Opinionen.se > Opinion

Friday, 29 May, 00:27

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Lekland ska granskas efter olyckor
Flera allvarliga olyckor har hänt på lekland för barn de senaste åren. Barn har fått skallskador, dubbla benfrakturer och fingertoppar avkapade när de lekt på olika lekland. Nu ska Konsumentverket granska branschen. Under oktober och november ska elva anläggningar i landet undersökas. - Den allvarligaste bristen som vi letar efter, och som vi hittade på de två leklanden som vi granskat, är farliga öppningar som kan medföra risk till strypning, säger Annika Ahlberg, projektledare på Konsumentverket, till TV4 Nyheterna..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Konsumentverket, Annika Ahlberg, TV4 Nyheterna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Leklandska , granskasefter , olyckor
UNT - 22 feb 11 kl. 14:00

Omåttligt populära lekland granskas

Kommersiella lekland har blivit en guldgruva för företagen. På bara några år har marknaden för inomhusnöjesparker för barn exploderat och flera av de ledande kedjorna planerar att expandera ytterligare de kommande åren..

Helsingborgs Dagblad - 13 dec 11 kl. 17:54

Konsumentverket har granskat lekland

Lekland är populära, men flera allvarliga olyckor har inträffat. Därför har Konsumentverket synat elva av dem och alla hade minst ett allvarligt fel..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Allvarliga säkerhetsfel på lekland

Allvarliga säkerhetsbrister hittades på alla de elva lekland för barn som Konsumetverket granskat. Bland annat fanns det risker att barn skulle utsättas för strypning. - Det är anmärkningsvärt att samtliga lekland som vi besökte visade sig ha som minst ett så kallat A-fel, det vill säga allvarliga fel som kan leda till ödesdigra konsekvenser om olyckan är framme, säger Annika Ahlberg, expert vid Konsumentverket som lett marknadskontrollen av lekland, i ett pressmeddelande.

Kristianstadsbladet - 06 mar 13 kl. 11:41

Dammråttor fick lekland att agera

Foto: Privat
Råttstora dammråttor vid lekställningen och järnrör i bollhavet. Efter många klagomål på det sociala mediet Facebook har Andys lekland förbättrat rutinerna.
En kvinna, som inte vill ha sitt namn med i tidningen, besökte i början av förra veckan Andys lekland i Kristianstad med sitt barn och sina systrar med barn.?

Dalarnas tidningar - 22 feb 11 kl. 16:00

Nu ska leklanden granskas

[Stockholm] Hundratusentals barn besöker varje år kommersiella lekland. Branschen expanderar kraftigt vilket också lockat till sig oseriösa aktörer. Efter flera allvarliga incidenter ifrågasätter Konsumentverket nu säkerheten och inleder en granskning..

NT - 23 feb 11 kl. 11:03

Busfabriken ska granskas

Efter flera allvarliga incidenter på kommersiella lekland ifrågasätter Konsumentverket nu säkerheten och inleder en granskning..

Sydsvenskan - 21 apr 11 kl. 15:30

3-åring försvann från lekland

Helen Sjögren lämnade sin dotter till Coop Forums lekland. Sedan hittades Agnes på parkeringen.
LUND.

Västerbottens Folkblad - 13 dec 11 kl. 11:03

Brister på lekland i Umeå

Många populära lekland har allvarliga säkerhetsbrister, konstaterar Konsumentverket. Många populära lekland har allvarliga säkerhetsbrister, konstaterar Konsumentverket. TT skriver att av elva granskade lekland, där ibland Busplaneten i Umeå, hade alla minst ett allvarligt fel som kan leda till ödesdigra konsekvenser ?

Opinionen.se - 13 feb 13 kl. 15:57

Italiensk spårvagnsaffär granskas

Stadsrevisionen i Göteborg tar ett helhetsgrepp kring strulet med de italienska spårvagnarna, där flera har tagits ur bruk. Affären ska granskas för att ta reda på vem som har gjort vad och vad som egentligen står i köpeavtalet och om det finns ersättning att söka för sen leverans. Det handlar också om att se över risker, såväl ekonomiska som att rostangrepp på vagnar kan leda till olyckor, enligt Lars Bergsten (M), ordförande i Stadsrevisionen..

BT - 28 jun 14 kl. 10:42

Leos Lekland har öppet igen

På grund av översvämning hade Leos Lekland i Borås stängt under förmiddagen i dag. En avliden måsunge orsakade fastnade i byggnadens avrinningssytem och orsakade översvämning på taket. När personalen kom till jobbet tidigt i morse var golvet plaskblött och från innertaket droppade stora mängder vatten.

Sydsvenskan - 26 aug 15 kl. 04:00

Lära dina barn att hata lekland?

Jag läser en Expressentext av en kvinna som ställer frågan: ”Varför går föräldrar till lekland med sina barn?” Eftersom hon ägnar en del plats åt frågan så antar jag att svaret ”för att barnen vill och tjatar” inte duger. Hon undrar på riktigt varför barn dras till bollkanoner, rutschkanor och prinsessrum.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.