Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 29 May, 15:47

Helsingborgs Dagblad - 30 okt 11 kl. 19:08

Renflytt slutade i massdödEn renflytt utanför Arvidsjaur slutade i helgen i katastrof. När renhjorden skulle passera en väg kom en lastbil i hög fart och körde rakt in i djuren. Lastbilen ska ha bromsat först när första renen träffats. Åtta renar dog direkt och flera skadade djur fick senare avlivas. ?
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Arvidsjaur

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Renflytt, slutadei , massdöd
ÖstersundsPosten - 15 jan 16 kl. 14:48

Renflytt på skoterled i Storåbränna

Anledningen är att det kommer att pågå en renflytt mellan Storåbränna och Styggråkkojan, som ligger någon mil norr om byn, och länsstyrelsen ber därför om extra visad hänsyn med anledning av detta..

Västerbottens Folkblad - 03 apr 16 kl. 10:06

Renflytt påverkar trafiken

En renflytt över E45 i Skarvsjöby är planerad vid lunchtid idag. Polispatrull kommer att finnas på plats.  .

BT - 12 jan 15 kl. 12:15

Massdöd ökar bland vilda djur

Plötslig massdöd bland vilda djur kan vara ett fenomen som ökat i omfattning. I en ny studie konstateras att förgiftningar och sjukdomar allt oftare utplånar tusentals, ibland miljoner, individer av olika djurarter. Vi har alla sett bilderna: ruttnande fiskkadaver längs stränderna, högar med döda sjöfåglar, mängder av sjuka fladdermöss som ramlat ner på marken, upplösta sälar som kommer flytande med strömmarna.

YLE - 26 jul 13 kl. 13:05

?Vi får kanske aldrig veta orsaken till massdöden?

Fiskdöden i Tessjö å är fortfarande ett mysterium. Biolog Magnus Östman säger att någon form av förgiftning troligen ligger bakom massdöden, men ibland får man aldrig veta vad som ligger bakom. Spela upp klipp på ArenanBiologen och chefredaktören för tidningen Finlands natur Magnus Östman bor i Tessjö, ett av samhällena som Tessjö å rinner igenom.

YLE - 23 jul 13 kl. 05:45

Massdöd bland honungsbin oroar biodlare

USA och delar av Europa har drabbats hårt av massdöd bland bin under senaste år. Tre fjärdedelar av all den mat vi äter inom EU har kommit till genom bins pollineringsarbete och en massdöd bland bin får stora ekonomiska konsekvenser. Ari Seppälä, odlingsrådgivare på Finlands bidolares förbund, säger att bidödligheten ökat de senaste åren, men inte på ett alarmerande sätt.

Kristianstadsbladet - 08 okt 13 kl. 11:22

Syrebrist bakom massdöd av fisk


En naturligt orsakad syrebrist ligger bakom massdöden bland fiskar i Hörbyån uppströms Ringsjön i Skåne, där döda fiskar ligger i drivor på botten. Det är framför allt småfisk som mört och abborre som fått sätta livet till under de senaste dagarna. - Småfiskarna går upp i ån när vintern är på väg.

BT - 08 okt 13 kl. 11:24

Syrebrist bakom massdöd av fisk

En naturligt orsakad syrebrist ligger bakom massdöden bland fiskar i Hörbyån uppströms Ringsjön i Skåne, där döda fiskar ligger i drivor på botten. Det är framför allt småfisk som mört och abborre som fått sätta livet till under de senaste dagarna. - Småfiskarna går upp i ån när vintern är på väg.

Supermiljöbloggen - 22 jan 16 kl. 10:43

Massdöd av havsfåglar förbryllar forskare

Tusentals döda sillgrisslor har spolats upp längs kusterna i Alaska och forskare försöker nu komma underfund med vad det är som orsakat detta. En teori är varmare hav och därigenom brist på föda. De 230 sillgrisslekolonier med närmare 3 miljoner fåglar som häckar utmed Alaskas kust har under åren råkat ut för flera katastrofer som resulterat i massdöd.

DN - 22 jan 17 kl. 23:07

Ny massdöd till havs

Ett nytt fall av massdöd bland fiskar har upptäckts. Den här gången i Norge. Massdöd är ett återkommande fenomen som kan ha flera olika orsaker..

Expressen - 29 apr 13 kl. 10:28

Nu utreds massdöden inom flygvapnet

Bakgrunden var spänt beredskapsläge, dåligt flygsäkerhet, tuffa övningar och en utbredd machokultur. - Det här är ett okänt nationellt trauma, därför vill jag utreda det, säger historikern Mikael Nilsson som undersöker piloternas massdöd i ett nytt forskningsprojekt..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Nytt bilinbrott vid Mellby center

Bilägaren var bara borta en kvart. Kom tillbaka till krossad ruta..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Sömskar byter till långloppscupen

Linn Sömskar fick inte plats i längdlandslaget inför kommande vinter. Nu blir det i stället en satsning på längre distanser för 30-åringen, som är klar för det finländska laget Team Nordic Athlete inför nästa säsong av långloppscupen. "Det ska bli väldi.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Danielson fortsätter träna med Djurgården

Han såldes för en jättesumma. Nu är Marcus Danielson tillbaka i träning med Djurgården efter att coronakrisen pausat hans flytt till kinesiska Dalian. – Marcus väntar på att kunna ansluta till Kina, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Man misstänkt för mord i Landskrona är släppt från häktet

Den man i 65-årsåldern som i slutet av förra veckan häktades har sedan i måndags varit på fri fot..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

CNN-journalister gripna i direktsänd tv

Det amerikanska mediebolaget CNN:s korrespondent Omar Jimenez greps i direktsändning när han bevakade protesterna i Minneapolis i USA. Poliserna gav ingen förklaring till varför de omringade och satte på reportern handfängsel, kort efter det att Jimenez.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nyinflyttad blev av med hela garderoben

Stoppade kläder, skor och väskor i förrådet under flyttbestyren..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Min mening: S protesterade aldrig mot Attendo

S kände mycket väl till beslutet om Attendo, skriver Jan Allan Beer (L) och Ingrid Jerlsten (M)..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

”Beskedet svensk skola väntat på”

Beskedet att gymnasier och högskolor snart kan öppnas igen tas emot med glädje. – Det är nog många lärare som drar en lättnadens suck, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand. Enligt Skolverkets generaldirektör har beskedet särskilt stor.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Konsumtionen i USA rasar oväntat mycket

Konsumtionen i USA rasade med 13,6 procent i april, vilket är en historiskt stor nedgång som också var något större än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med att USA:s konsumtion skulle falla med 12,6 procent i april, enligt en Reutersenkät. I mars.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

”Spotify är ingenting man kan leva på”

Coronakrisen har i princip satt stopp för branschens största inkomstkälla, konserterna. Nu ökar kritiken mot strömningsjättar som Spotify. En efter en har festivalerna och konserterna i Sverige antingen ställts in eller skjutits upp till följd av corona.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.