BT > Ekonomi

Monday, 18 January, 21:29

BT - 03 nov 11 kl. 17:20

Grekisk skugga över G20-möte
Med ögon och öron riktade mot Aten möts ledarna för världens tyngsta ekonomier i Cannes.
Premiärminister Papandreous tvärvändning om folkomröstningen lättar tillfälligt på trycket.
Knappt hemkommen till Aten efter en rejäl uppsträckning av eurokollegorna i Cannes på franska Rivieran kallade Giorgos Papandreou till krismöte med regeringen. Med ryggen tryckt mot väggen av sin egen finansminister, oppositionen och EU kom han ut och förklarade att han är beredd att förhandla med oppositionen och släppa beslutet att folkomrösta om det senaste räddningspaketet.
- Folkomröstningen har aldrig varit ett självändamål, sade Papandreou, som välkomnade att oppositionen nu tycks beredda att rösta ja till krispaketet.
Läs mer på BT
Läs mer om:
G20, Aten, Cannes, Papandreous, Rivieran, Giorgos Papandreou, EU, Papandreou, Frankrikes, Nicolas Sarkozy, Tysklands, Angela Merkel, Grekland, Spanien, IMF, EFSF, Jean-Claude Juncker, Tyskland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grekisk, skuggaöver , G20-möte
DI - 29 jan 12 kl. 15:44

Grekisk skugga över EU-toppmöte

För första gången på länge möts EU-ledarna utan att behöva lösa en akut kris med marknaden flåsande i nacken.Men Greklands kris blir allt djupare, och kastar sin skugga över måndagens toppmöte..

DI - 22 jun 11 kl. 17:13

Grekisk skugga över EU-toppmöte

Grekland har klarat det första hindret på väg mot de räddande miljarderna. Men än är inte faran över. Den grekiska krisen är det givna samtalsämnet när EU-ledarna möts i Bryssel för toppmöte..

Nyhetskanalen - 22 jun 11 kl. 17:52

Grekisk skugga över EU-toppmöte

Grekland har klarat det första hindret på väg mot de räddande miljarderna. Men än är inte faran över. Den grekiska krisen är det givna samtalsämnet när EU-ledarna möts i Bryssel för toppmöte..

BT - 24 jan 12 kl. 18:23

Grekisk skugga sänkte börsen

Stockholmsbörsen backade på tisdagen i skuggan av de allt kärvare bankförhandlingarna i Grekland.
Finländska Nokia sjönk ordentligt efter svaga rapporter från underleverantörerna.
Stockholmsbörsen inledde med fallande kurser redan i morgonhandeln, i linje med övriga Europabörser.

UNT - 15 jun 12 kl. 10:19

Franskt val i grekisk skugga

I skuggan av valet i Grekland avgör fransmännen på söndag vilka som ska få sitta i parlamentets underhus, nationalförsamlingen. Nationella Frontens ledare Marine Le Pen slåss för att komma in i parlamentet. (TT).

UNT - 19 mar 15 kl. 17:53

EU-möte i grekisk skugga

Ryska sanktioner står på agendan när EU-ledarna möts för toppmöte i Bryssel..

SvD - 19 mar 15 kl. 17:53

EU-möte i grekisk skugga

Ryska sanktioner står på agendan när EU-ledarna möts för toppmöte i Bryssel. Men den grekiska krisen överskuggar mötet..

UNT - 25 jun 15 kl. 13:09

Grekisk skugga över toppmöte i EU

Migrationskrisen på Medelhavet och Storbritanniens önskemål om hur EU borde reformeras är de egentliga huvudämnena när EU:s stats- och regeringschefer samlas i Bryssel i kväll..

UNT - 25 jun 15 kl. 16:22

Grekisk skugga över toppmöte i EU

Migrationskrisen på Medelhavet är huvudfrågan för EU-ledarnas toppmöte..

Sydsvenskan - 29 jun 15 kl. 12:07

Kina-möte i grekisk skugga

Krisen kring Grekland överskuggar även EU:s toppmöte med Kinas premiärminister Li Keqiang i Bryssel i dag.— EU har stöd från Kina när det gäller hanterandet av den internationella finanskrisens utmaningar och skuldproblemet i Grekland, säger Li i en förhandsintervju som publiceras i en rad europeiska tidningar.Från kinesiska utrikesdepartementet heter det samtidigt att eurozonen har "kunskapen och förmågan att lösa den grekiska skuldkrisen".

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.