Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 26 May, 14:53

Helsingborgs Dagblad - 31 okt 11 kl. 07:49

Spararna sålde aktier i oktoberTrots en uppgång på Stockholmsbörsen på drygt 12 procent i oktober har spararna valt att sälja aktier, enligt statistik från nätbanken Nordnet. Mest såldes aktier i Volvo, H & M, Boliden, Sandvik och Atlas Copco. Däremot nettoköptes aktier i Kinnevik, Northland Resources, Eniro, Lundin Mining och PA Resources..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Nordnet, Volvo, Atlas Copco, Kinnevik, Resources, Mining, PA Resources

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spararna, sålde, aktieri , oktober
PrivataAffärer - 31 jan 19 kl. 09:55

Spararna nettoköpte aktier för femte månaden i rad

”Efter den sura avslutningen på fjolåret är vi nu på väg mot den bästa börsstarten på 25 år med en uppgång på 7 procent. Spararna köper aktier för femte månaden i rad, men det är försiktiga köp där man framför allt vänder sig till bolag med hög direktavkastning, medan man väljer bort de mest cykliska bolagen. Det är fullt rimligt med tanke på de frågetecken som finns kring den globala konjunkturen”, kommenterar Johanna Kull, sparekonom på Avanza, i ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 29 maj 19 kl. 10:05

Spararna sålde Kinafonder på bred front

Handelskonflikten har dock inte skrämt bort fondspararna som faktiskt köpte mer än de sålde för femte månaden i rad i maj hos Avanza. – Om än något försiktigare och med betoning på räntefonder. Att ha lite torrt krut placerat i räntefonder kan vara helt rätt för den mer aktiva spararen.

Dagens PS - 10 jul 18 kl. 08:15

Spararna plockar ut miljarder ur aktiefonder

I juni noterade fonder ett nettoinflöde på totalt 1,8 miljarder kronor. Från aktiefonder gjordes nettouttag på 3,8 miljarder och blandfonder hade ett nettoutflöde på 0,5 miljarder. Däremot uppvisades under månaden nettoinsättningar i korta räntefonder samt långa räntefonder på 2,7 respektive 1,5 miljarder kronor.

DI - 24 jul 14 kl. 14:57

Spararna försöker fynda efter kursras

I sommar har småspararna storköpt aktier i bland annat lastvagnstillverkaren Volvo, sökbolaget Eniro och verkstadskoncernen Sandvik – bolag som alla har levererat rapportbesvikelser. Men att försöka rea-fynda aktier efter kursras är ingen vinnarstrategi, menar Nordnets sparekonom Günther Mårder..

PrivataAffärer - 11 sep 17 kl. 08:17

Spararna flyr aktiefonder

Spararna sålde av fondinnehav under augusti och det var framförallt aktiefonder som fick stryka på foten....

DI - 14 jan 16 kl. 17:58

Spararna storhandlar i raset

Den trista starten på börsåret 2016 har inte skrämt bort småspararna som handlar aktier som aldrig förr. Fondspararna har dock dragit hårt i handbromsen..

Helsingborgs Dagblad - 01 apr 20 kl. 12:23

Rekordmånga aktieaffärer bland småspararna

Börsturbulensen under mars fick småspararna att handla aktier som aldrig förr. Enligt Nordnet gjorde deras kunder i Sverige, Danmark, Norge och Finland nästan 300 000 affärer per dag i snitt eller totalt 6,5 miljoner avslut under mars, vilket är 60 proc.

GöteborgsPosten - 01 apr 20 kl. 12:25

Rekordmånga aktieaffärer bland småspararna

Börsturbulensen under mars fick småspararna att handla aktier som aldrig förr..

DI - 29 aug 13 kl. 15:12

Fonderna spararna sålde i augusti

Svenska fondsparare överger tillväxtländerna och köper i stället Sverigefonder. Det visar augustistatistiken från nätmäklarna Nordnet och Avanza..

DI - 07 nov 16 kl. 10:20

Spararna sålde USA-fonder inför presidentvalet

Det tycks som investerarna valt att minska ned risken inför det amerikanska presidentvalet imorgon. Amerikanska räntefonder såg ett inflöde på totalt 35 miljarder dollar under sista veckan inför presidentvalet. Det visar statistik från EPFR.

PrivataAffärer - 31 okt 19 kl. 09:51

Bankerna rasar i popularitet bland spararna

Flera stora börsbolag har överraskat med rapporter som inte varit så svaga som marknaden befarade, även om den svaga kronan agerade krockkudde på många håll. De fyra storbankernas rapporter bekräftade dock bilden av en pressad sektor, där SEB utgör undantaget. – Rabatterade kurser och hög direktavkastning; storbankerna har under en lång tid prenumererat på topplaceringar i listan över de mest nettoköpta aktierna bland Nordnets sparare.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Sophämtningsappen Tiptapp vann mot Stockholm

Sophämtningsappen Tiptapp får rätt att fortsätta förmedla hämtning av privatpersoners sopor i Stockholms kommun, enligt mark- och miljööverdomstolen i Nacka tingsrätt. Domstolen häver Stockholms kommuns förbud från den 25 september 2018 att förmedla tra.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Coronakrisen kan ha passerat botten

Den djupa recession som coronapandemin orsakat verkar ha passerat botten. Men det betyder inte att det värsta är över. Vågen av varsel, konkurser och kreditförluster befaras fortsätta öka, liksom risken för kraftiga prisfall på bostadsmarknaden.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Uppskjuten rysk segerparad hålls i juni

Ryssland kommer att hålla en militärparad i juni för att högtidlighålla 75-årsminnet av Nazitysklands kapitulation och segern i andra världskriget, sedan den planerade paraden på segerdagen den 9 maj fick skjutas upp på grund av coronapandemin. – Vi kom.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

USA: Ryska stridsflyg skickades till Libyen

Ryssland skickade nyligen stridsflyg till Libyen som understöd till ryska legosoldater som strider på den östlibyske krigsherren Khalifa Haftars sida, uppger USA:s regionkommando Africom. Flygplanen lyfte först från Ryssland och mellanlandade i Syrien d.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Åtal: Lurade äldre – uppgav sig vara polis

Under nyårshelgen larmades det om en rad åldringsbrott som inträffat i södra Sverige, särskilt i Malmö med omnejd. Nu verkar det som att en bedragare kan ha åkt fast. En man i 50-årsåldern åtalas nu för en rad bedrägerier mot äldre i Strömsnäsbruk, Malm.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Dahlén förlänger med Timrå: ”Vi ska upp”

Det har spekulerats ordentligt om hans framtid som hockeyspelare – men Jonathan Dahlén blir Timrå trogen. Detta står klart efter att den 22-årige stjärnspelaren, i en direktsändning på den hockeyallsvenska klubbens Facebook-sida, skrivit på ett nytt ett.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Extra fiskemöte om brexit

Ett extrainsatt fiskeministermöte i EU hålls för att försöka hitta lösningar i de näst intill strandade förhandlingarna med Storbritannien om framtida fiske. "Regeringen anser att det är viktigt med ett fortsatt nära samarbete med Storbritannien om fisk.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Misstänkt coronakorruption på hög nivå i Rio

Brasiliansk polis har genomfört en husrannsakan hos Rio de Janeiros guvernör Wilson Witzel inom ramen för en korruptionsutredning, uppger källor. Landets federala polis uppger att den utreder korruption gällande offentliga medel som varit öronmärkta att.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Misstänkt 24-åring fri igen efter knivskärning i Ängelholm

Men han är fortfarande misstänkt för grov misshandel..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

96 nya rapporterade dödsfall i covid-19

Ytterligare 96 personer som smittats av coronaviruset har rapporterats döda i Sverige. Dödssiffran stiger därmed till 4 125 personer, enligt Folkhälsomyndighetens statistik. Sedan utbrottet startade har totalt 34 440 personer bekräftats smittade i Sveri.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.