Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 04 June, 00:22

Helsingborgs Dagblad - 31 okt 11 kl. 01:32

Snöbrist problem för alpinlandslagSnöbristen kostar miljoner för skidanläggningarna i Gällivare och Kåbdalis. Alpinlandslagen från Sverige, Österrike och Tyskland kan få söka sig träningsmöjligheter på annat håll om inte snön kommer väldigt snart. ? Det är otroligt tråkigt om vi inte kan ge landslagen den träningen, säger Johan Gunnarstedt, delägare i Kåbdalis, till Norrländska Socialdemokraten..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Gällivare, Kåbdalis, Sverige, Tyskland, Johan Gunnarstedt, Norrländska Socialdemokraten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snöbristproblem för , alpinlandslag
Cornucopia - 06 nov 14 kl. 15:08

Det finns ingen brist på träd i skogen

På samma sätt som vi inte har någon bostadsbrist i Sverige, så finns det ingen brist på träd i skogen. Precis som det i exempelvis i Stockholm finns hundratusentals bostäder, så finns det miljontals träd i skogen.
Det finns alltså vare sig brist på bostäder eller träd.

Ekonomistas - 12 dec 18 kl. 12:04

Gästinlägg: Brist på sjuksköterskor?

I detta gästinlägg undar Mats Persson, professor på IIES, vad som kan ligga bakom den sjuksköterskebrist som råder runtom i landet. Frågorna är fler än svaren så diskutera gärna vidare i kommentarstråden! Häromveckan kunde man i SvD man läsa att det råder stor brist på sjuksköterskor i Sverige.

Skånskan - 23 nov 18 kl. 15:03

”Ingen generell brist på vaccin i Skåne”

Inrikes En nationella rekommendation om att enbart låta riskgrupperna vaccineras diskuteras efter att det råder brist på vaccin i delar av Sverige - men i Skåne är inte bristen akut.
– Det är enstaka vårdcentraler som har brist på vaccin i Skåne, säger Mattias Waldeck, biträdande smittskyddsläkare i Region Skåne.Under fredagen håller Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket och SKL, Sveriges kommuner och landsting, möte med anledning av att det uppstått brist på influensavaccin i flera av de svenska landstingen och ute i andra länder i Europa, skriver Sveriges Radio.

Sydsvenskan - 18 feb 11 kl. 09:40

Brist uppväger brist

Foto: Göran Olsson
Bong på Myntha i Lund.
I lärdomsstaden Lund går det inte att bedöma en restaurangs kvalitet utifrån antalet gäster den attraherar, allt handlar om säsong. Under våren och hösten är även de sämre ställena fulla, på sommaren och vintern är det tomt överallt.

Helsingborgs Dagblad - 05 dec 11 kl. 09:42

Brist på arbetskraft ökar

Det är brist på sjuksköterskor, civilingenjörer, programmerare och fritidspedagoger. Enligt Statistiska centralbyråns (SCB) återkommande arbetskraftsbarometer upplever arbetsgivarna i större utsträckning att det är brist på arbetssökande jämfört med i fjol. Inom 15 av 72 olika utbildningsgrupper är det brist på nyutexaminerade.

Skånskan - 15 jan 16 kl. 14:00

Brist och överskott

Opinion Enligt Statistiska centralbyråns arbetskraftsbarometer är det akut brist på både erfaren och nyutbildad personal inom många nyckelområden. Det gäller vård, omsorg och skola, men det är också brist på erfarna inom socialtjänsten. Med stor brist på kompetent personal är det en reell fara att systemen inte längre fungerar bra, eller till slut inte alls.

Dagen - 12 aug 11 kl. 03:00

Brist på livsavgörande möten

Mötet människor emellan är avgörande. Trots att insikten finns tar vi inte till oss den i samhällsplanering och samhällsanalys.

Författaren Hjalmar Söderberg skriver i sin roman Dr Glas:"Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad.

BT - 20 maj 14 kl. 07:53

Boråsare startar insamling för Balkan: "Brist på allt"

Hjälpbehovet i det översvämningsdrabbade området på Balkan är enormt. Nu samlar Boråsföreningen Romani Kulturförening in förnödenheter till behövande. – Det är brist på allt, säger Robert Simonovic.

SmålandsPosten - 11 jul 14 kl. 06:17

Vården har brist på adrenalin

Det råder brist på adrenalinpennor inom vården. I dag finns endast ett fabrikat att tillgå och då endast som dubbel förpackning.
– Man har haft leveransproblem länge, säger Maria Granborn, apotekare vid landstingets läkemedelsenhet.

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 14 kl. 08:43

Brist på lim drabbar tandlösa

Det råder brist på det särskilda lim, protesfixativ, som används för att fästa tandproteser. En av leverantörerna, Glaxo Smith Kline, har inte kunnat tillverka limmet eftersom det är brist på en ingrediens. En annan leverantör, Ekulf, har brist på tuberna som limmet förvaras i, skriver Kungsbacka-Posten.

BT - 11 nov 14 kl. 08:40

Brist på lim drabbar tandlösa

Det råder brist på det särskilda lim, protesfixativ, som används för att fästa tandproteser. En av leverantörerna, Glaxo Smith Kline, har inte kunnat tillverka limmet eftersom det är brist på en ingrediens. En annan leverantör, Ekulf, har brist på tuberna som limmet förvaras i, skriver Kungsbacka-Posten.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tysk mordmisstänkt i fallet Madeleine

En ny misstänkt – en 43-årig tysk – har dykt upp i fallet med den försvunna brittiska flickan Madeleine McCann. Hon är spårlöst borta efter en familjesemester i Portugal 2007. Treåringens försvinnande ledde till en omfattande polisinsats och flickans fö.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Man död i kollision

En man har omkommit i en kollision på riksväg 47 i Grästorp öster om Trollhättan. Olyckan inträffade vid lunchtid på onsdagen när två bilister kolliderade. Polisen meddelade senare på kvällen att en av dem, en man i 50-årsåldern, omkommit i olyckan.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tyskt stödpaket i mångmiljardklassen

Tysklands regering har enats om ett stimulanspaket på 130 miljarder euro (cirka 1 350 miljarder kronor) för att få fart på landets ekonomi efter de skador som coronapandemin orsakat. Det är förbundskansler Angela Merkel och hennes kristdemokratiska CDU.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Nederländerna portar svenskar i sommar

Svenskar och britter är inte välkomna när Nederländerna öppnar för turister igen den 15 juni. Det meddelar landets premiärminister Mark Rutte på onsdagen, enligt lokala medier. – Budskapet är att vi inte vill ha dem här för tillfället.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Augustinsson inbytt när Bremen föll tungt

Ludwig Augustinsson fick göra sitt första inhopp för Bremen sedan den sjunde mars, när hans Bremen ställdes mot Frankfurt på onsdagskvällen. Augustinsson, som dragits med stora skadebekymmer, byttes in i den 76:e minuten. Landslagssvenskens inhopp hjälp.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Green Cargo behöver stöd för att inte spåra ur

Staten måste skjuta till 2,2 miljarder kronor för att rädda Green Cargo från ekonomisk kris, rapporterar Dagens Industri (DI). I februari bad det statliga helägda godstransportföretaget om 1,2–1,4 miljarder i kapitaltillskott efter en analys av ett kons.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Auschwitzledningen vädjar om bidrag

Ledningen för förintelselägret Auschwitz-Birkenau i Polen vädjar om bidrag efter att ha hållit stängt under två månader på grund av coronapandemin. Nazitysklands mest ökända dödsläger räknar under normala omständigheter med ungefär två miljoner besökare.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Partiernas förslag: Förkorta Almedalsveckan

Förkorta politikerveckan i Visby och tidigarelägg den – det föreslog de politiska partierna till organisatörerna vid ett möte i veckan, rapporterar tidningen Resumé. Enligt Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad är det dalande intres.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Fortsatt optimism på Wall Street

Onsdagen var ännu en dag med stigande kurser på de amerikanska börserna. Det finns en stark tro bland investerarna om en ekonomisk återhämtning för USA. Flygplanstillverkaren Boeing steg hela 13 procent sedan det blivit känt att miljardären Daniel Loebs.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

2019 minst dödliga året i Sverige på 42 år

Nästan 89 000 människor avled i Sverige förra året, enligt statistik från Socialstyrelsen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.