BT > Nyheter

Thursday, 28 May, 23:58

BT - 31 okt 11 kl. 00:35

Välkomna sju miljarderI dag blir vi sju miljarder människor enligt FN:s beräkningar. Nu ökar befolkningen på jorden med omkring 200.000 människor varje dag, men det är först på senare år det verkligen gått undan.
1804 nådde människan enmiljardstrecket. Därefter dröjde det ända till 1927 innan världens befolkning var uppe i två miljarder.
Läs mer på BT
Läs mer om:
FN, Sverige, Borlaug, Indien, Pakistan, Mexiko, Nobels, Paris, Frankrike

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Välkomna, sju, miljarder
YLE - 05 nov 14 kl. 16:40

EU-stöd för sju miljarder användes fel

Felanvända EU-medel, flygplatser som inte används, jordbruksstöd för åkrar där det bara växer sly och buskage. Det är några av de exempel på felanvända EU-pengar som Europeiska revisionsrätten påtalar i sin årsrapport för fjolåret som presenterades på onsdagen. Vi besökte en fårfarm som fick stöd för 150 får, men det fanns inte ett enda får på gården.

Nyheter 24 - 31 okt 11 kl. 07:23

Nu är vi sju miljarder människor


Enligt FN:s beräkningar blev vi sju miljarder människor på jorden under natten till måndag. Vi blir fler och fler människor på jorden och i natt passerade vi sju miljarder invånare, enligt FN:s beräkningar. Detta trots att befolkningsökningen planat ut i de flesta av världens rika länder.

Trelleborgs Allehanda - 31 okt 11 kl. 06:30

Sju miljarder skäl att fira

Foto: Karim Kadim
Idag blir vi sju miljarder människor på jorden enligt FN:s beräkningar. Så många människor har aldrig förr levt på vår planet.
Om denna historiska milstolpe ska firas eller inte råder det delade meningar om med tanke på alla de utmaningar som mänskligheten står inför.

Regeringen - 31 okt 11 kl. 13:52

"Sju miljarder på samma lilla klot"

I år blir vi för första gången sju miljarder människor på vår jord - delvis eftersom vi lever längre och färre barn dör. Fler människor innebär både utmaningar och möjligheter. Det skriver biståndsminister Gunilla Carlsson och Babatunde Osotimehin, chef för FN:s befolkningsfond (UNFPA).

Nyheter 24 - 01 sep 11 kl. 08:29

Snart är vi sju miljarder människor vid liv


I oktober kan det vara dags för världens 7 000 000 000:e människa att födas. VÄRLDEN. När Jesus föddes uppgick siffran levande människor på jorden till ungefär 300 miljoner.

Nyhetskanalen - 25 okt 11 kl. 14:53

Snart sju miljarder människor på jorden

Vi blir allt fler här på jordklotet. Vid månadskiftet är vi sju miljarder människor. Det är raskt marscherat med tanke på att vi var två miljarder färre människor för bara 25 år sedan..

Sydsvenskan - 20 sep 17 kl. 04:30

Skatterna sänks med sju miljarder

Regeringen föreslår satsningar på över 40 miljarder kronor i budgeten för 2018. Barnbidraget höjs med 200 kronor, medan skatterna sänks med totalt sju miljarder. – Vi kommer att ha den lägsta statsskulden sedan 1977.

GöteborgsPosten - 20 sep 17 kl. 10:11

Skatterna sänks med sju miljarder

Regeringen föreslår satsningar på över 40 miljarder kronor i budgeten för 2018. Barnbidraget höjs med 200 kronor, medan skatterna sänks med totalt sju miljarder..

NSD - 18 aug 11 kl. 03:33

Snart är vi sju miljarder

Världens befolkning har ökat med en miljard de senaste tolv åren. I slutet av året blir vi sju miljarder, enligt Frankrikes institut för demografiska studier, INED..

UNT - 30 okt 11 kl. 10:02

Nu blir vi sju miljarder på jorden

I dagarna blir vi sju miljarder människor på planeten. Snabbast växer befolkningen i världens fattigaste länder, menar läkaren och professorn i internationell hälsa, Hans Rosling..

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Christina har naturen som skafferi

Hon kallar sig näringsjägare. Sedan många år är Christina Tell noga med vad hon äter - hon säger att hon inte vill skada kroppen. Därför vill hon gärna berätta om alla nyttigheter som vi har omkring oss, och som vi kallar ogräs..

BT - 1 timme sedan

Stenungsund: Man öppnade eld mot poliser

En man i 20-årsåldern har gripits för mordförsök sedan han avlossat skott mot poliser som försökte gripa honom. .

BT - 1 timme sedan

Boston Marathon ställs in

BT - 1 timme sedan

Fästingsjukan nära Borås: ”Då bör man absolut vaccinera sig”

Virussjukdomen TBE har spridit sig till fler områden i Västra Götaland. Borås och Sjuhärad är hittills mestadels utanför viruskartan, men sjukdomen kryper närmare. .

BT - 2 timmar sedan

Socialstyrelsen ryter ifrån mot kritiker

Äldrevården är inte dålig överallt. Det hävdar Socialstyrelsen och ryter ifrån mot den professor som liknat den palliativa vården för dödshjälp..

BT - 2 timmar sedan

Duo erkänner stöld mot äldre kvinna

Paret som lurade sig in hos en kvinna i 90-årsåldern för att stjäla häktades under torsdagen av Borås Tingsrätt. – Det finns starka bevis och de har båda erkänt brottet, säger åklagaren Jack Parsland.

BT - 2 timmar sedan

JUST NU: Busschaufför misshandlad

En man misstänks för våld mot tjänsteman efter att han gett sig på en busschaufför i Borås. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.