NSD > Nyheter

Thursday, 28 May, 14:26

NSD - 30 okt 11 kl. 18:20

Liggande gravstenar Alla helgons dagEfter ddsolyckan i Bollebygd nyligen, d en liten flicka omkom efter att ha ftt en gravsten ver sig, granskas nu alla gravstenar i landet..
Läs mer på NSD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Liggande, gravstenarAlla , helgons, dag
GöteborgsPosten - 30 okt 11 kl. 18:55

Besökare kan mötas av liggande gravstenar

Samtliga gravstenar i landet kontrolleras för att undvika fler dödsolyckor som den i Bollebygd då en liten flicka klämdes ihjäl. Nu finns det stor risk att besökare på Alla helgons dag möts av liggande gravstenar..

Västerbottens Folkblad - 03 nov 11 kl. 08:06

Liggande gravstenar är inte vandalism

Den som under helgen besöker någon av landets kyrkogårdar ser troligtvis ovanligt många liggande gravstenar. Den som under helgen besöker någon av landets kyrkogårdar ser troligtvis ovanligt många liggande gravstenar. - Gravstenarna är inte välta ?

YLE - 01 nov 12 kl. 10:21

Mycket avfall efter Alla helgons dag

På lördag är det Alla helgons dag och mot kvällen uppstår ett hav av ljus på begravningsplanen. Och det här innebär mycket avfall som ofta sorteras fel. Annette Ratilainen och Monica Heikius.

YLE - 03 nov 12 kl. 09:25

Ljusen tänds på alla helgons dag

I dag är det alla helgons dag. Dagen är en kristen högtid som firas till minne av helgonförklarade personer. På alla helgons dag är det tradition att besöka sina näras gravar och tända ljus vid dem.

Expressen - 03 nov 17 kl. 14:35

Alla helgons dag – därför tänder vi ljus för de vi saknar

På alla helgons dag åker vi till kyrkogården och tänder ett ljus för dem vi saknar.Detta är en tradition som är mycket yngre än vi skulle tro.Dessutom: Alla helgons dag och allhelgonadagen är två olika dagar.

DN - 29 okt 13 kl. 13:34

Halloween eller Alla helgons dag?

När ska man fira Alla helgons dag och när ska ungarna gå loss på grannarnas ringklockor? Är det samma dag? DN tar hjälp av Martin Modéus, biskop i Linköpings stift och författare till boken "Tradition och liv" för att reda ut begreppen..

Barometern - 30 okt 15 kl. 06:03

Då firar vi Halloween och alla helgons dag

Halloween eller alla helgons dag? Glatt eller sorgligt? Och på vilken dag gäller vad?.

Norrtelje Tidning - 04 nov 16 kl. 19:00

Alla helgons dag ett tillfälle för kollektiv sorg

Nu i helgen infaller Alla helgons dag. En högtid där många åker till kyrkogårdar och gravplatser både när och fjärran för att tända ljus. Kyrkoherden Mika Wallander berättar varför det är en viktig dag att uppmärksamma..

Expressen - 10 okt 19 kl. 11:24

Alla helgons dag 2019: Den röda dagen vi glömt

Den goda nyheten: Alla helgons dag är en röd dag.Den dåliga: Det är en lördag..

DN - 02 nov 19 kl. 06:42

Alla helgons dag – här kan du läsa dagens e-DN

I dag är det alla helgons dag och ingen papperstidning kommer i brevlådan..

NT - 05 nov 11 kl. 13:10

Alla helgons dag ger tid för eftertanke

Alla helgons dag är dagen då kyrkogårdarna fylls av liv, av människor som kommer för att minnas och hedra sina döda.- Det är en tid för eftertanke, framhöll komminister Ola Berggren inför lördagens minnesgodstjänst i S:t Johannes kyrka..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.