Affärsvärlden > Ekonomi

Friday, 05 June, 18:34

Affärsvärlden - 31 okt 11 kl. 07:44

Trichet: De har gjort grava misstagAvgende ECB-chefen Jean-Claude Trichet tror p en mycket lg inflation framver och anser att Europas regeringar har gjort bort sig..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TrichetDe har gjort , grava, misstag
Newsmill - 07 dec 12 kl. 11:29

SVT skyler över polisens misstag vid Anna Lindh-mordet

http://www.newsmill.se/trackback/48159Fd polischef: När inte ens public service vågar nämna de strukturella fel inom polisen som ledde till grava misstag vid mordet på utrikesminister Anna Lindh vem ska då bidra till att det skapas opinion i frågan?

Affärsvärlden - 03 mar 11 kl. 15:49

Trichet överväger en räntehöjning

Riskerna mot inflationen ligger på uppsidan, och det är viktigt att inflationen inte övergår till inflationstryck på medellångsikt. Det sade ECB-chefen Jean-Claude Trichet vid en presskonferens på torsdagen. Jean-Claude Trichet nämnde inte att räntorna är lämpliga i policyuttalandet..

BT - 05 sep 11 kl. 11:06

Trichet: Kör över struligt euroland

Om enskilda euroländer inte fattar lämpliga politiska beslut borde det i framtiden finnas möjlighet att köra över dem, sade Europeiska centralbankens chef Jean-Claude Trichet i dag.
- En dag kommer Europas folk att ha en konfederation. Man kan föreställa sig en federal regering, säger han på en konferens i Paris.

Nya Wermlands Tidningen - 10 jul 14 kl. 21:08

Mat och konstrunda i Grava i helgen

Nostalgi, natur och närproducerade produkter utlovas i helgen i Grava. Då hålls för första gången, Grava mat & konstrunda. – Vi vill visa hur vi arbetar och hur vi lever, berättar initiativtagaren, Lena-Marie Andersson..

DI - 21 feb 11 kl. 08:00

Trichet: Råvarupriser får inte höja inflationen

ECB måste till varje pris undvika att högre råvarupriser sprider sig till högre löner och andra priser, sa centralbankens ordförande Jean-Claude Trichet på söndagen..

DI - 23 feb 11 kl. 20:55

Trichet: Offentliga löneökningar måste hejdas

Regeringar måste vara ett föredöme för hela ekonomin genom att hålla ett lock på löneökningarna inom den offentliga sektorn. Det sade ECB-chefen Jean-Claude Trichet i Liege, Belgien, på onsdagen, enligt Bloomberg News..

VA - 03 mar 11 kl. 15:12

Trichet: Fortsätter med full tilldelning vid repor

3 mars Den Europeiska centralbanken kommer att fortsätta med full tilldelning vid repor åtminstone till 12 juli. Det sade ECB-chefen Jean-Claude Trichet vid en presskonferens på torsdagen. Han sade att tremånadersreporna med fulldelning kommer att fortsätta till juli.

DI - 21 mar 11 kl. 15:59

Trichet: Inflationsrisken ökar

Riskerna för inflationsutsikterna i euroområdet är på uppsidan. Det sade ECB-chefen Jean-Claude Trichet vid en utfrågning i Europaparlamentets ekonomiska utskott på måndagen..

Affärsvärlden - 21 mar 11 kl. 16:19

Trichet: Uppåtrisker för inflationen

Riskerna för inflationsutsikterna i euroområdet är på uppsidan. Det sade ECB-chefen Jean-Claude Trichet vid en utfrågning i Europaparlamentets ekonomiska utskott på måndagen. "Jag har inget att tillägga till det jag sade den 3 mars", sade han..

Affärsvärlden - 28 mar 11 kl. 15:55

Trichet: Här är mitt inflationsmål

Länderna i euroområdet bör sikta på en inflation under 2 procent, det vore oroande om en inflationstakt över 2 procent blir ihållande. Det sade ECB-chefen Jean-Claude Trichet på måndagen, enligt Bloomberg News..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 20 apr 20 kl. 12:26

Sandviks justerade rörelseresultat något lägre än väntat

Verkstadsbolaget Sandvik redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Det justerade rörelseresultatet var något lägre än väntat..

Affärsvärlden - 20 apr 20 kl. 11:37

Mutanklagelser mot oljefondens avgående chef och efterträdare

Den avgående chefen för den norska oljefonden, Yngve Slyngstad, har erkänt att han mottagit en olämplig gåva i form av en resa i privatjet från en utomstående i samband med arbetet den gigantiska fonden. Givaren var hedgefondmiljardären Nicolai Tangen - Yngve Slyngstads sedermera valda efterträdare..

Affärsvärlden - 20 apr 20 kl. 10:50

Danske Bank slopar utdelningen

Storbanken Danske Banks styrelse drar tillbaka sitt utdelningsförslag för 2019 i ljuset av den ekonomiska situation som har orsakats av coronaviruspandemin..

Affärsvärlden - 20 apr 20 kl. 10:26

Citi: En rejäl andra pandemivåg inte inprisad

Det är inte säkert att det värsta är över ännu vad gäller viruspandemin i USA och det är något den senaste tidens återhämtning på börsmarknaderna blundat för, varnar Citis investeringschef, David Bailin, enligt CNBC..

Affärsvärlden - 20 apr 20 kl. 10:26

Kinnevik och Getinge vinnare på börsen

I en svängig inledande handel på måndagen var Stockholmsbörsen upp något..

Affärsvärlden - 20 apr 20 kl. 08:56

Uppgångssvit på börsen väntas hålla i sig

Stockholmsbörsen ser ut att inleda måndagens handel uppåt och därmed stiga för tredje dagen i följd..

Affärsvärlden - 17 apr 20 kl. 09:04

Krisen slår mot bostadsmarknaden

Nu syns coronaeffekten även på bostadsmarknaden. I såväl Göteborg som Stockholm märks prisfall under inledningen av april..

Affärsvärlden - 17 apr 20 kl. 12:24

Det dolda mönstret i allt

Vad avslöjar affärslitteraturen om vår tid? Lyssna på Bokpodden, ett samarbete mellan Affärsvärlden och Lendify..

Affärsvärlden - 20 apr 20 kl. 08:11

Boozt skriver ned lager och redovisar förlust

E-handelsbolaget Boozt gör en nedskrivning av varulagret om 58 miljoner kronor..

Affärsvärlden - 20 apr 20 kl. 08:07

Danske Bank sänker Ericsson

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Ericsson till behåll från köp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.