SvD > Ekonomi

Thursday, 28 May, 16:59

SvD - 23 okt 11 kl. 07:45

?35 är en optimal ålder för barn?
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 35 är en optimal, ålderför , barn
SR - 31 jul 13 kl. 06:00

Facebook stärker förälder-barn relationen

Barn som är aktiva på sociala medier tillsammans med mamma och pappa, kan ha en bättre relation till föräldrarna, jämfört med barn som inte är det. Det menar amerikanska forskare, som studerat familjer med barn i tidiga tonåren..

Cornucopia - 30 jun 14 kl. 08:43

Löfvén (s): Barn under 4 år mår dåligt av dagis

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfvén tog äntligen bladet från munnen och medger vad vetenskapen säger - barn under fyra års ålder mår dåligt på dagis. För att råda bot på detta problem lägger man ett reformförslag, som ska införas 2016, som innebär att färre barn ska få dagisplatser före fyra års ålder.

Reformen är specifikt att barngrupper över 15 barn ska vara förbjudna upp till fyra års ålder.

YLE - 02 feb 17 kl. 18:37

Förbundspennan: Rörelse och lekar med barn

Med över 20 års facit i handen kan jag konstatera att det är färre barn som har en god, välutvecklad motorik. Det är fler barn som behöver hjälp och stöd i utförandet. Jag var bara 16 år då jag började leda mina första barngrupper i fysisk aktivitet, det är 30 år sedan nu.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Tidning" riktar sig till barn som ska gifta sigOm RFSU

I en ny kampanj har RFSU skapat ett omslag till en bröllopstidning för barn. Där lockas exempelvis med artiklar om fina brudklänningar i barnstorlek och hur du överlever ditt första år som nygift. Omslaget är en del av en kampanj för att väcka uppmärksamhet kring hur många barn som faktiskt gifts bort i världen.

YLE - 18 mar 17 kl. 12:00

Nativiteten fortsätter rasa: Vi har nu bara ett och ett halvt barn

Nativitetssiffrorna lyser röda för sjunde året i följd. Under de senaste åren har det fötts så få bebisar att tusentals moderskapsförpackningar blivit över och skickats till föderskor i världens krishärdar. Trenden med att avsiktligt skaffa endast ett barn - eller inget barn alls - har börjat vinna terräng i Finland i enlighet central- och sydeuropeisk modell.

YLE - 02 nov 16 kl. 05:00

Vem hjälper om ett barn förs bort?

Varje år förs barn utomlands av den ena föräldern utan den andras medgivande. Hittills i år handlar det om mer än 30 barn. Vad kan en förälder göra om barnet till exempel inte förs hem från utlandssemestern?

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 15 kl. 20:07

"Nuvarande sätt att bedöma ålder är aningslöst"

Antalet ensamkommande barn från framför allt Afghanistan, Somalia och Eritrea har ökat signifikant under året, från cirka 3 000 under 2014 till 23 000 fram till och med oktober i år. Från många håll har det påpekats att det inte rör sig om barn utan om unga vuxna.De asylsökande som är kring 18-årsåldern har alla skäl att hävda en ålder under 18 år.

Sydsvenskan - 30 nov 15 kl. 20:07

"Nuvarande sätt att bedöma ålder är aningslöst"

Antalet ensamkommande barn från framför allt Afghanistan, Somalia och Eritrea har ökat signifikant under året, från cirka 3 000 under 2014 till 23 000 fram till och med oktober i år. Från många håll har det påpekats att det inte rör sig om barn utan om unga vuxna.De asylsökande som är kring 18-årsåldern har alla skäl att hävda en ålder under 18 år.

YLE - 12 maj 17 kl. 04:23

Psykolog: Barn lär sig genom att lyckas

Barn som upplevs som bråkiga behöver hjälp med att lyckas, säger psykologen och författaren Bo Hejlskov Elvén. På torsdagen föreläste den hyllade dansken om problemskapande beteende i Vasa. - Vi vuxna måste anpassa kraven på barnen enligt vad de klarar av, säger Bo Hejlskov Elvén.

YLE - 22 aug 17 kl. 12:25

Antalet barn som vägrar gå till skolan håller på att öka

Ett barn som vägrar eller inte kan gå till eller vistas i skolan kan lida av olika problem. Det kan handla om svår ångest eller om annan problematik som resulterar i att man inte klarar av att gå i skolan. Bland andra Mannerheims barnskyddsförbund varnar för den här formen av problematik eftersom skolfrånvaro i ett barns liv betyder en väldigt stor ökad risk för utslagning eller marginalisering.

YLE - 22 nov 14 kl. 15:00

Asylsökande barn bakom galler

Ferhat Alar flydde det upptrappade våldet i hemlandet till Finland, eftersom flera av hans släktingar bor här. I Finland har Ferhat suttit inlåst i två månader. Ferhat Alar kommer från staden Sirnak i sydöstra Turkiet på gränsen till Syrien.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i Turkcell

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.