Sydsvenskan > Kultur

Monday, 15 October, 13:22

Sydsvenskan - 31 okt 11 kl. 06:30

Hand i handBde trst och utmaning. S beskriver Antje Jackeln sitt valsprk som biskop i Lunds stift; Gud r strre, vilket hon ocks satt som titel p sitt s kallade herdabrev (ett slags programfrklaring fr arbetet som biskop). Som jag tolkar henne finns det trst i bilden av Gud som strre n individens och vrldens bekymmer.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handi , hand
Nyan - 11 maj 17 kl. 20:33

De kan vinna Julias makeover

Här är alla nominerade i Nyans och Hair by Julias morsdags-tävling!
Jag vill nominera min älskade mamma Solveig Gustafsson som verkligen är VÄRLDENS bästa mamma. Vi har gått igenom saker hon och jag som har format oss till personerna vi är idag, men jag hade inte varit nån över huvudtaget om jag inte hade haft min mamma vid min sida.

Cornucopia - 01 jan 16 kl. 21:07

Vem tar hand om barnen i det återupprättade totalförsvaret?

I gamla invasionsförsvaret tjänstgjorde främst män och de frivilliga försvarskvinnorganisationerna organiserade barnomsorg åt sina tjänstgörande kvinnor. Idag har vi fortfarande en majoritet män inom försvaret, men även många kvinnor och inte sällan är deras livspartner också engagerad inom totalförsvaret. Fast det finns ingen organisation för att ta hand om dessas gemensamma barn i händelse av svensk mobilisering.

SmålandsPosten - 26 jul 13 kl. 06:09

?Jag kan inte ta hand om mig själv?

avslag. Ismeta Basic, 68 år gammal, får inte stanna i Sverige. Trots fem läkarintyg från neurologer, geriatriker, psykiatriker och överläkare har hon fått avslag på sin ansökan.

Skånskan - 13 maj 16 kl. 01:00

Hand­slag all­var­liga sa­ker

Opinion ”Han var en röd­hå­rig 25-år­ing med blom­strande hy, runda kinder, små röda vaxade mu­stascher och vat­ten­blå ögon. Han tog icke i hand. Han gjorde en yt­ter­ligt av­mätt bu­gning utan att för­ändra en min.

Skånskan - 19 jul 18 kl. 12:25

Pristagare vill att fler ska handla second hand

Höör Frida Moberg som driver en second hand-butik på Storgatan i Höör tilldelas i år kommunens miljöpris.Frida Moberg fick upp ögonen för second hand när hennes äldsta son, som i dag är 13 år, var bebis.
– De första två åren byter barn storlek åtta gånger.

Nyheter 24 - 03 aug 11 kl. 09:54

Gabrielle tog hand om avkastade flickan


Gabrielle Ehnemark tog hand om 11-åriga flickan som blev tvingad av tåget av konduktören.? Jag tänker åka till stockholm och tala med högsta chefen, KUMLA. 65-åriga Gabrielle Ehnemark hittade den 11-åriga flickan, som tidigare kastats av tåget av en konduktör sedan hon inte haft sin biljett på sig, gråtande vid tågstationen.

BT - 05 jan 15 kl. 21:27

Polisen: "Säkerheten kommer självklart alltid i första hand"

Säkerheten kommer alltid i första hand – och det är inte alltid enkelt att avgöra hur man ska agera vid ett förföljande av flyende fordon. Det menar Mats Berndtzon, biträdande chef vid trafikpolisen i Göteborg med Sjuhärad som ansvarsområde, och konstaterar samtidigt att omständigheterna avgör polisens arbetsmetoder. – Säkerheten kommer självklart alltid i första hand, och om omständigheterna är sådana att polisens förföljande kan ske på ett säkert sätt är det den metoden man väljer att använda.

YLE - 25 apr 17 kl. 17:45

Inget VM för Granlund – spelade med bruten hand i slutspelet

Mikael Granlund kommer inte att förstärka lejonen i VM. Granlund har spelat med en bruten hand i slutspelet och tvingas nu vila i fyra till sex veckor. Mikael Granlund gjorde sin bästa säsong i grundserien då han stod för 69 poäng på 82 i matcher i Minnesotas tröja.

Nyhetskanalen - 12 apr 12 kl. 12:18

Regeringen vill göra det lättare att hyra ut i andra hand

Regeringen vill göra det lättare att hyra ut i andra hand, bland annat ska en bostadsrättsförening inte kunna neka någon att hyra ut. Dessutom sänks fastighetsavgiften med 630 miljoner kronor för att få fart på byggandet. Därtill föreslås förlängd avgiftsfrihet vid nybyggnation till 15 år från dagens 10 år.

TA - 30 maj 13 kl. 06:30

Barnen ska komma i första, andra och tredje hand

Foto:
Svar till Andreas Persson (S) ersättare i bildningsnämnden ( den 27 maj).
Andreas, jag tror inte tranorna bryr sig ett dugg om barnomsorgsavgifter, skatter och finanskriser utan att det är deras ungars bästa som kommer i första hand. Den egna ekonomin eller egot spelar ingen roll för tranorna när det gäller ungarna och deras uppfostran.

UNT - 06 feb 14 kl. 09:38

Konstgjord hand med känsel

En konstgjord hand med förmåga att känna föremål har för första gången testats framgångsrikt på en patient. För första gången på tio år kunde dansken Dennis Aabo känna saker med sin förlorade hand.(TT).

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

S kan tvingas styra med alliansbudget i Malmö

Men allt kan ändras på mållinjen – snart möts stadens toppolitiker i kommunfullmäktige..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Detta vet vi om Khashoggis försvinnande

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi har inte setts till sedan den 2 oktober..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Biotoppen: Nalle Puh-film högsta nykomling

"Christoffer Robin och Nalle Puh", som handlar om Christoffer Robin som vuxen, är veckans högsta nykomling på plats fyra. Även "First man" och "Night school" tar sig in på listan. Helgens mest sedda filmer: 1.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Begravningsstämning i Tysklands storpartier

Valet i sydtyska Bayern blev en förkrossande motgång för kristsociala CSU, som styrt det välmående alplandet i årtionden. Resultatet lär utlösa chockvågor även i Berlin, där förbundskansler Angela Merkel kämpar för att hålla ihop sin regering. – Det är.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

9.15: Dags för ny talmansrunda

Följ rapporteringen från talmansrundan här..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Konserthusturné för Louise Hoffsten

Hon är snart högaktuell som en av deltagarna i TV4:s "Så mycket bättre", men Louise Hofffsten vill ge sig ut på vägarna också. Med start i Nyköping i februari ger hon sig därför ut på en konserthusturné som besöker sammanlagt tio svenska städer i vår, s.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Sears ansöker om konkursskydd

Anrika amerikanska detaljhandelsbolaget Sears tvingas ansöka om konkursskydd. Sears, som grundades redan 1886 och under sin storhetstid var USA:s största detaljhandelsbolag, har tagit stryk när e-handeln vuxit sig allt starkare. Varuhuskedjan uppger nu.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Just nu: inga köer trots avstängning

E6 är fortsatt avstängd på grund av järnvägsarbete. Sydsvenskan rapporterar direkt. Vägen kommer att vara avstängd till och med den 27 oktober..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

E-handlare ser ljusare på framtiden

Samtidigt som framtidstron bland butiker minskade för tredje månaden i rad, ökar den något bland e-handlarna, visar Svenska Handels handelsbarometer för oktober. Synen på den framtida lönsamheten är dock något mer blygsam både för butik och e-handel. Fö.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Belfasts företag suckar över brexit

Frustrationen och irritationen är tydlig när det nordirländska näringslivet diskuterar brexit. Företagarna hoppas på allt annat än en hård gräns mot EU och suckar tungt över politiken. Orden är lika kärva som dialekten när tunga företrädare för näringsl.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.