Alliansfritt Sverige > Opinion

Sunday, 07 June, 12:14

Alliansfritt Sverige - 31 okt 11 kl. 06:00

Konsten att strula till en filmSTRULIGT. Vad gr man om man gjort ett utspel som r s frdomsfullt, okunnigt och klumpigt att sgningen det utstts fr fr ett kalhygge att framst som en prunkande regnskog i jmfrelse? Man kan antingen lgga det p skmshyllan och hoppas att det glms bort, eller s gr man som Svenskt Nringsliv.

I somras kom Svenskt Nringsliv med rapporten "Konsten att strula till ett liv", en rapport som frde ett veritabelt korstg mot hgskoleutbildningar i humaniora och samhllsvetenskap, vilka man hvdade bde var av lg kvalitet och lstes av studenter som inte visste sitt eget bsta. Bland annat freslogs att studiemedlen fr dem som lser humaniora skulle snkas. Efter en massiv kritikstorm tvingades SN till en pinsam retrtt, drog tillbaka rapporten och menade att allt var ett missfrstnd.

Fast tydligen var det inte mer missfrstnd n att de genast betalade den nyliberale lobbyisten Martin Borgs att gra en film fr att sprida sitt budskap. I "Utbildningsfabriken", som eposet heter (se trailer hr), sprids propaganda om flummet och slseriet p hgskolan, infrandet av avgifter fr studier och andra av Svenskt Nringslivs favoritteser kring utbildning.

Janne Josefsson-klippningen kan dock inte dlja att Svenskt Nringsliv uppenbart ingenting lrt och ingenting ngrat sedan "Konsten att strula till ett liv". Historien upprepar sig; frsta gngen som tragiskt dlig rapport, andra gngen som lobbyistproducerad fars.

Det var mnga ord ovan fr att sga det detta:


Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konstenatt , strulatill en , film
YLE - 27 okt 16 kl. 19:53

Liv Ullman: Konsten viktigare idag än någonsin

Liv Ullman (f. 1938) mår fantastiskt bra. Hon ser fram emot resten av sitt långa liv, som hon säger.

Skånskan - 13 feb 16 kl. 10:00

Optiskt förvirring i konsten

Recension KONST
Eye Attack
Louisiana
Till och med 5 juniOooops! Den rör på sig, Louisianas nya utställning. Både bildlikt och bokstavligt.

Sydsvenskan - 07 dec 12 kl. 06:30

Fängslande hyllning till konsten

Det grymtades en hel del i tysk press när de drygt 80-åriga regissörsbröderna Tavianis ?Caesar måste dö? vann Guldbjörnen i Berlin tidigare i år.

Kristianstadsbladet - 11 okt 14 kl. 08:00

Från kaos till klarhet. Första världskriget i konsten

Det har förflutit exakt hundra år sedan första världskriget bröt ut och världen bevittnade en av de mest omvälvande händelserna i modern historia. Det var under denna tid som stridsvagnen uppfanns, stridsgas användes för första gången och kulsprutan blev vanlig. Många är de som på olika sätt har satt ord och bild på första världskriget för att öka medvetenheten om krigets följder och framförallt individernas erfarenheter.

Sydsvenskan - 05 okt 12 kl. 06:30

Lysande film om livet långt ifrån Bullerbyn

?Välj livet. Välj ett jobb.

YLE - 27 mar 14 kl. 08:58

Att låta som på film

Han faller handlöst till marken framför en mikrofon för att få till det perfekta ljudet av ett fall. Radio X3M har träffat killen som gör att ljud på film låter som det ska låta på film.Spela upp klipp på Arenan Högst uppe i Borgågårdens livliga och ekande lokaler sitter Robin Saurén i ett ljudisolerat rum.

Expressen - 25 dec 15 kl. 14:29

Han har slutat strula: "Ingen bra förklaring"

Någonting hände i början av vintern. Strulputten Beppe Am slutade strula i loppen och började uppträda som den lovande fyraåring han alltid ansetts som. - Vi har väl ingen bra förklaring till varför han har hittat formen - men bra är han, säger man från stallet..

ÖstersundsPosten - 26 maj 17 kl. 14:19

Gymnasieelev tränade rökdykning – fick skynda ut när gasmasken började strula

Elever från en gymnasieskola i länet skulle i början av maj träna rökdykning i räddningstjänstens lokaler i Östersund. I samband med det fick en av eleverna lämna övningen när gasmasken började strula..

Länstidningen i Jämtland - 26 maj 17 kl. 14:19

Gymnasieelev tränade rökdykning – fick skynda ut när gasmasken började strula

Elever från en gymnasieskola i länet skulle i början av maj träna rökdykning i räddningstjänstens lokaler i Östersund. I samband med det fick en av eleverna lämna övningen när gasmasken började strula..

Dagens PS - 30 maj 19 kl. 10:28

Glöm inte att döden kan strula till det

Blockkedjeteknik kan hålla tillgångar säkert inlåsta – ofta för säkert, om ägaren dör med sina koder. Sajten Blocksdecoded listar tips för privatpersoner, men kanske har även utvecklare skäl att fundera över utmaningen.  Kan du tänka dig att dela nyckeln till dina kryptovalutor i två delar och ge anhöriga halva var?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.