelstora företag med ett lite bredare och alternativt sortiment.

Supermiljöbloggen rapporterar
"Beslutet att höja avgifterna togs dessutom efter att endast ha skickat förslaget på remiss till ett företag. Det företaget berörs dock inte av förslaget om höjning, eftersom deras fröer packas i Lettland. Kritiken ifrån en del andra fröföretagare har dock varit hård. Man avgiftsbestraffar små fröföretag, som står för mångfald och alternativ. Svenska företag med egen packning har erbjudit närmare två tusen köksväxtsorter. Det kommer nog att mer än halveras, skriver Leif Lindholm på sin hemsida"Matlandet Sverige, och bevara biologisk och kulturell mångfald, eller hur var det nu? 
Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
MATLANDET SVERIGE, Lettland, Leif Lindholm, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, straffbeskattar, ovanliga, köksväxter


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.