Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Friday, 03 July, 14:35

Nya Wermlands Tidningen - 31 okt 11 kl. 07:31

Alla har åsikter om skolmatenSkolmaten lämnar ingen oberörd. Alla har åsikter om den. På Sundstagymnasiet i Karlstad lagas 740 portioner varje dag. ? Oftast är maten jättegod, säger Susanne Schüssler..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Sundstagymnasiet, Karlstad, Susanne Schüssler

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla har åsikterom , skolmaten
Barometern - 27 jan 19 kl. 05:00

Ville startar sin egen utredning om skolmaten

Skolmaten brukar vara ett ämne som det finns många åsikter om. Smaken är olika. Ville Ekström på Krungårdsskolan tog ett eget initiativ för att få fram konstruktiv kritik..

YLE - 30 nov 15 kl. 06:00

Skolmaten behövs: barnen är hungriga på måndagar

Den finländska skolmaten kom till för att motarbeta undernäring - och också i dag märks det att många barn är hungriga efter ett helt veckoslut hemma. Det går åt mera skolmat på måndagar. Barnen är hungrigare efter en helg hemma, eftersom de inte nödvändigtvis får varma mål mat under helgen.

YLE - 23 apr 17 kl. 05:03

Finlandssvenska elever äter dyrast i Korsnäs, billigast i Vanda - kolla vad skolmaten kostar i din kommun

Priset på skolmat varierar stort mellan kommunerna i Finland. Den mat som en elev äter per dag kan kosta allt mellan 1,67 euro i Vanda och 8,28 euro i Puumala i Södra Savolax. De mest påkostade måltiderna i Svenskfinland äter eleverna i Korsnäs.

YLE - 04 dec 13 kl. 15:46

Expert: skolmaten är visst hälsosam!

Docent Eva Roos från Folkhälsans forskningsprojekt Hälsoverkstaden lugnar ner de föräldrar som oroar sig över tillsatsämnen i skol- och dagislunchen. -Jag är snarare orolig för de barn som inte äter skolmaten.Det finns alltid en orsak till varför man sätter tillsatsämnen i maten, till exempel kan man förhindra att det kommer mikrober i maten.

YLE - 11 mar 13 kl. 07:06

Finland serverar den bästa skolmaten i Norden

Finland serverar den bästa skolmaten i norden - åtminstone enligt finländarna själva. Jämfört med svenskarna, norrmännen och danskarna är finländarna nöjdare med sin skolmat. Det visar en färsk undersökning som Aamulehti publicerar i dag.

YLE - 25 sep 14 kl. 05:00

Skolmaten i Karis får kritik

Många elever och föräldrar i Katarinaskolan i Karis är missnöjda med skolmaten som transporteras från Helsingfors. En av dem är åttaåriga Freja Backman, som inte tycker lika mycket om skolmaten som tidigare. Hönssoppa från Fazer Food Services Skolmat i Karis Bild: Yle/Minna Almark - Köttsoppan på torsdagen var inte god eftersom köttet hade konstig mörkröd färg, så jag visste inte vad det var för kött och jag tyckte inte om den, förklarar hon.

Kristianstadsbladet - 01 sep 11 kl. 06:30

Förbjuder barnen äta skolmaten

Foto: Johanna Wallin
Kyckling från Thailand och nötkött från Irland. Det serveras i kommunens skolor och förskolor. Malin Persson vägrar att låta sina barn äta på skolan så länge kommunen inte garanterar svenskt kött fritt från tillsatser.

UT - 23 aug 13 kl. 22:10

Ny app visar skolmaten

Nu får alla skolor och förskolor i Ulricehamns kommun samma matsedel. Samtidigt hjälper en app elever och föräldrar att hålla koll på vilken mat som väntar. Hittills har varje skola och förskola, eller i alla fall varje skolområde, själva bestämt vad eleverna ska äta till lunch.

Skånskan - 06 okt 18 kl. 05:00

Få i Skåne satsar på skolmaten

SKÅNE Få av de skånska kommunerna hamnar över rikssnittet för hur mycket pengar man lägger på skolmaten i grundskolorna.
I den statistik som Skolverket nu presenterar hamnar Hörby och Lund högst medan Lomma, Höör och Höganäs hamnar sist på listan.
– En hög kostnad är inte lika med en hög kvalitet.

SR - 19 jan 11 kl. 16:58

Elever gör uppror mot skolmaten

När den nya skollagen träder i kraft i sommar öppnas en möjlighet att kontrollera att skolmaten som serveras är näringsriktig, och Livsmedelsverket kommer med råd till alla skolledare om hur skolmaten kan förbättras. Samtidigt har över 56 000 ungdomar på Facebook sagt att de skulle bojkotta skolmaten just i dag..

YLE - 16 mar 15 kl. 18:39

Skolmaten går bra åt i Västnyland

Att sälja överbliven skolmat är inte aktuellt i Sjundeå, Hangö och Ingå. I Raseborg har man funderat på saken men kosthållschefen tror det vore bra att ta tag i själva problemet med matsvinn innan en försäljning blir aktuell. De övriga västnyländska kommunerna kommer inte i det här skedet att gå i Lojos fotspår.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 30 minuter sedan

Konstupplevelserna duggar tätt i sommar

Nya Wermlands Tidningen - 30 minuter sedan

Utbyggnad av CGC-huset på samråd

Nya Wermlands Tidningen - 30 minuter sedan

Nio nya dödsfall i covid-19

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Handtvätt och avstånd stoppade influensan

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Misstänkta kattbedragarnas katter avlivade

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Klart: Danny Farley leder Crusaders offensiv

Nya Wermlands Tidningen - 2 timmar sedan

Bussresenär anmäler: "Fel agerande i coronatider"

Nya Wermlands Tidningen - 2 timmar sedan

Boende på Valbergsgården vill ha kvar Mätt o Go

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.