SvD > Ekonomi

Wednesday, 27 May, 07:25

SvD - 27 okt 11 kl. 19:18

Risk för höjd boränta?Hög andel bolån ses som en ökad risk?..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskför , höjd, boränta
PrivataAffärer - 28 feb 20 kl. 11:17

Chefsekonomen: Bind inte boräntan

KPIF-inflationen kom in på 1,2 procent i januari, långt under Riksbankens mål. I första hand är det varmt väder och låga energipriser som drar ned inflationen och Annika Winsth tycker att Riksbanken egentligen borde kunna bortse från energipriserna. Men så lätt är det inte.

SvD - 06 feb 16 kl. 09:02

Ökad risk när de flesta väljer rörlig boränta

Andelen låntagare som väljer korta bindningstider är nu nästan lika hög som när räntorna störtdök efter finanskrisen 2008. Men därmed har hushållen också blivit mycket känsliga för räntehöjningar..

YLE - 09 feb 16 kl. 09:55

Kristinestadsbor kan få vänta över ett år på serviceboende

En äldre person som är i behov av omvårdnad dygnet runt kan få vänta länge på en plats till ett effektiverat boende. I Kristinestad kan man till och med få vänta längre än ett år. Väntetiden till äldreboenden med dygnet runt vård kan vara längre än ett år om man bor i Kristinestad.

Dagens PS - 17 mar 17 kl. 11:06

Risk för chockhöjning: ”Se upp, bolånetagare”

Enligt Riksbankens senaste prognos kommer räntan ligga kvar på minus 0,5 procent i minst ett år till. Men kan man lita på detta? ställer Dagens Industris Henrik Mitelman som en retorisk fråga i en analys i dagens tidning.

YLE - 10 jul 13 kl. 14:04

"Ingen risk att vattnet tar slut"

Utö är fortfarande utan el. Öbor är oroliga att vattnet ska ta slut om elen inte kommer tillbaka men enligt jourhavande chef är läget under kontroll. Yle Åboland fick på onsdag kontakt med Jan-Erik Masalin på lotsstationen på Utö.

BT - 17 nov 17 kl. 20:16

SMHI varnar: "Risk att det fryser på igen”

Boråstrakten kan förvänta sig mycket nederbörd i helgen – vilket skapar nya besvärliga väderlägen i området. – Det är inte omöjligt att det fryser på igen natten till söndag, säger Emelie Karlsson, jourhavande meteorolog på SMHI. .

PrivataAffärer - 23 nov 18 kl. 07:05

Chefredaktören: Rekordbilligt att binda bolånen

Läs också: Bankerna med lägst bunden boränta Går du runt och oroar dig för dyrare boräntor? Nu har du möjlighet att binda lånen rekordbilligt. Framför allt är det bindningstider på ett par år som i dag har små skillnader mot rörliga räntor.

Ekonomistas - 17 maj 14 kl. 13:55

Skuldkvoten är ett olämpligt riskmått – det finns mycket bättre

Riksbanken fokuserar ensidigt på skuldkvoten, dvs. hushållens skulder i förhållande till disponibel inkomst, som ett mått på eventuella risker med hushållens skuldsättning. Ett exempel på detta är Riksbankens senaste undersökning av skulderna, som diskuteras i detta inlägg.

PrivataAffärer - 20 dec 18 kl. 07:01

Avanza är Årets Bank 2018

Läs också: Chefredaktören: Ett dystert år för bankerna Juryns motivering lyder: ”Banken som år efter år levererar snackisar som pressar priserna. Så även detta år.” Avanza är en pigg bank som ständigt sticker ut i positiv bemärkelse, enligt Privata Affärers chefredaktör Per Hammarlund.

Dagens PS - 19 dec 17 kl. 15:24

Storbanken spår att bomarknaden stabiliseras

Storbanken Nordea har som huvudscenario att den svenska bostadsmarknaden kommer att stabiliseras. Framöver väntas de svenska upplåningskostnaderna stiga. "Nordeas bedömning är att räntan på en tioårig svensk statsobligation mer än fördubblas på två års sikt.

Kristianstadsbladet - 09 dec 13 kl. 08:46

Fler tror på bostadsprislyft


Av tillfrågade hushåll räknar 65 procent på stigande bostadspriser det kommande året, upp från 64 procent i november, visar SEB:s boprisindikator för december.Indikatorn hamnar på 53,0, oförändrat jämfört med november och den högsta nivån sedan juli 2007."Låga räntor, en stark börshöst och bra realinkomster verkar väga tyngre för hushållen än diskussionen om ökade amorteringskrav och risk för bostadsbubbla", skriver SEB:s privatekonom Jens Magnusson.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i Turkcell

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.