SvD > Ekonomi

Wednesday, 03 June, 15:55

SvD - 27 okt 11 kl. 11:36

?Styrräntan på låg nivå länge?SvD reder ut vad dagens räntebesked från Riksbanken innebär..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Riksbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Styrräntan, lågnivå , länge
Cornucopia - 19 sep 19 kl. 08:21

Federal Reserve sänkte styrräntan - svenska kronan föll

Igår kväll sänkte den amerikanska centralbanken Federal Reserve sin styrränta med 0.25 procentenheter. Resultatet blev det kontraintuitiva att den svenska kronan föll, eftersom snart ingen längre tror på Riksbankens påståenden om höjd svensk reporänta mot slutet av året.

PrivataAffärer - 26 jul 18 kl. 14:12

ECB rör inte styrräntan

Styrräntan – lägsta anbudsräntan vid refinansieringsförfarandet – ligger därmed kvar på 0,00 procent. Depositräntan lämnades oförändrad vid -0,40 procent. Det meddelade ECB vid en telefonkonferens.

BT - 16 dec 14 kl. 10:00

Nollräntan blir kvar länge

Riksbankens styrränta ligger kvar på noll. Och där kommer den att ligga ända till slutet av 2016, enligt Riksbankens nya besked. Det låg i linje med förväntningarna.

Cornucopia - 15 dec 16 kl. 07:18

Amerikanska styrräntan höjdes 0.25 procentenheter - diskutera i små grupper

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve höjde sin styrränta med 0.25 procentenheter och signalerar om ytterligare och sannolikt tätare räntehöjningar framöver. Diskutera i små grupper vad detta får för konsekvenser bland annat för Sverige och om vi ser slutet på nollräntepolitiken?

UNT - 16 dec 14 kl. 10:00

Nollräntan blir kvar länge

Riksbankens styrränta ligger kvar på noll..

SmålandsPosten - 16 dec 14 kl. 10:00

Nollräntan blir kvar länge

Riksbankens styrränta ligger kvar på noll. Och där kommer den att ligga ända till slutet av 2016, enligt Riksbankens nya besked..

GöteborgsPosten - 16 dec 14 kl. 09:33

Nollräntan blir kvar länge

Riksbankens styrränta ligger kvar på noll. Och där kommer den att ligga fram till andra halvåret 2016, enligt Riksbankens nya besked. Det låg i linje med förväntningarna, men åsikterna om framtiden spretar bland ekonomerna..

TA - 29 jun 14 kl. 12:03

Kritiserad riksbank sänker räntan

Riksbanken sänker styrräntan i veckan som kommer. Nästan alla bedömare är överens.Och många tror att det kan bli ytterligare en sänkning efter sommaren.

BT - 29 jun 14 kl. 12:03

Kritiserad riksbank sänker räntan

Riksbanken sänker styrräntan i veckan som kommer. Nästan alla bedömare är överens. Och många tror att det kan bli ytterligare en sänkning efter sommaren.

Kristianstadsbladet - 29 jun 14 kl. 11:54

Kritiserad riksbank sänker räntan

Riksbanken sänker styrräntan i veckan som kommer. Nästan alla bedömare är överens.Och många tror att det kan bli ytterligare en sänkning efter sommaren.

PrivataAffärer - 08 jan 20 kl. 09:52

Riksbanken: Svårt avgöra när räntan kan höjas igen

Det noterades vid Riksbankens penningpolitiska möte den 18 december, enligt en sammanfattning av protokollet i ett pressmeddelande. ”På längre sikt är det troligt att räntan är högre än noll. Men givet det låga ränteläget i världen och den osäkerhet som finns kring konjunktur- och inflationsutvecklingen, är det enligt direktionen svårt att nu avgöra när det är lämpligt att höja räntan nästa gång”, står det i protokollet.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i Turkcell

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.