GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 28 May, 18:14

GöteborgsPosten - 30 okt 11 kl. 19:49

Göteborgare är bäst i SverigeGöteborgare är bäst. Åtminstone på bokstavsspelet Scrabble. När SM avgjordes i går ockuperade göteborgare prispallen..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Sverige, Scrabble, SM

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göteborgareär , bästi , Sverige
GöteborgsPosten - 24 jul 15 kl. 08:16

Göteborgare förde Sverige till seger

Det svenska U19-landslaget inledde EM i Spanien på bästa sätt. Önnereds Evelina Källhage stod för fem mål när Sverige besegrade Ungern med 24-18..

Cornucopia - 07 aug 19 kl. 15:03

Åtalet mot göteborgare för foton på skyddobjekt blottlägger brister i omodern säkerhet och lagstiftning

En göteborgare och aktiv i frivilliga försvarsorganisationen FRO har åtalats för att systematiskt dokumenterat skyddsobjekt, främst telesystem. Detta är den nuvarande toppen på ett intressant isberg, där bloggen nedan har mer om vad som finns under ytan. I grunden blottlägger göteborgaren de omfattande brister som finns inom säkerheten kring skyddsobjekt och en lagstiftning som inte följer verkligheten - vare sig skyddsåtgärderna eller hur världen ser ut idag.

Nerikes Allehanda - 20 okt 15 kl. 05:15

Konsten att lita på en göteborgare

För en tid sedan skrev jag en ledare om att Handelsbanken på Väster slutar att hantera kontanter. Det uppstod en intressant diskussion i kommentarsfältet om fördelar och nackdelar med detta. Det finns ett motstånd mot att gå ifrån kontanter bland många människor.

Cornucopia - 19 nov 19 kl. 13:16

Världens miljöproblem löses inte i Sverige

Sverige har mestadels inte resten av världens miljöproblem, och pålagor, skatter och förbud mot svenskar och svenska företag i Sverige kommer således inte heller lösa dessa. Så du kan i lugn och ro fortsätta använda vatten till ditt bad, äta ditt svenska kött, köpa din plastpåse eller köpa en julgran - det kommer inte bidra till vattenbrist i resten av världen, överanvändning av antibiotika, plast i Stilla havet eller avskogning och ökenutbredning.
Bloggaren ute i den monokulturella plantageskogen nästgårds.

UNT - 07 jun 12 kl. 01:30

Var femte göteborgare är utlandsfödd

Nästan var femte göteborgare är född i ett annat land än Sverige, det visar en kartläggning som Göteborgs-Posten har gjort. Antalet områden med mer än 40 procent utlandsfödda har fördubblats sedan 2007. (TT).

GöteborgsPosten - 30 nov 14 kl. 22:27

Göteborgare bäst i Sverige på flipper

En göteborgare (från Karlstad), vann överraskande SM i flipper i Borås. – Jag var en kula från att åka ut i semifinalen, men lyckades vända, säger Eric Erlandsson, 29 år..

GöteborgsPosten - 20 aug 17 kl. 14:53

Göteborgare marscherar mot BB-krisen

Från Slottsskogen till Järntorget marscherar ett stort antal göteborgare mot BB-krisen idag. ”En arg jävla riksmarsch mot BB-kaoset" heter demonstrationen som äger rum i Göteborg och 13 andra orter runt om i Sverige..

GöteborgsPosten - 20 aug 17 kl. 16:28

Göteborgare marscherade mot BB-krisen

Ett stort antal göteborgare marscherade från Slottsskogen till Järntorget i en manifestation mot BB-krisen under söndagen. ”En arg jävla riksmarsch mot BB-kaoset" heter demonstrationen som ägde rum i Göteborg och 13 andra orter runt om i Sverige..

GöteborgsPosten - 21 jan 19 kl. 13:30

Leela har lärt tusentals göteborgare allt om yoga

Hon har guidat tusentals göteborgare i deras första möte med yoga och är en auktoritet både i Sverige och internationellt. Efter trettio år har Leela G Hansen och hennes Yogacentrum nu börjat om i nya lokaler.
– Göteborgarna tog redan från början emot mig och yogan med öppna armar..

GT - 20 jan 20 kl. 00:23

Nattåg kan ta göteborgare till Paris eller London på 16 timmar

Regeringen har gett Trafikverket uppdraget att utreda nattliga tåg från Sverige till europeiska städer. Trafikverket föreslår att den första av dessa nattlinjer ska gå mellan Malmö och Köln, skriver Göteborgs-Posten.Blir det verklighet skulle göteborgare kunna vara på plats i London eller Paris på 16 timmar..

Trelleborgs Allehanda - 11 nov 13 kl. 14:13

Dramaten tar pulsen på Sverige

Först tog han pulsen på Göteborg. Nu tar dramatikern Mattias Andersson sig an hela Sverige. I "The mental states of Sweden" skildrar han en nations mentala tillstånd via dess medborgares röster.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Vi har fullt fokus på att lösa problemen med skolplaceringarna

Vi har inte genomfört skolvalet på ett bra sätt och vi har bett om ursäkt för det. Nu arbetar vi för att lösa problemen.

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Premier League-profilen fick hat riktat mot sonen

Vägrade träna – då riktades hat mot Watford-spelarens femmånaders son..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Skampålesamhället är tillbaka - och det är inte vackert

Fördömandena och den totala utraderingen av Paolo Roberto är en oproportionell bestraffning som hör hemma i förgången tid.

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Nätapotek börjar sälja coronatester

Från och med måndag kan svenskarna boka tid för provtagning online..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Körberg och Sjöholm hyllar Kristina Lugn

Poeten och dramatikern Kristina Lugn ska hyllas av skådespelare och musiker under en kväll på Teater Brunnsgatan 4 i Stockholm. Artister som Helen Sjöholm, Tommy Körberg och Mira Eklund uppträder och Kalle Westerdahl, Figge Norling och Martina Montelius – Kristina Lugns dotter och nuvarande ledare för teatern – läser poesi..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Staten blöder 39 miljarder – på en månad

Underskottet i statsbudgeten landade på 38,8 miljarder kronor i april, framför allt som en konsekvens av de vidlyftiga stöden till företagens permitteringar och minskade skatteintäkter..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Rev vägg på Sjöfartsmuseet – hittade inmurat paket

Dagens överraskning på byggarbetsplatsen: En nära 90 år gammal tidskapsel..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Handeln minskade med 1,3 procent

Detaljhandelns försäljningsvolym minskade med 1,3 procent i april jämfört med motsvarande månad i fjol. Dagligvaruhandeln minskade med 2,6 procent och sällanköpsvaruhandeln minskade med 1,8 procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB)..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Många positiva till rökförbudet

Den 1 juli i fjol infördes rökförbud på en rad platser utomhus i Sverige. En Novusundersökning som gjorts på uppdrag av Folkhälsomyndigheten visar att 78 procent är ganska eller mycket positiva till den nya lagen. Ännu fler, omkring 90 procent, uppger att de har koll på det nya rökförbudet..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Cirkus Cirkör och Fasching får coronastöd

Kulturlivet i Stockholmsregionen stöttas med en särskild utlysning av kulturstöd om 6,4 miljoner kronor. Kulturnämnden har fattat beslut om vilka aktörer som beviljas stödet och bland mottagarna märks Cirkus Cirkör, som får 1 miljon kronor och Fasching som får 300 000 kronor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.