DN > Opinion

Thursday, 04 June, 00:56

DN - 31 okt 11 kl. 00:50

?Så ska vi minska onödig användning av antibiotika?Håll händerna rena! Vanliga sjukdomar blir allt svårare att behandla när bakterier blir resistenta mot antibiotika. Därför måste onödig användning av antibiotika minskas. En ny utvärdering visar att det redan sker i flera landsting, men det finns fortfarande stora regionala skillnader. Vårt mål är att vart tredje antibiotikarecept ska bort.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Johan Carlson, Göran Stiernstedt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska vi , minska, onödig, användningav , antibiotika
YLE - 04 jul 17 kl. 12:29

Uefa: Säker användning av pyroteknik omöjlig

Användning av pyroteknik på fotbollsläktare medför otvivelaktigt allvarliga hälso- och säkerhetsrisker. Det visar en ny oberoende utredning som det europeiska fotbollsförbundet Uefa låtit göra tillsammans med den europeiska supporterorganisationen FSE. Uefa skriver på sin webbplats att studien, som är genomförd av Dr.

YLE - 11 nov 16 kl. 08:02

Takfönster kan minska en byggnads energianvändning

Himlen ska inte enbart ses som en potentiell källa för energi i form av solljus i framtiden, utan också som en källa för kylning. Det säger Martin Fält i sin doktorsavhandling, som på fredag granskas vid Åbo akademi. Avhandlingen visar att takfönster kan minska en byggnads energianvändning.

Regeringen - 26 feb 18 kl. 13:47

Utredning om styrmedel för att främja användning av biobränsle för flyget

Regeringen tillsätter en särskild utredare att analysera hur flygets användning av hållbara biobränslen kan främjas för att minska utsläppen..

Dagensanalys.se - 16 jun 16 kl. 11:00

Apple vill blockera all video och banners som använder flash

Insticksmodulen Flash har blixtsnabbt gått från att vara störst på nätet till att bli den som alla vill undvika. Apples senaste uppdatering till deras webbläsare Safari kommer att göra Flash ännu mindre användbart för att visa videos eller banners. Flash används fortfarande av många för att spela upp videos och bannerannonser i många webbläsare, men ersätts nu för fullt av HTML5.

YLE - 20 sep 19 kl. 10:04

Vasa får Finlands största underjordiska energilager – grottorna på Vasklot tas i användning

Nästa år inleds användningen av ett massivt värmeenergilager i Vasa. Lagret är det största i sitt slag i Finland och ska minska användningen av stenkol med mer än 30 procent..

YLE - 20 sep 19 kl. 10:04

Vasa får Finlands största underjordiska energilager – bergrum på Vasklot tas i användning

Nästa år inleds användningen av ett massivt värmeenergilager i Vasa. Lagret är det största i sitt slag i Finland och ska minska användningen av stenkol med mer än 30 procent..

YLE - 16 mar 18 kl. 10:08

Första motorn i användning på motorlaboratoriet i Vasa

Nu har motorlaboratoriet på Brändö i Vasa kört igång verksamheten. Motorn från Wärtsilä är en del av ett internationellt projekt med målet att minska utsläppen..

Hela Gotland - 30 jan 19 kl. 08:51

Pengar ska satsas på minskad användning

För den nytillträdda hälso- och sjukvårdsnämnden kommer arbetet för att minska antibiotikaförsäljningen att bli en prioriterad fråga..

BT - 19 nov 14 kl. 02:47

C kräver svensk plan mot resistens

Centerledaren Annie Lööf kräver en nationell handlingsplan mot antibiotikaresistenta bakterier. Hon ser problemet som "en tickande bomb" och varnar för "katastrofala följder". Lööf vill bland annat tillåta provtagning av den antibiotikaresistenta bakterien MRSA vid införsel av djur till Sverige.

Supermiljöbloggen - 20 aug 15 kl. 08:05

Centerpartiet: ”Tio skarpa förslag för att minska användningen av antibiotika”

En av vår tids stora ödesfrågor, och regeringen har efter ett år vid makten inte fört fram några förslag på åtgärder, det skriver Kristina Yngwe, riksdagsledamot och vice ordförande i Miljö- och jordbruksutskottet, och Fredrick Federley, EU-parlamentariker. Överanvändningen av antibiotika är en av vår tids stora ödesfrågor. Bara i Europa står antibiotikaresistensen för 25 000 dödsfall och kostar cirka 13 miljarder kronor per år, enligt OECD.

Supermiljöbloggen - 01 sep 16 kl. 16:26

Så kan luftföroreningarna minska – och miljontals liv räddas

Årligen dör cirka 6,5 miljoner människor av luftföroreningar.  Det kan jämföras med att 180 000 personer dog i krig och konflikter 2014, vilket är en ovanligt hög siffra. Det innebär att ungefär 36 gånger fler människor dör av luftföroreningar än av krig och konflikter.

Fler nyheter från DN

DN - 12 timmar sedan

”Vidareutbildning allt viktigare för trygghet på arbetsmarknaden”

Jan-Olof Jacke, Svenskt näringsliv: Utbildningssystemet kommer att vara en viktig del i både återstarten av Sverige och i det längre….

DN - 13 timmar sedan

”Osakligt påstå att ny kärnkraft är nödvändigt”

Sju energiforskare: Flera partiföreträdare och andra debattörer har utan saklig grund hävdat att ny kärnkraft är nödvändig..

DN - Igår: 21:00

”Bristerna i äldreomsorgen kan sänka välfärdspolitiken”

Bo Rothstein: Det är en tragedi att många avlidit på grund av brister i äldreomsorgen som relativt enkelt skulle ha kunnat åtgärdas. .

DN - I förrgår: 21:00

”Forskarna har lärt av krisen – men inte beslutsfattarna”

Nationalekonomen Erik Berglöf: Vi kommer att leva med covid-19 under överskådlig tid, även om vi hittar ett vaccin. .

DN - I förrgår: 16:32

”Kapaciteten i elnätet är huvudfrågan”

Magnus Olofsson, tekn dr i elektriska energisystem: Ska den förnybara elproduktionen i norr komma till sin rätt behövs skyndsamt ett….

DN - I förrgår: 16:34

”Med fler godkända i grundskolan kan fler få yrkesutbildning”

Roger Haddad (L): Med tanke på att det årligen är 15.000–20.000 elever som lämnar grundskolan utan behörighet måste mer göras..

DN - I förrgår: 16:37

”Det är inte bristen på information som är problemet”

Eva Mirsch, studie- och yrkesvägledare: Den absolut vanligaste orsaken till att man väljer bort yrkesprogrammen är att det inte ger….

DN - 31 maj 20 kl. 21:00

”Fler gymnasister borde välja yrkesutbildningar”

Två forskare: Yrkesförberedande gymnasieutbildningar leder till fler jobb och bättre inkomster för de unga vuxna som inte studerar vidare. .

DN - 30 maj 20 kl. 21:00

”Barn som deltar i organiserad idrott lyckas bättre i skolan”

Fem forskare: Därför är det oroande att föreningsidrotten nu minskar och att tillgången till den är så ojämlik..

DN - 29 maj 20 kl. 21:00

”Döden på äldreboendena visar att vi behöver flockhumanitet”

Annika Borg och Johanna Andersson: Sverige behöver en etikkommission, som granskar beslutsfattandet och återupprättar en värdig människosyn..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.