Dagen > Opinion

Saturday, 23 February, 08:07

Dagen - 04 nov 11 kl. 03:00

Politiker får gärna ge oss dåligt samveteLEDARE: Politiskt arbete har alltid bestått i att skapa opinion - och utmana väljarna

De politiska partierna är på väg att bli "kundanpassade". Det är inget nytt påstående. Många har påpekat det förut, i olika variationer.Gemensamt för de flesta beskrivningar är att man ser att folkrörelseprofilerna hos partierna försvinner, medlemmarnas engagemang minskar, men att organisationerna består och tenderar att bli mer som företag. Väljarna ses som kunder som ska lockas till valurnorna med hjälp av en tilltalande politik.
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Ledare, Sifo, Novus, Sifokrati, Hur, Vietnamkriget, Fortsätt, Boström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikerfår , gärnage oss , dåligt, samvete
Cornucopia - 14 jul 15 kl. 14:56

Dåligt omdöme av Marita Ulvskog

Av Sveriges förtroendevalda politiker bör man vänta sig att de uppför sig vuxet och med värdighet. Detta klarar åtminstone inte EU-parlamentarikern Marita Ulvskog av på Twitter, där hon ägnar sig åt personangrepp mot Finlands premiärminister Alexander Stubb.

Tja, det var killar som Alexander Stubb som mobbade min handikappade syster på skolgården.

Skånskan - 30 aug 16 kl. 14:00

Politiker ger tummen upp för rivning i Lödde

Löddeköpinge Motståndet från kommunen var hårt. Men nu har Lödde Bygg fått tillstånd att riva det gamla magasinet och hörnhuset i Lödde Kors.
Därmed försvinner två karaktäristiska byggnader i centrala Löddeköpinge.

BT - 11 jun 14 kl. 08:53

Åtgärderna funkar bevisligen dåligt

Replik. Svar till Dramin och Grujovic, BT 28/5, och till Carlson (M), Hjalmarsson (FP), Hermansson (C) och Güldenpfennig (KD), BT 5/6. Idag saknar 90 000 unga möjligheten att få komma in i vuxenvärlden och bli en del av samhället.

YLE - 28 aug 16 kl. 10:36

Utvecklingen får dåligt betyg i Raseborg - Borgå drar det längre strået

Utvecklingen i Raseborgs ekonomiska region får dåligt betyg i en ny undersökning. Raseborgs motsvarighet på andra sidan huvudstadsregionen, Borgå, får däremot fint betyg. Konsultbyrån MDI har gjort en undersökning bland städer och ekonomiska regioner i Finland och gett dem skolvitsord på basen av hur bra de har utvecklats sedan finanskrisen 2008.

BT - 25 mar 14 kl. 13:28

Inte en fråga för Borås politiker

Du har så rätt, Torkel Ivarsson. Jag har sänkt ribban. När upprepade sakliga och vederhäftiga argument och frågor inte besvarades eller beaktades gjorde jag som Jesuiterna – lät ändamålen helga medlen.

YA - 20 okt 14 kl. 11:20

S-politiker rasar mot hantering av vårdcentral

Foto: Robert Jönson
Kommunpolitikerna i Skurup ser med stor oro på hur beslutsfattarna i Region Skåne hanterat vårdcentralen i Skurup. Bland andra Sylve Qvillberg, vice ordförande i individ- och familjeomsorgsberedningen, rasar mot att en bra verksamhet slås sönder.
– Jag representerar ju de människor som drabbas av det här och jag är mäkta irriterad.

YLE - 21 maj 17 kl. 09:02

Kvinnor syns dåligt i politiken i Sjundeå

Fullmäktige i Sjundeå har flera kvinnliga ledamöter än tidigare, ändå syns de knappt då ordförandeposterna delas ut. SFP:s Merja Laaksonen är den enda kvinnan på en tung post eftersom hon fortsätter som ordförande för kommunstyrelsen. Nuvarande fullmäktigeordföranden Arja Alho (SDP) tycker att det är synd att kvinnors kunskaper inte tas till vara.

YA - 15 jul 13 kl. 13:59

Politiker vill tillåta åtta våningar i kvarteret Svärdet

Österlenhem vill bygga tre till fyra våningar höga hus i kvarteret Svärdet i centrala Tomelilla. Men politikerna i byggnadsnämnden kan tänka sig hus med upp till åtta våningar.
Just nu är detaljplaneförslaget för de södra och västra delarna av kvarteret Svärdet i Tomelilla ute på samråd.

SVT Debatt - 08 nov 13 kl. 14:55

Skrota dåligt utformad lag om tidelagsförbud

DJURSKYDD Ett lagförslag om förbud mot tidelag, alltså sexuellt umgänge med djur, framlades av regeringen igår. Tanken är att djuren ska skyddas från skada, även om skada inte kan bevisas. Detta är ett farligt sätt att stifta lag på.

YA - 04 aug 14 kl. 03:55

Värna friheten att äta vad man vill

Att bestämma vad för mat man skall äta hör till de mest personliga besluten man kan ta.
Man behöver äta och dricka för att överleva, och det är ett av vuxenhetens privilegier att själv avgöra vad. Det är nog många som vid första matbutiksbesöket efter att ha flyttat hemifrån inhandlat de där frukostflingorna föräldrarna hemma vägrade köpa, testar märkliga smörgåspålägg eller äter popcorn till lunch.

YLE - 05 okt 15 kl. 21:08

Politiker i Karleby vill ta emot fler kvotflyktingar

Karleby ska ta emot fler kvotflyktingar. Det ansåg flera ledamöter på måndag kväll då fullmäktige i Karleby diskuterade flyktingfrågan. Ordförande Jutta Urpilainen (SDP) påpekade att Mellersta Österbotten och Åland är de enda landskapen som varken har tillfällig flyktingförläggning eller någon mottagningscentral.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Larssons pstende om RFSL r inte rtt

Peter Larsson pstr (Dagen 26 april) att RFSL (Riksfrbundet fr homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rttigheter) r undantaget frn granskning. Men under ren har det framkommit bde seris och oseris granskning av frbundet. Varje gng RFSL fr ekonomiska bidrag r man skyldig, efter att projektet r avslutat, rapportera till bidragsgivaren hur pengarna anvnds.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Mste konsten sra mnniskor?

Hur kan det komma sig att Moderna Museet, Konstfack och Riksteatern, som fr skattepengar, kan uppmuntra till avskyvrda provokationer som kallas konst? Moderna museet blev bombhotat fr att man uppfattade "trtinstallationen" som rasistisk, vilket var tvrt emot syftet. Konstfack stllde sig bakom Anna Odells psykfejk liksom projektet som innebar dokumentation av bestlld och pgende skadegrelse och klotter p tunnelbanetg.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Vi vill inte ha sexliberal smrja

I dessa dagar har grundskolan p orten dr jag bor delat ut tidskriften "Tjejer, mens, pubertet", skriven av Pia Hjeberg. Denna bok r att betrakta som ren RFSL-propaganda ven om den nu inte r utgiven av RFSL. Den innehller vrderingar om sex- och samlevnad som jag som kristen absolut inte kan dela.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Kyrkans viktiga generationsskifte

Den ldre generationen mste vga slppa taget

Att bli tonrsfrlder r fr mnga en utmaning. Att slppa taget om sina lskade sm, pltsligt inse att de blivit vuxna, kanske gr uppror, misslyckas, reser sig igen, och s smningom vandrar ivg, ngot stadigare. P egna ben.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Dags att sluta sga "frikyrklig"?

Kanske det r dags att avveckla begreppet "frikyrklig" som beteckning p en grupp samfund bland Sveriges kyrkor? Den frgan stller Bjrn Cedersj.

Jag har fr det mesta varit stolt ver att vara frikyrklig.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Konstnrens frihet innebr ocks ansvar

Konstens okonventionella formuleringar bnder och bryter, och kan utifrn en skicklig konstnr uttrycka det som ligger bortom det talade sprket och det skrivna ordet. Genom konst kan man utmana, chockera och provocera. Ofta r mlet med konsten just sjlva reaktionen, eller debatten som fljer.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Fri webb - en gammal debatt

Dagen.se kommer att f nytt utseende och samtidigt prvas en ny betalmodell. Det har lnge gtt att betala via webben fr att lsa material frn papperstidningen.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Har tget redan gtt?

Det r nog lika bra att jag sger det p en gng. Jag har aldrig bevistat ett frstamajfirande tillsammans med arbetarrrelsen tidigare. nd knde jag mig inte bortkommen.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Pressfrihet fr aldrig tas fr given

"Tystnad ddar demokratin - men en fri press talar". Det r mottot fr den internationella pressfrihetsdagen som hgtidlighlls i dag, den 3 maj. Pressen kan och br utsttas fr kritisk granskning.

Dagen - 03 maj 12 kl. 03:00

Massivt motstnd mot kvotering i lag

84 procent av svenska folket tycker som KD om frldraledighet

Svenska folket gillar inte tanken p att politikerna ska fatta beslut om hur familjerna ska frdela frldraledigheten mellan mor och far. Det har tidigare opinionsmtningar visat och det bestyrks nnu en gng i den underskning som Kristdemokraterna ltit gra och som presenterades i samband med den familjedag 1 maj i Uppsala som r tradition sedan tta r. Stdet fr frldrars sjlvbestmmandertt r vervldigande i befolkningen som helhet (84 procent), hundraprocentigt bland KD-sympatisrer, helt dominerande i vriga borgerliga partier och pfallande stort ven i de rdgrna partierna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.