NSD > Nyheter

Thursday, 04 June, 08:39

NSD - 31 okt 11 kl. 01:30

Felmärkta kort vid cancerscreeningMinst fyra individer förväxlades med varandra när provkort som skickades ut för screening av tarmcancer hade fått fel personnummer. Det är okänt om fler kort var felmärkta..
Läs mer på NSD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Felmärkta, kortvid , cancerscreening
Magazin24 - 30 apr 13 kl. 19:00

Felmärkta fiskenät

En tillsynsman upptäckte att det låg felmärkta fiskenät i Galten. Söndagen den 28 april upptäckte en kontrollant att det fanns felmärkta fiskenät i Galten. Eftersom detta är ett brott mot fiskelagen tog kontrollanten upp näten och tog med dem till polisstationen.

HBL - 22 feb 13 kl. 12:50

Felmärkta hästprodukter kommer sannolikt att förstöras

En del av de felmärkta produkterna som innehåller hästkött kan ges bort gratis, men största delen kommer att förstöras, uppger livsmedelssäkerhetsverket Evira. Enligt enhetschef Kyösti Siponen överväger man för tillfället vilka produkter som eventuellt kan ges bort. En av tillverkarna, Pouttu, uppger att man blivit kontaktad av många som anser att produkterna borde ges bort eller säljas billigt till mindre bemedlade.

Sydsvenskan - 20 apr 15 kl. 13:07

Många felmärkta hårprodukter

Många hårfärgningsprodukter är felmärkta och en del innehåller förbjudna ämnen. Det konstaterar Läkemedelsverket efter att ha utfört 1 300 kontroller.Fyra av tio kontroller (39 procent) visade på ett eller flera fel, vanligtvis med märkningen, och i 36 produkter hittades förbjudna ämnen.

Helsingborgs Dagblad - 20 apr 15 kl. 13:07

Många felmärkta hårprodukter

Många hårfärgningsprodukter är felmärkta och en del innehåller förbjudna ämnen. Det konstaterar Läkemedelsverket efter att ha utfört 1 300 kontroller.Fyra av tio kontroller (39 procent) visade på ett eller flera fel, vanligtvis med märkningen, och i 36 produkter hittades förbjudna ämnen.

SvD - 20 apr 15 kl. 13:06

Många felmärkta hårprodukter

Många hårfärgningsprodukter är felmärkta och en del innehåller förbjudna ämnen. Det konstaterar Läkemedelsverket efter att ha utfört 1 300 kontroller..

Expressen - 20 apr 15 kl. 13:36

Läkemedelsverket: Många felmärkta hårprodukter – innehåller förbjudna ämnen

Många hårfärgningsprodukter är felmärkta och en del innehåller förbjudna ämnen. Det konstaterar Läkemedelsverket efter att ha utfört 1 300 kontroller..

UNT - 20 apr 15 kl. 13:06

Många felmärkta hårprodukter

Många hårfärgningsprodukter är felmärkta och en del innehåller förbjudna ämnen..

SmålandsPosten - 13 dec 17 kl. 14:10

Beslut: Felmärkta varor ger böter för butik

Den Älmhultsbutik som under en längre tid har haft felmärkta produkter på hyllorna tvingas nu till vite. Det har politikerna i miljö- och byggnämnden beslutat..

Expressen - 14 jun 16 kl. 13:55

Många livsmedel felmärkta - risk för allergiker

Många allergiker riskerar att få i sig saker de inte tål. Var tionde livsmedel var felmärkt i en stor nordisk undersökning. – Det är allvarligt eftersom en allergisk reaktion i värsta fall kan vara livshotande, säger Ylva Sjögren Bolin på Livsmedelsverket..

SvD - 27 jun 16 kl. 13:35

Många felmärkta livsmedel – en fara för allergiker

Uppemot vart tionde livsmedel är felmärkt och kan innehålla ingredienser som många är allergiska mot, det visar en analys från Livsmedelsverket som har kontrollerat märkningen av totalt 351 livsmedelsprodukter..

Nyan - 30 dec 16 kl. 12:53

Felmärkta fyrverkerier bör returneras

Fyrverkeripjäserna Pyrofestivaali Megabosse och Pyrofestivaali Superbosse har en felmärkning på produkten som kan bli farlig.

På en del av fyrverkeritårtorna finns en gul dekal med texten Tämä kylki kohti yleisöä - Denna sida mot publiken. Märkningen är placerad på fel sida av produkten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.