SN > Nyheter

Sunday, 07 June, 05:43

SN - 30 okt 11 kl. 21:07

Kina storsatsar på Saab7,5 miljarder kronor ska rädda Saab. De två kinesiska bolaget Pang Da och Youngman uppges ha stora planer de närmaste två åren, uppger Svt:s Rapport..
Läs mer på SN
Läs mer om:
Saab, Pang Da, Youngman, Svt, Rapport

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kina, storsatsar, Saab
Nyteknik - 13 feb 18 kl. 07:03

Kina storsatsar på militära exoskelett

I framtiden ska Folkets befrielsearmé utrustas med exoskelett. Kina storsatsar på teknikområdet, och ett antal versioner har utvecklats av olika statliga instanser..

BT - 03 maj 11 kl. 19:40

Pengar från Kina ger Saab andrum

Saab Automobile har fått en kinesisk livlina.
Uppstickaren Hawtai hystar in drygt 1,3 miljarder kronor och blir i gengäld störste ägare bakom Saab. Minst ett dussin kinesiska biltillverkare ska ha kontaktat Saab om samarbete enligt styrelseordföranden Victor Muller.

Kristianstadsbladet - 05 mar 12 kl. 18:15

Kina storsatsar militärt

Kina sätter tillväxtmålet 2012 till 7,5 procent. Premiärminister Wen Jiabao ägnade sitt tal på folkkongressens årliga sammankomst åt ekonomisk tillväxt, stabilitet och militärkostnader.
Kina, som är världens näst största ekonomi, hade förra året en tillväxt på 9,2 procent.

DI - 07 nov 11 kl. 17:48

Så skulle Kina rädda Saab

Enligt Saabs rekonstruktionsplan skulle Saab Automobile till 60 procent tas över av Youngman och till 40 procent av Pang Da. Två nya dotterbolag skulle bildas i Kina - ett för tillverkning och ett för distribution..

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 11 kl. 23:33

Segt i Kina ? medan Saab väntar

Saab Automobile kämpar för att i tid få ut den information som Riksgälden krävt för ägarprövningen av kinesiska Youngman och Pang Da. Men insamlandet går trögt. ?

BT - 04 okt 11 kl. 23:32

Segt i Kina - medan Saab väntar

Saab Automobile kämpar för att i tid få ut den information som Riksgälden krävt för ägarprövningen av kinesiska Youngman och Pang Da. Men insamlandet går trögt.
- Särskilt för familjeägda Youngman som inte är vana vid att lämna ut känslig information om ekonomiska siffror som till exempel omsättning och resultat, säger Anna Petre, ansvarig för samhällskontakter på Saab, till Dagens Industri.

SR - 06 mar 11 kl. 16:49

Kina storsatsar på vindkraft med svensk hjälp

Nyligen gick Kina om USA om att vara det land i världen som har mest installerad vindkraft. Men den kinesiska vindkraftsindustrin är beroende av svenska underleverantörer och västerländsk ingenjörskunskap, enligt Zou Fang på den statligt stödda kinesiska vindkraftsföreningen..

E24 - 10 maj 11 kl. 11:00

Kina storsatsar på grön teknik

Den största tillväxten i hållbara tekniklösningar står Kina för, som ökar sin produktion med 77 procent om året..

UNT - 06 sep 12 kl. 08:59

Kina storsatsar på tåg i städer

Kina sätter igång 25 nya urbana järnvägsprojekt i ett försök att få fart på ekonomin. Satsningen väntas gå på över 850 miljarder kronor och omfattar 18 städer. Bland annat planeras två nya tunnelbanelinjer i Shanghai.

SR - 14 sep 13 kl. 07:45

Kina storsatsar på rymdprogram

Kinas rymdprogram står nu inför en milstolpe. Innan året är slut kommer Kina för första gången ha landat en obemannad farkost på månen. Och satsningen är populär..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.