Aftonbladet > Nyheter

Wednesday, 03 June, 01:44

Aftonbladet - 30 okt 11 kl. 22:04

Mahmoud Jibril: Kärnvapen har hittats i Libyen
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Jibril, Libyen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mahmoud, Jibril, Kärnvapenhar , hittatsi , Libyen
Sydsvenskan - 23 sep 13 kl. 06:30

Töväder efter maktskiftet

Efter tre månader vid makten anländer Irans nye president Hassan Rohani i morgon till FN-skrapan i New York.Han kommer med löfte om att Iran aldrig tänker skaffa kärnvapen ? och ett erbjudande om att mäkla fred i Syrien.

Sydsvenskan - 04 feb 11 kl. 23:37

Journalist dödad av krypskytt

Foto: AP
En egyptisk fotograf har dött av skottskador.
Ahmad Mohamed Mahmoud, 36, egyptisk fotojournalist som skottskadades för fyra dagar sedan avled under fredagen. Det rapporterar Kommittén för skydd av journalister.

Sydsvenskan - 05 feb 14 kl. 05:30

Bildt jagar affärsmöjligheter

Carl Bildt är inte i Iran bara för att prata kärnvapen och mänskliga rättigheter. Han ska också bana väg för affärer.I fjor exporterade svenska företag för en dryg miljard till Iran.

TA - 02 feb 13 kl. 15:18

Valutakris i Iran


Irans valuta rialen har fallit till rekordlåg nivå. En dollar kostade på lördagen närmare 40 000 rial på öppna marknaden, jämfört med 33 000 för två veckor sedan och 12 000 i slutet av 2011. Orsaken till kursfallet är framför allt de hårda sanktioner som väst infört mot Irans centralbank och oljeindustri, vilket lett till rykten om att centralbankschefen Mahmoud Bahmani ska få sparken.

BT - 03 aug 13 kl. 16:54

Rohani redo att bli Irans president

Hassan Rohani fick en kyss av landets högste ledare ayatolla Ali Khamenei och kan därmed sväras in som Irans sjunde president. En kompetent individ som i över tre årtionden tjänat etablissemanget. I en ceremoni i Teheran på lördagen tog tillträdande presidenten Rohani formellt emot stödet från den som har den verkliga makten i Iran, ayatollan Ali Khamenei.

Sydsvenskan - 07 sep 13 kl. 06:30

Nya ledningen säger sig vilja minska oron

Iran går till charmoffensiv med judisk nyårshälsning och Twitter till amerikanska toppolitikers barn.Samtidigt varnas USA för att gå till attack mot Syrien.Häromdagen förvånade Irans nyvalde president, Hassan Rowhani, omvärlden genom att peta den andlige ledaren Ali Khameneis handgångne man från ledningen för de känsliga kärnenergiförhandlingarna.

BT - 28 sep 13 kl. 13:15

Tre decennier av ställningskrig

"Den store satan" mot "ondskans axelmakt". Gnistor av hat har blixtrat när USA och Iran stött på varandra på den internationella arenan, men nu har presidenterna Barack Obama och Hassan Rohani till och med pratats vid i telefon. Tövädret kan desarmera flera regionala krutdurkar.

BT - 28 sep 13 kl. 13:15

Ställningskriget kan vara över

Gnistor av hat har blixtrat när USA och Iran stött på varandra, men nu har Barack Obama och Hassan Rohani pratats vid i telefon. Tövädret kan desarmera flera regionala krutdurkar. Den 4 november 1979 skenade känslorna bland studenter som samlats i huvudstaden Teheran.

BT - 24 nov 13 kl. 08:55

Historiskt Iranavtal ? första steget

Stormakterna och Iran är ense om ett tillfälligt avtal om landets kärnteknikprogram. Uppgörelsen kan ses som historisk, enligt Irans öppnar det "nya horisonter" medan USA talar om ett "viktigt första steg". Avtalet, klart vid tretiden natten till söndagen, kom efter decennier med åtskilliga misslyckade diplomatiska försök.

BT - 24 nov 13 kl. 23:31

Iranavtal historiskt - men omstritt

De ofta frostiga förhandlingarna om Irans kärnenergiprogram har nått ett genombrott: i utbyte mot lättade sanktioner lovar Iran att begränsa anrikningen. Uppgörelsen välkomnas som viktigt första steg av många - men inte riktigt alla. När jubel på söndagen utbröt i Teheran var det inte bara herrlandslagets volleybollseger över Japan som firades.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.