Opinionen.se > Opinion

Tuesday, 02 June, 19:38

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Yenen på ny rekordnivå mot dollarn
Yenen nådde den högsta nivån efter andra världskriget mot USA-dollarn i tidig handel på måndagen. Priset var 75:32 yen för en dollar. Den starka yenkursen oroar japanska investerare och andra beslutsfattare, eftersom den utgör en hämsko för exportindustrin. Finansminister Jun Azumi har sagt att regeringen kan komma att intervenera på marknaderna. Han har även kritiserat investerare som "använder Europas skuldkris som svepskäl för att driva upp yenkursen"..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
USA, Jun Azumi, Europas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Yenenpå ny , rekordnivåmot , dollarn
DI - 14 mar 11 kl. 06:48

Räntor och valutor: Yenen stabil mot dollarn

Tokyobörsens Nikkei-index rasade med över 6,4 procent i förmiddagshandeln på måndagen, marknadsräntorna sjönk medan yenen handlades strax över 82 mot dollarn..

DI - 26 jun 15 kl. 06:31

Räntor och valutor: Yenen vinner mot dollarn

USA-räntorna sjönk svagt och dollarn tappade mot yenen efter svensk stängning på torsdagen sedan starkare amerikansk statistik än väntat motverkats av att Greklandsförhandlingarna bara fortsätter utan lösning..

DI - 12 aug 13 kl. 06:50

Räntor och valutor: Dollarn starkare

USA-räntorna har noterat relativt små rörelser mellan fredagseftermiddagen och måndagsmorgonen. På valutamarknaden har dollarn stärkts något både mot yenen och mot dollarn..

DI - 04 okt 13 kl. 06:41

Räntor och valutor: Yenen tar på dollarn

De amerikanska marknadsräntorna har visat små rörelser på torsdagskvällen och fredagsmorgonen. Även om fokus är riktat på det politiska läget i USA, verkar många vara relativt övertygade om att en uppgörelse kommer att nås..

DI - 30 jul 18 kl. 06:52

Räntor och valutor: Japanska yenen tappar mot dollarn

Marknaderna inleder veckan avvaktande inför veckans räntebesked från USA, Storbritannien samt Japan. .

DI - 19 feb 19 kl. 06:42

Yenen tappar mot dollarn

Asienbörserna visar en lite blandad utveckling på tisdagen med Tokyo upp och Shanghai ned på tisdagen efter att USA haft helgstängt på måndagen. .

VA - 18 mar 11 kl. 09:12

Yenen fortsätter tappa

18 mars Samtidigt har oljepriset stigit efter att FN:s säkerhetsråd under natten röstat för att införa en flygförbudszon över Libyen samt för andra militära insatser. Beslutet kom efter att Muammar Gaddafi hotat med att besegra rebellernas fäste i staden Benghazi och "förinta" oppositionsrörelsen. Han har också hotat med att slå till mot luft- och sjöfart kring Medelhavet vid utländsk militär inblandning.

Helsingborgs Dagblad - 05 jan 17 kl. 08:26

Dollarn faller från rekordnivå

Dollarn har tappat mot andra världsvalutor efter årsskiftet och föll 1,3 procent mot den japanska yenen i torsdagens asiatiska handel. Även mot euron och Kinas yuan blev det ett fall nedåt. Nedgången följer på en stark avslutning på 2016, som avslutades.

Sydsvenskan - 05 jan 17 kl. 08:26

Dollarn faller från rekordnivå

Dollarn har tappat mot andra världsvalutor efter årsskiftet och föll 1,3 procent mot den japanska yenen i torsdagens asiatiska handel. Även mot euron och Kinas yuan blev det ett fall nedåt. Nedgången följer på en stark avslutning på 2016, som avslutades.

DI - 05 jan 17 kl. 08:30

Dollarn faller från rekordnivå

Dollarn har tappat mot andra världsvalutor efter årsskiftet och föll 1,3 procent mot den japanska yenen i torsdagens asiatiska handel. Även mot euron och Kinas yuan blev det ett fall nedåt..

Kristianstadsbladet - 05 jan 17 kl. 08:26

Dollarn faller från rekordnivå

Dollarn har tappat mot andra världsvalutor efter årsskiftet och föll 1,3 procent mot den japanska yenen i torsdagens asiatiska handel. Även mot euron och Kinas yuan blev det ett fall nedåt. Nedgången följer på en stark avslutning på 2016, som avslutades nära den högsta nivån på 14 år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.