Sydsvenskan > Nyheter

Sunday, 24 May, 23:14

Sydsvenskan - 30 okt 11 kl. 06:30

Äldre ratar kameror för tryggare nätterDet var i maj i år som Sydsvenskan berättade om hur övervakningskameror skulle komplettera hemtjänstvården för äldre.
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Nilsson Ingen, Sydsvenskan, Vivianne Clarin, Limhamn-Bunkeflo, Frank Rasmusson, Malmö, Frank, PRO Skåne, Lindborg, Socialstyrelsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldre, ratar, kamerorför , tryggare, nätter
Skånskan - 03 aug 19 kl. 05:00

Nya äldre ratar äldrematen

Kävlinge Kävlinge får allt fler seniorer. Samtidigt ratar allt fler den kommunala pensionärsmaten. Toppåret 2014 med nästan 79 000 portioner är troligen ett minne blott.

Norrtelje Tidning - 02 jan 14 kl. 08:13

Sköra äldre ska få en tryggare tillvaro

NTPLUS+ Tillvaron för sköra äldre ska bli tryggare. Vårdbolaget Tiohundra AB ökar takten i arbetet med att skapa hållbara vårdkedjor..

Regeringen - 16 mar 18 kl. 08:00

Mer stöd när äldre ska hem från sjukhus

Många äldre med stora vård- och omsorgsbehov får ta ett alltför stort ansvar för sina vård- och omsorgskontakter. När äldre skrivs ut från sjukhuset behöver de många gånger stöd från hemtjänst, hemsjukvård eller andra insatser. Samverkan mellan kommuner och landsting behöver bli bättre för att äldre ska få tryggare vård och omsorg..

Sydöstran - 12 nov 18 kl. 06:00

Karlskronas äldre sover bättre med trygghetskameror

Trygghetskameror och gps-larm testas just nu inom hemtjänsten, i bland annat Karlskrona som ingår i Socialstyrelsens nya studie tillsammans med elva andra kommuner i landet. Resultatet? En bättre nattsömn för de äldre och en tryggare vardag.

NT - 04 okt 12 kl. 01:30

Många äldre ratar vaccinering

Bara varannan person över 65 år valde förra året att vaccinera sig mot influensa, framgår av en enkätundersökning Smittskyddsinstitutet låtit göra. Följden kan bli att fler blir svårt sjuka eller dör, befarar myndigheten..

BT - 03 jun 14 kl. 09:14

Kameror leder inte till trygghet

Efter bränderna och skadegörelsen på Hulta torg i maj har frågan om övervakningskameror återigen kommit på tapeten. Alla vill givetvis ha ett trevligare torg och en tryggare miljö, men till vilket pris? Många har en övertro på att kameror både förebygger och löser brott.

YLE - 13 sep 17 kl. 14:05

Grundtrygghetsdirektör: Kameror skulle kunna se vanvård då personalen minskar allt mera

Ett tryggt arbetsklimat inom vården gör att både personal och anhöriga vågar rapportera om missförhållanden. Hangös grundtrygghetsdirektör Elisabeth Kajander säger att kameraövervakning också kan vara en lösning. Polisen har undersökt ett misstänkt fall av misshandel på ett äldreboende i Raseborg.

Skånskan - 28 feb 19 kl. 11:17

Malmö kan få kameror vid större busshållplatser

MALMÖ Större busshållplatser i Malmö kan få kameraövervakning. Andréas Schönström (S) som är kommunalråd med ansvar för teknik och service kommer att arbeta för att kameror ska kunna vara på plats vid bland annat Lindängen, Rosengård, Södervärn och Möllevången inom ett par år.I veckan lämnades en utredning över till regeringen som föreslår att det ska bli enklare att sätta upp övervakningskameror i kollektivtrafiken och på flygplatser.

Sydsvenskan - 10 dec 11 kl. 06:30

Polisen vill använda kameror till spaning

Nu filmas Rasmusgatan. Färre brott och ökad trygghet är målet. Polisen ser även över möjligheten att låta spanare kartlägga kriminella via kamerorna.

Nyan - 19 dec 16 kl. 13:01

Tyck till: Ska det vara kameror i skolkorridorerna

Övernäs högstadium blir den första skolan i Mariehamn som får kameraövervakning inomhus. Sedan följer Strandnäs högstadium efter.

Vad tycker ni?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.