Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 28 May, 13:28

Helsingborgs Dagblad - 31 okt 11 kl. 01:32

Felmärkta kort vid cancerscreeningMinst fyra individer förväxlades med varandra när provkort som skickades ut för screening av tarmcancer hade fått fel personnummer. Det är okänt om fler kort var felmärkta. ? Oacceptabelt, säger Viveka Lundström på Onkologiskt centrum vid Karolinska universitetssjukhuset, till Dagens Nyheter. Missen kan innebära försenad diagnos för en person med tarmcancer och att en frisk remitteras till utredning i onödan..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Viveka Lundström, Onkologiskt, Karolinska, Dagens Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Felmärkta, kortvid , cancerscreening
Magazin24 - 30 apr 13 kl. 19:00

Felmärkta fiskenät

En tillsynsman upptäckte att det låg felmärkta fiskenät i Galten. Söndagen den 28 april upptäckte en kontrollant att det fanns felmärkta fiskenät i Galten. Eftersom detta är ett brott mot fiskelagen tog kontrollanten upp näten och tog med dem till polisstationen.

HBL - 22 feb 13 kl. 12:50

Felmärkta hästprodukter kommer sannolikt att förstöras

En del av de felmärkta produkterna som innehåller hästkött kan ges bort gratis, men största delen kommer att förstöras, uppger livsmedelssäkerhetsverket Evira. Enligt enhetschef Kyösti Siponen överväger man för tillfället vilka produkter som eventuellt kan ges bort. En av tillverkarna, Pouttu, uppger att man blivit kontaktad av många som anser att produkterna borde ges bort eller säljas billigt till mindre bemedlade.

Sydsvenskan - 20 apr 15 kl. 13:07

Många felmärkta hårprodukter

Många hårfärgningsprodukter är felmärkta och en del innehåller förbjudna ämnen. Det konstaterar Läkemedelsverket efter att ha utfört 1 300 kontroller.Fyra av tio kontroller (39 procent) visade på ett eller flera fel, vanligtvis med märkningen, och i 36 produkter hittades förbjudna ämnen.

Helsingborgs Dagblad - 20 apr 15 kl. 13:07

Många felmärkta hårprodukter

Många hårfärgningsprodukter är felmärkta och en del innehåller förbjudna ämnen. Det konstaterar Läkemedelsverket efter att ha utfört 1 300 kontroller.Fyra av tio kontroller (39 procent) visade på ett eller flera fel, vanligtvis med märkningen, och i 36 produkter hittades förbjudna ämnen.

SvD - 20 apr 15 kl. 13:06

Många felmärkta hårprodukter

Många hårfärgningsprodukter är felmärkta och en del innehåller förbjudna ämnen. Det konstaterar Läkemedelsverket efter att ha utfört 1 300 kontroller..

Expressen - 20 apr 15 kl. 13:36

Läkemedelsverket: Många felmärkta hårprodukter – innehåller förbjudna ämnen

Många hårfärgningsprodukter är felmärkta och en del innehåller förbjudna ämnen. Det konstaterar Läkemedelsverket efter att ha utfört 1 300 kontroller..

UNT - 20 apr 15 kl. 13:06

Många felmärkta hårprodukter

Många hårfärgningsprodukter är felmärkta och en del innehåller förbjudna ämnen..

SmålandsPosten - 13 dec 17 kl. 14:10

Beslut: Felmärkta varor ger böter för butik

Den Älmhultsbutik som under en längre tid har haft felmärkta produkter på hyllorna tvingas nu till vite. Det har politikerna i miljö- och byggnämnden beslutat..

Expressen - 14 jun 16 kl. 13:55

Många livsmedel felmärkta - risk för allergiker

Många allergiker riskerar att få i sig saker de inte tål. Var tionde livsmedel var felmärkt i en stor nordisk undersökning. – Det är allvarligt eftersom en allergisk reaktion i värsta fall kan vara livshotande, säger Ylva Sjögren Bolin på Livsmedelsverket..

SvD - 27 jun 16 kl. 13:35

Många felmärkta livsmedel – en fara för allergiker

Uppemot vart tionde livsmedel är felmärkt och kan innehålla ingredienser som många är allergiska mot, det visar en analys från Livsmedelsverket som har kontrollerat märkningen av totalt 351 livsmedelsprodukter..

Nyan - 30 dec 16 kl. 12:53

Felmärkta fyrverkerier bör returneras

Fyrverkeripjäserna Pyrofestivaali Megabosse och Pyrofestivaali Superbosse har en felmärkning på produkten som kan bli farlig.

På en del av fyrverkeritårtorna finns en gul dekal med texten Tämä kylki kohti yleisöä - Denna sida mot publiken. Märkningen är placerad på fel sida av produkten.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Mopedist stoppades med 2,26 promille

Mopedist stoppades med 2,26 promille..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Min mening: Varför finns det ingen trappstege på den nya badbryggan vid Klitterhus?

”Besviken badare” får svar direkt av kommunen..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Svensk fotboll får ett extra transferfönster

Svensk fotboll fick gehör för sin önskan om ett extra transferfönster. I dag kom klartecken från det Internationella fotbollsförbundet, Fifa. Formellt klubbas beslutet i kväll.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Peking vill ha Hongkonglag klar före val

Den nya säkerhetslag som planeras för Hongkong är ännu inte skriven. Så hur kan den redan väcka så starka reaktioner? Bara det att lagen tas fram i Peking får många Hongkong-bor att reagera, förklarar den oberoende Kina-rådgivaren Frédéric Cho.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

IOK nästan jämställt: ”Finns mer att göra”

Internationella olympiska kommitténs arbete för jämställdhet har gett resultat. Andelen kvinnor i IOK:s arbetsgrupper har mer än fördubblats på sju år och är nu 47,7 procent. 2013 var andelen kvinnor i arbetsgrupperna 20 procent, sju år senare är de näs.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Okänt byte vid inbrott i Mölle

Gärningspersonen tog sig in genom källardörren..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Hyresgästförenigen om Tågaborgshuset: ”Ett uselt engagemang av fastighetsägaren”

Hyresgästföreningen råder hyresgästerna att göra en lista på allt som blivit fel..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Ikea snart tillbaka på banan

Möbeljätten Ikea är på väg att gradvis öppna alla sina 442 varuhus världen över, meddelar en talesperson för företaget. Omkring 350 varuhus, som varit tillfälligt stängda till följd av coronapandemin, öppnar nu gradvis och resterande 100 väntas öppna ko.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Ängelholms flygplats nerlagd – men kan snart återuppstå

Robin Holmberg (M): "Vi behöver säkra flygplatsen på lång sikt och vi har goda möjligheter att göra det.".

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Swedbanks styrelse får ansvarsfrihet

Aktiespararna ville se att Swedbanks förra styrelse skulle nekas ansvarfrihet efter penningtvättsskandalen som briserade 2019. Men som väntat gick storägarna på den motsatta linjen. Den enda som årsstämman inte ger ansvarsfrihet är den före detta vd:n B.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.