SVT > Videos

Wednesday, 03 June, 01:59

SVT - 30 okt 11 kl. 18:53

Konsten att bygga småttStridsvagnar har samsats med dinosaurier och insekter på Malmö tekniska museum i helgen. För först gången någonsin avgjordes SM i modellbygge - och det var en norrman som blev svensk mästare..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Malmö, SM

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konstenatt , bygga, smått
Kristianstadsbladet - 08 jul 11 kl. 06:30

Ett steg vidare - med konsten

Björn Wikström säger att han inte har svaret på hur en människa reser sig och går. Men han vet att livet går vidare - alltid, och att uttrycket "fånga dagen" är mer än bara en klyscha. Så hittade han, lika plötsligt som oväntat, till konsten och under Kristianstadsdagarna ser du målningarna på stan, mitt i festivalvimlet.

SmålandsPosten - 05 nov 14 kl. 07:06

Konsten i fria ordets tjänst

Demokrati, delaktighet och yttrandefrihet med konsten som redskap. Konstnären Saadia Hussain var under tisdagskvällen i Växjö och pratade om sitt arbete – föredraget lockade åtta personer.
– Fantastiskt att åtta personer har varit här.

DN - 09 aug 11 kl. 11:57

Red Ernst Billgren och Jan Åman: ?Den andra vägen. En bok om konsten att bygga luftslott samt om de ögonblick då det verkligen händer.?

Om konsten att bygga luftslott och om de ögonblick då det verkligen händer. Det är ämnet för ?Den andra vägen?

Kristianstadsbladet - 08 jan 14 kl. 07:00

Konsten dansar på Wanås i sommar

Foto: Anette Sjöstrand
När Wanås öppnar sin nya säsong den 18 maj bjuder man upp till dans, med ett möte mellan konstnärer, dansare och... besökare. Dessutom invigs en stor donation med skulpturer av Carl-Fredrik Reuterswärd.

Helsingborgs Dagblad - 14 mar 15 kl. 04:00

Omtag för konsten

"Att gå in på ett museum är att utsätta sig för djup och komplexitet och tidsödande förståelse."Låter det inte som den inbjudan du tänkt dig till helgens konstbesök, så tänk igen. Det är det nämligen visst!

Helsingborgs Dagblad - 18 apr 15 kl. 04:00

Konsten visar vägen

När ska konstnärerna upptäcka Landskrona? Nedlagda hamn- och varvsstäder brukar locka alla möjliga sorters skapande människor. Varför?

SVT - 20 jul 17 kl. 19:04

Projektet ”Konsten att delta” öppnar dörrar till världen

Just nu pågår utställningen HUB på konstnärshuset i Stockholm. Utställningen är en del av konstnärernas riksförbunds (KRO) projekt Konsten att delta. Ett projekt med syfte att öppna och, inte minst bygga, interkulturella nätverk mellan konstnärer från hela världen..

Länstidningen i Jämtland - 20 jun 18 kl. 15:00

Så bygger man en stig – 30 personer lärde sig konsten

På många håll i länet byggs just nu stigar och leder om för att klara större besökstryck i form av cyklister, vandrare och löpare. Men konsten att bygga en hållbar stig är långt ifrån självklar. På torsdagen hölls en kurs i stigbyggandets konst i Vålådalen..

BT - 22 nov 14 kl. 10:18

Storytelling ? konsten att hitta en säljande historia

I en av litteraturhistoriens kändaste scener låter författaren Marcel Proust sin huvudperson Charles Swann doppa en madeleinekaka i lindblomste, vilket utlöser minnen och känslor som för hela berättelsen tillbaka till hans barndom. Berättelsen och det komplexa romanbygget vindlar fram i ytterligare sex långa band, men den nämnda scenen är en nyckelscen. Med risk att reta en och annan kulturvetare över liknelsen kan man säga att denna starka förmåga att utlösa subjektiva upplevelser av materiella föremål är precis vad alla företag önskar komma åt när de bygger sina varumärken.

Nyan - 06 feb 17 kl. 14:19

Konsten att släppa kontrollen framför publik

Lyssna på varandra. Släpp kontrollen. Misstag kan vara gåvor.

Sydsvenskan - 31 jul 15 kl. 20:06

Verktyg i konsten. Datorer är en viktig del av vår tid, nu även i konstverk.

Är datorn ett hot mot konsten? Olle Essvik och Joel Nordqvist ställer bland annat den frågan i "Den här datorn – Svensk datakonst 1983–2015, Samtal, verk och dokument" och "Virtuella utopier" (Rojal Förlag). Två böcker med tankekedjor lika vindlande och anarkistiska som nätet i sina bästa stunder.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.