SVT > Videos

Saturday, 30 May, 05:52

SVT - 30 okt 11 kl. 18:38

Fler kan överklagaDen nya strandskyddslagen ger även små lokala föreningar rätt att överklaga beslut om att bygga i strandnära lägen. Och bara i Norrköping har nu den lokala Naturskyddsföreningen protesterat mot byggplaner på 16 olika områden i kommunen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Norrköping, Naturskyddsföreningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flerkan , överklaga
Supermiljöbloggen - 31 okt 16 kl. 11:07

Politiker vill minska miljöorganisationers rätt att överklaga

Idag har miljöorganisationer rätt att överklaga beslut som grundas på miljörelaterad lagstiftning, men den makten vill Sverigedemokraterna och politiker från Centerpartiet nu minska. Nyligen la Sverigedemokrater en motion om äganderätten. Bland annat föreslog de förändringar av strandskyddet och allemansrätten, men också att de vill begränsa miljöorganisationers makt att överklaga miljömål.

Skånskan - 01 jun 16 kl. 06:00

MKB:s vd: Skärpta krav på överklagan ger fler bostäder

MALMÖ Ändra möjligheten att överklaga offentliga upphandlingar och inför frizoner med enklare byggkrav i storstäderna.
Det är MKB:s vd Terje Johanssons recept för att öka bostadsbyggandet i Sverige.Det är i ett debattinlägg i tidningen Dagens samhälle som Terje Johansson presenterar sina idéer för hur man ska kunna bygga bort bostadsbristen i landet.

SVT Debatt - 19 aug 13 kl. 05:38

Att få överklaga sina betyg är en rättighet

SKOLSTART I KD:s nya skolpolitiska förslag frångår partiet sin tidigare linje om att elever ska ha rätt att överklaga sina betyg ? och även M har skickat liknande signaler. Det är djupt beklagligt.

Cornucopia - 20 aug 13 kl. 09:15

454 fler kvinnor gör GMU i år

Socialdemokratiska Arbetarbladet i Gävle rapporterar om att fler kvinnor sökt till den militära grundutbildningen GMU i år än tidigare. Hela 20% av ansökningarna ska vara kvinnor, mot 19% förra året. Om detta även gäller de som faktiskt blir antagna så kommer 454 fler kvinnor göra GMU i år.

YLE - 06 mar 17 kl. 20:22

Johaug väntar på besked från FIS: ”Hoppas att förbundet inte ska överklaga”

På tisdag ska internationella skidförbundet FIS komma med ett besked om man tänker överklaga Therese Johaugs dopningsdom. Johaug och Antidoping Norge har tidigare valt att inte överklaga. I mitten av februari meddelade det norska idrottsförbundet att Therese Johaug stängs av i tretton månader på grund av dopning.

Barometern - 14 aug 13 kl. 13:33

Fler bostäder med färre besvär

Inte på min bakgård - not in my backyard - är ord som ofta hörs när det gäller planerade byggen. Bostadsbristen i Sverige handlar inte bara om delvis planekonomiska hyressättningssystem och avsaknad av breda regionala perspektiv utan också om att alltfler ärenden överklagas. Det bromsar såväl investeringar som byggen.

Barometern - 14 aug 13 kl. 13:33

Fler bostäder med färre besvär

Inte på min bakgård - not in my backyard - är ord som ofta hörs när det gäller planerade byggen. Bostadsbristen i Sverige handlar inte bara om delvis planekonomiska hyressättningssystem och avsaknad av breda regionala perspektiv utan också om att alltfler ärenden överklagas. Det bromsar såväl investeringar som byggen.

Nyheter 24 - 14 okt 13 kl. 16:08

Åklagare: Inga skäl att överklaga Tenstavåldtäkten"Jag sa nej"

TENSTA. Över 88 000 personer har skrivit på en namnlista om att hovrättsdomen i Tenstafallet borde överklagas till Högsta domstolen.Enligt tingsrätten turades de sex pojkarna, som är mellan 15 och 16 år gamla, om att förgripa sig på en 15-årig flicka under en lägenhetsfest.

Expressen - 17 okt 13 kl. 22:36

M backar om rätten att överklaga skolbetygen

En av striderna på Moderatstämman är redan avgjord. Ungdomsförbundet fick i dag med sig partiledningen på en kompromiss om rätten att överklaga betyg. ?

Helsingborgs Dagblad - 08 jun 17 kl. 15:20

Surfare ska överklaga naturreservatet i Lundåkrabukten

Surfarna tänker överklaga Lundåkrabuktens nya naturreservat. Fler hänger på..

Sydsvenskan - 08 jun 17 kl. 15:20

Surfare ska överklaga naturreservatet i Lundåkrabukten

Surfarna tänker överklaga Lundåkrabuktens nya naturreservat. Fler hänger på..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.