Newsmill > Opinion

Monday, 25 May, 05:57

Newsmill - 27 okt 11 kl. 09:31

Omotiverat fokus på det militära försvarethttp://www.newsmill.se/trackback/40436Det militära försvarets frågeställningar dominerar helt omotiverat debatten om det svenska samhällets säkerhet och beredskap. Vi borde ägna mycket mer uppmärksamhet åt hur vi ska hantera verkliga risker och hot mot vår trygghet, skriver Sven Lindgren, Förbundsordförande Civilförsvarsförbundet och Leni Björklund, Vice förbundsordförande Civilförsvarsförbundet..
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Sven Lindgren, Civilförsvarsförbundet, Leni Björklund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omotiverat, fokuspå det , militära, försvaret
Regeringen - 28 sep 16 kl. 16:05

En robust personalförsörjning av det militära försvaret

2015 års personalförsörjningsutredning har i betänkandet En robust personalförsörjning av det militära försvaret (SOU 2016:63) granskat och redovisat det aktuella läget i Försvarsmaktens personalförsörjning och föreslår åtgärder för att skapa en robust och långsiktigt hållbar försörjning med militär personal..

Regeringen - 03 okt 16 kl. 11:11

Remiss SOU 2016:63 En robust personalförsörjning av det militära försvaret

Här kan du ta del av till vilka instanser regeringen har remitterat SOU 2016:63 En robust personalförsörjning av det militära försvaret..

Nya Wermlands Tidningen - 25 jun 18 kl. 06:00

Lägg ner det militära försvaret och satsa på diplomati!

Vi kommer aldrig kunna komma i kapp den nivå vi en gång hade inom försvaret, det går helt enkelt inte att lösa rent ekonomiskt. Bättre då att strunta i detta och i stället satsa på andra färdigheter, menar insändarskribenten..

BT - 10 okt 13 kl. 13:55

Hur ska oppositionen skära på försvaret?

Som försvarsminister är mitt fokus att stärka Sveriges försvar, och när jag i dag besöker Borås vill jag lyfta fram att valet 2014 kommer att bli ett viktigt val för oss försvarsvänner. Det handlar om att vi om mindre än ett år i riksdagsvalet står inför ett vägval för försvaret. På ena sidan står en alliansregering som satsar 1,4 miljarder över fyra år på försvaret.

Cornucopia - 04 jul 18 kl. 12:43

Stort fokus på påverkansangrepp och cyberhot under Almedalsveckan

Överallt och hela tiden hölls och hålls det under Almedalsveckan seminarier och paneldiskussioner om påverkansangrepp och cyberhot mot Sverige. Militära försvarsfrågor har kommit i andra hand. Man kan nog konstatera att Sverige står redo för yttre påverkan mot det svenska valet och att om ingen helt ny attackvektor lanseras kommer svensk demokrati klara av valet utan att Kreml får allt för mycket påverkan på resultatet.

Cornucopia - 02 jan 16 kl. 21:58

När ska krigsplaceringar i totalförsvaret samordnas?

När totalförsvaret ska återupprättas behöver inte bara Försvarsmaktens personal ha krigsplaceringar, utan även personer inom civila myndigheter och många företag. Samtidigt finns idag ingen samordning och i själva verket är många GSS/T och hemvärnsmän normalt anställda inom andra tjänster inom totalförsvaret. Vid mobilisering kommer det idag bli många tomma platser inom det civila.

Cornucopia - 27 maj 18 kl. 19:27

Naivt att amatörer ska sköta totalförsvaret - krigsplacera proffsen i sina ordinarie jobb

Värnpliktsromantikerna, som drömmer om det gamla pappersbaserade invasionsförsvarets storhetstid, verkar ofta förorda att amatörer via pliktplacering ska ta hand om svenskt totalförsvar. Men en tvångsplacerad person kan knappast nå samma kompetens som den som utför en tjänst till vardags. Sverige bör se över vad för arbetsgivare och arbetsplatser som är totalförsvarskritiska och krigsplacera personalen i sina ordinarie jobb, istället för att ersätta dem med amatörer.

Helsingborgs Dagblad - 26 maj 15 kl. 20:15

Glöm inte det civilaförsvaret

Efter vårens livliga försvarsdebatt har regeringen nu överlämnat den försvarspolitiska propositionen 2016 – 2020 till riksdagen. Det militära försvaret föreslås få cirka hälften av den medelsökning som ÖB anser behövs. Det civila försvaret får ingen del av denna ökning trots att regeringen föreslår att planeringen för det civila försvaret ska återupptas och att vår förmåga att möta påverkanskampanjer (ryska) ska förbättras genom ett psykologiskt försvar.

Sydsvenskan - 26 maj 15 kl. 20:15

Glöm inte det civilaförsvaret

Efter vårens livliga försvarsdebatt har regeringen nu överlämnat den försvarspolitiska propositionen 2016 – 2020 till riksdagen. Det militära försvaret föreslås få cirka hälften av den medelsökning som ÖB anser behövs. Det civila försvaret får ingen del av denna ökning trots att regeringen föreslår att planeringen för det civila försvaret ska återupptas och att vår förmåga att möta påverkanskampanjer (ryska) ska förbättras genom ett psykologiskt försvar.

Cornucopia - 09 mar 17 kl. 15:07

"Räcker inte att förlita sig på militärt försvar"

Försvarshögskolans dr Peter Matsson menar att med den moderna ryska assymetriska krigföringen (aka "hybridkrig") räcker det inte att förlita sig på ett militärt försvar. Vi behöver ha ett robust samhälle, som motstår de assymetriska angreppen. Detta inkluderar det man kan kalla ett totalförsvar, men överlag robusta samhällsintitutioner, såväl privata som offentliga.

Cornucopia - 31 aug 19 kl. 12:34

Regeringen: Bankskatt finansierar försvaret - bankkunderna kommer betala

Regeringen gick idag ut med att en bankskatt kommer införas för att finansiera försvaret. Det är ett närmast genialiskt besked, eftersom alla hatar bankerna, och de allra flesta bankkunder aldrig kommer förstå att notan för skatten skickas vidare till dem. Så egentligen är det en skatt på bankkunder, men rimligtvis kommer skatten slå proportionellt mot kunderna utifrån hur mycket bankärenden de har att göra - ju rikare, desto mer av bankskatten kommer du ta.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.