SVT > Videos

Wednesday, 27 May, 15:37

SVT - 31 okt 11 kl. 05:45

"Ingen idé att ringa ambulans"Anmälningarna till patientnämnderna för felbehandling av amulanssjukvården har ökat med 25 procent jämfört med förra året. Det visar en granskning som Västnytt har gjort. Tvåbarnspappan Dan Räisänen från Tidaholm blev nekad ambulans trots att han var allvarligt sjuk. Medverkande: Dan Räisänen, Sandra Johansson. Reporter Carina Eliasson, fotograf Josefine Sjöberg..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Västnytt, Dan Räisänen, Tidaholm, Räisänen, Johansson, Carina Eliasson, Josefine Sjöberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen idéatt , ringa, ambulans
Nyheter 24 - 21 mar 11 kl. 09:07

Lät bli att ringa ambulans - frias ändå för heroindöd


21-åringen kollade Flashback i stället för att ringa ambulans. Men hade ingen skyldighet att försöka rädda sin kompis liv, enligt domstol. LINKÖPING.

Expressen - 31 aug 16 kl. 20:55

Polis väntade 20 min på att ringa ambulans

Poliser i Huskvarna jagade en bil som i hög fart kraschade in i ett träd. En av personerna i bilen fick livshotande skador. Ändå väntade poliserna i 20 minuter med att ringa efter ambulans, berättar Jönköpings-Posten som granskat detaljerna kring biljakten..

News55 - 23 dec 16 kl. 14:00

Boende kunde inte andas – fick själv ringa ambulans

Det var när mannen på äldreboendet i Arboga upplevde andningssvårigheter som han ville ha hjälp av personalen på boendet med att tillkalla ambulans. Men istället nekades han hjälp med hänvisning till att sjuksköterskan inte var i tjänst. Med stor svårighet fick mannen själv kalla på ambulans.

LV - 13 aug 14 kl. 09:24

”Hemtjänsten nekade ringa ambulans”

En kvinna som var svårt hjärtsjuk, nekades av hemtjänstpersonal att få hjälp med att kalla på ambulans. Morgonen därpå fick hon åka ambulans med blåljus påslagna till Västerviks sjukhus och blev inlagd på hjärtintensiven. Det skriver signaturen ”vän” i dagens tidning..

Barometern - 11 sep 14 kl. 17:27

Många med infarkt tar inte ambulans

Drygt en av tio personer som drabbas av allvarlig hjärtinfarkt i Kalmar län tar sig till sjukhus på annat sätt än med ambulans. Drygt en av tio personer som drabbas av allvarlig hjärtinfarkt i Kalmar län tar sig till sjukhus på annat sätt än med ambulans. Många tar sig till sjukhus med egen bil, taxi eller till fots i stället för att ringa en ambulans.

Barometern - 11 sep 14 kl. 17:27

Många med hjärtinfarkt tar inte ambulans

Drygt en av tio personer som drabbas av allvarlig hjärtinfarkt i Kalmar län tar sig till sjukhus på annat sätt än med ambulans. Många tar sig till sjukhus med egen bil, taxi eller till fots i stället för att ringa en ambulans. Detta innebär att många i länet riskerar att få senare vård och forskning visar även att risken för att dö ökar påtagligt om man inte ringer ambulans.

Expressen - 09 aug 17 kl. 11:33

Torbjörn fick en stroke – nekades ambulans

79-årige Torbjörn Haglund satt hemma vid köksbordet när han plötsligt tappade kontroll över kroppen.Av vårdguiden fick han beskedet att direkt ringa ambulans – men larmoperatören bad honom att själv ta sig till sjukhuset.– När jag kom till sjukhuset sa de att jag drabbats av en stroke.

Norrtelje Tidning - 13 apr 15 kl. 08:00

Zarah Sillén kördes med ambulans till fel sjukhus

Zarah Sillén, 34 år, vågar inte ringa ambulans igen. Vid den senaste akutresan blev hon avsläppt på fel sjukhus..

Helsingborgs Dagblad - 02 okt 15 kl. 14:56

Hemtjänsten borde ringt efter ambulans

Istället för att lyda vårdtagarens uppmaning att ringa ambulans ordnades en taxi till sjukhuset.
Personalen gjorde fel, visar en Lex Sarah-utredning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.